Burçlar ve Sanatsal Yetenekleri

Yerli ve milli Adele mi, yoksa yeni bir O’Keeffe misiniz?

YAZAR: Psychic Sidekick
burclar-ve-yetenekleri.png
Kolaj: Sevde Kaya

Ah, sanat. Varolmanın ve var etmenin en güzel hali. İnsanlığın on binlerce yıldır kendini ifade ederken en iyi kullandığı araç. Mağara duvarına çizilmiş geyiklerden Anish Kapoor’a, şamanik ezgilerden Britney Spears’a nasıl geçtiğimizi anlatmak için birkaç sayı boyunca daha yazmak gerekir sanırım. Ama neyse ki ne ben sanat tarihçisiyim ne de bu öyle bir dergi. Burada gezegenleri konuşuyoruz canım! Bakalım güzellik timsali Venüs, gizemli Neptün ve bahtı açık Jüpiter sizleri ne gibi yeteneklerle donatmış.

Hayatta her şey olduğu gibi sanat da eğitim ve bol pratik ile öğrenilip geliştirilen bir yetenek. Ama dürüst olalım bazı kızlar daha hızlı öğreniyor. İşte astroloji her yerde olduğu gibi burada da devreye giriyor ve bize hangi yaratıcı alanlarda ne kadar kısmetli ve verimli olabileceğimizi gösteriyor. Güzellik, sanat ve aşk gezegeni Venüs; hayaller, imgeler ve ruhsallığın yöneticisi Neptün ve büyük iyimser de dediğimiz, dokunduğu her şeyi genişletip geliştiren Jüpiter bizleri yaratıcılığın dünyasına önceden hazırlayabiliyor.

Venüs

Bahsetmeye doyamadığım bu gezegenin hangi evinizde ve burçta olduğuna bakın. Mesela Venüs Boğa veya Terazi’deyse geleneksel estetik ve sanat dallarına çekilen ve o alanlarda başarılı olan biri olabilirsiniz. Görsel sanatlar, ses sanatları, moda ve tasarım gibi. Adele Boğa ağırlıklı bir haritaya sahip (Güneş, Jüpiter, Merkür) ve vücutta ses tellerini yöneten burç Boğa olduğu için muhteşem bir sesi var. Güneş, Ay, Yükselen, Jüpiter veya Venüs’ü Boğa’da olanların sesi neredeyse her zaman güzeldir.

Eğer Venüs Balık’taysa ya da Neptün ile güzel açıları varsa bu kişiler daha soyut sanatlara yönelebilirler. Şiir, ses sanatçılığı ya da oyunculuk gibi. Gizemli Neptün hayallerin ve illüzyonun yöneticisidir ve göbek adı da Hollywood’dur. Rihanna bir Balık burcu ve dikkat çekici Neptün konumlamaları var. Bu da onu son derece büyüleyici ve çekici kılıyor. Güzel Neptün konumlandırmaları kadında çok iyi işler bunu sakın unutmayın!

Neptün

Rüyalar aleminin ve her türlü illüzyonun yöneticisi Neptün, fanteziler dünyasına nasıl gireceğimizi gösterir. Güneş, Ay ve de Venüs ile güçlü açılar yapan bir Neptün, kişiye derin ve sanatsal bir bakış açısı kazandırır. Neptün 1, 5, ve 12. evlerde çok güzel çalışır. Büyüleyici ses, büyüleyici kimlik, biraz da femme fatale’lik verir.

Jüpiter

En sevdiğimiz ve bizi de en çok seven şans ve bereket gezegeni Jüpiter, bulunduğu her yere güzel olasılıklar getirir. Venüs ve Neptün ile yapılan güzel açılar, 1. ve 5. evde konumlanmış bir Jüpiter ile zevk ve sefa için yaşamak isteyen kişiler çok başarılı olabilirler. Zira Jüpiter kendi imajını (1. ev) ve zevk konularını (5. ev) ön plana alan yaratıcı alanlarda bulunmaya bayılır! Neptün ve Venüs ile güzel açılarda karizma, idealizm ve sanata açık fikirli bir bakış getirir.

Evet, doğum haritamızın etinden ve sütünden ziyadesiyle faydalandığımıza göre (eğer vegansanız merak etmeyin, doğum haritasının meyvelerini de yiyebilirsiniz!) şimdi Venüs hangi burçlarda hangi sanatsal eğilimleri gösteriyormuş hep beraber bakalım.

Venüs Koç’ta: 1. ve 5. evde iyi işler ve kişiye cesur, hareket ve ifade içeren bir sanat bakışı kazandırır. Abramoviç’i düşünün.

Venüs Boğa’da: 2. ve 6. evde iyi işler ve kişiye geleneksel plastik sanatlarda (resim, heykel) ve ses sanatlarında büyük avantaj ve doğuştan gelen bir yetenek verir. Unutmayın, boğalar mö’lemez, arya söylerler.

Venüs İkizler’de: 3. ve 5. evde iyi işler. Yazarlık, söz sanatçılığı, kısacası iletişim ve çok yönlülük gerektiren alanlarda yaratıcılık denince akla gelen isim İ-KİZ-LER!

Venüs Yengeç’te: 4. ve 12. evde iyi işler çünkü Yengeç gizliden gizliye büyük bir empattır ve konuşmaktan kