Jüpiter İkizler’de: Ne Anlama Geliyor?

Şeker, baharat ve iyi olan her şeyin temsilcisi Jüpiter; kıpır kıpır, renkli ve meraklı İkizler’de. Bakalım bu ortaklığın bizlere hediyesi ne?

YAZAR: Psychic Sidekick
jüpiter ikizlerde (1).jpg

Bu sene gökyüzü kıpır kıpır. Satürn, Koç’a geçene kadar (2026) ileri geri gidip gelecek, Plüton Oğlak-Kova arası hareket halinde ve tüm bunlar insanlık olarak dersimizi HÂLÂ tam olarak almadığımızı gösteriyor. Çünkü, bir burcun tanımladığı konsept ve prensipleri öğrenip uygulamaya koyamazsak o gerçekleşene kadar retrolarla uğraşmak durumunda kalıyoruz.

Örneğin, Plüton Kova’ya geçiş yapar gibi oldu. Bir anda kolektifin sesi duyulmaya başlamışken Oğlak’a geri döndü ve ataerkil politikaların vereceği zarar potansiyeli artmaya, seçim kaosu geri dönmeye ve Greenpeace her zamankinden daha fazla yardım çağrısında bulunmaya başladı. Plüton retro yapmaya başlamışken Wall Street gibi dev bir Oğlak arketipi yapının krize girmesine de şaşırmamalı. İşte bunlar hep matematiksel hesaplar ve bolca hissiyat ile öngörülebilen gelecek senaryoları. Donald Trump’ın haritasındaki Oğlak konumlandırmasıyla ilgili bir şeyler de okumuştum ama konumuz bu değil.

Bugün sizlere Jüpiter nedir, İkizler nedir ve bunlar buluşunca ne yapar ne eder ve ne söylemek ister onu anlatıyor olacağım. Ama bu yazıları okumadan önce mutlaka doğum haritanızı hazırladığınızdan emin olun çünkü kim, nerede, hangi evde, hangi konumda biliyor olmanız yazıları içselleştirebilmeniz için çok önemli.

Astrolojide Jüpiter

Jüpiter büyümenin, genişlemenin, şansın ve bolluğun gezegenidir.
Fırsatlar: Jüpiter büyümek ve gelişmek için yeni fırsatlar getirir. 

Şans ve Kısmet: Büyük iyicil olarak da bilinen Jüpiter iyi talih ve hayırlı maddi kısmetler ile de ilişiktir. Nasıl para kazanacağımızı görüp anlayabilmek için haritamızda Venüs ve Jüpiter’e bakarız. 

Felsefe ve İnançlar: Yüksek öğrenimi, felsefeyi ve inanç sistemimizi yönetir ve temsil eder. 

Keşif ve Seyahat: Jüpiter her zaman bizi keşfetmeye ve ufkumuzu genişletmeye teşvik eder ve bunu da genellikle yeni yerler ya da yeni tecrübeler aracılığıyla sağlar. 

Bolluk, Bonkörlük ve Bereket: En önemli özelliklerinden biri de, hangi alanda, nasıl ve ne kadar bonkör ve bereketli olduğumuzu göstermesidir.

Doğum haritasında Jüpiter’in bulunduğu ev, burç, derece ve diğer gezegenlerle yaptığı açılar hayatta hem hangi alanlarda daha şanslı, bereketli, başarılı ve kısmetli olabileceğimizi hem de o alanlarda tembelliğe ne kadar meyilli olduğumuzu gösterir. Çünkü bir konuda aşırı şanslı ve başarılı olduğumuzda “zaten bana geliyor” diyerek üzerine düşmeyi bırakırız ve işte o zaman Jüpiter’in bize getirdiği özgüven ve tembellik başımıza bela olur. Siz siz olun, kısmetli olduğunuz alanlarda her şeye rağmen "işinizi şansa bırakmayın" derim! 

Astrolojide İkizler

İkizler, Merkür tarafından yönetilen değişken bir Hava grubu burcu. Hızlı karar değiştirme, hızlı öğrenme, her konuda fikir sahibi olma, mental ve fiziksel enerji, öngörülemezlik, sosyallik, komiklik, her ortam ve arkadaş grubuna özel hazırlanmış sosyal kişilik ve biraz da anksiyete bu burcu oluşturan temel öğelerdir.

İletişim: İkizler iletişimi, bilgi alışverişini (bkz. dedikodu) ve entelektüel amaçları temsil eder.

Merak: Her şeyi,ama her şeyi, merak edip öğrenmeye çalışmalarıyla bilinirler. 

Uyumlanabilirlik: Değişken bir hava burcu olarak, zodyaktaki en uyumlu ve versatil burç diyebiliriz. Her zevke, ilgi alanına ve kitleye neredeyse hiç sorun yaşamadan uyum sağlayabilirler.

Sosyal Kelebek: Konuşuyorlar. Hem de çok. Hiç bir İkizler erkeği ile tanıştınız mı? (HEPSİ OYUNCU, HEPSİ.)

İkili Doğası: Direkt “ikiz kardeşler” takımyıldızı ile temsil edilen İkizler burcunun halk arasındaki kötü şöhretini yaratan olaylardan biridir bu karmaşık fıtratı. Bu ikilik ve hatta çokluk doğası tamamen merakı, kıvrak zekası, yüksek mental kapasitesi ve ilişkilenmek ihtiyacından doğar. İkizler iki yüzlü olur derler, haksızlar. Sizi sadece iki tanesini göstermeye değer bulmuşlardır, haha!

Astrolojide en çok yanlış anlaşılan gruplardan biridir bu İkizler. Kötü şöhreti yüzde yüz haksız kazanılmıştır diyemem asla (bkz. flörtte İkizler erkekleri). Ama genelde İkizler’i lekelemeyi tercih edenleryeterince esnek ve uyumlu olamayan bir gruptur. İkizler ve diğer tüm değişken gruplar için “söz vermek” aslında opsiyonlamaktır. İlla o sözü tutacak diye bir şey yok! O anda, o şartlarda yapılabilecek en uygun şey oydu ve artık değil! Dürüst olmak gerekirse ben de bu kadar değişken ve akışkan kişiliklerle hayatımın en iyi anlarını yaşayamayabiliyorum. Ama İkizler’in merakı, bilgiye olan açlığı, inanılmaz adaptasyon yeteneği ve her ortamı ve kişiyi bir araya getirebilme yeteneği olmasaydı inanın bana şu anda ne edebiyatta ne de bilimde bu kadar ilerlemiş olurduk.

Jüpiter İkizler’de

Jüpiter İkizler’e geçtiği vakit Jüpiter’in o genişletici ve büyüme odaklı enerjisi İkizler’in meraklı ve iletişimci doğasıyla birleşir.

Kaliteli İletişim: İletişim, yazarlık, yayıncılık ve iletişim alışverişi temaları üzerinden büyüme ve gelişme fırsatları ortaya çıkar.

Öğrenme ve Eğitim: Odağımızı büyük ölçüde yeni şeyler hakkında bilgilenmeye, kurslar, yüksek eğitimler, kısa seyahatler, kitaplara ve YouTube vasıtasıyla “öğrenmeye” çevirebiliriz.

Sosyalleşme ve Ağ Oluşturma (Networking): Sosyal anlamda olduğu kadar akademik ve profesyonel anlamda da tanışma ve ağ kurma eylemlerinde ciddi bir artış. 

Çok Yönlülük ve Uyumluluk: Birden fazla hobiye ve konuya odaklanma ve multitasking.  

Seyahat ve Keşif: Kısa seyahatler, yakın geziler ve yeni fikirlerle yeni yerlerin keşfi ve keşif isteği sıklaşabilir.

Jüpiter İkizler’de Bir Yıl

Entelektüel Büyüme: Bu yıl, kendimizi yeni şeyler öğrenmeye ve yeni entelektüel hedeflerin peşinde koşmaya daha meyilli hissedebiliriz.

Kaliteli İletişim: İletişim yeteneklerimiz gelişebilir, bunu da yazma, konuşma ve beyin fırtınası gibi alanlardaki başarımız ve hevesimiz aracılığıyla fark edebiliriz.

Sosyal Büyüme: Sosyal çevremizin gelişmesi ve genişlemesi kaçınılmazken, yeni insanlarla tanışmaya tabii ki hayır demiyoruz 🙂

Öğrenim Fırsatları: Yeni meziyetler edinme ve eğitim fırsatları karşımıza bol bol çıkabilir (bkz. uzun öğretim DEĞİL ama, kurslar, atölyeler, ön lisans gibi eğitimler).

Esneklik ve Adaptasyon: Kendimizi ansızın birden fazla hobi ve/veya projeyle ilgilenirken bulabileceğimiz için esneklik ve uyum sağlamaya açık olmak bu seneyi verimli kullanmamız için olmazsa olmaz.

Tabii bu işin bir de yükseleninize, İkizler’in kaçıncı evinizi yönettiğine ve Jüpiter’in haritanızda nerede olduğuna göre değişen yönleri var. Haydi senenin ikinci yarısına hep beraber hazırlanalım!

Burak Kebabçı Avatar
Psychic Sidekick
Astroloji Yazarı
Güzel, uzun ve sarışın olmamın yanısıra Terazi burcuyum ve gezegenlerin üzerimizdeki etkileri hakkında tutarlı yalanlar söylüyorum.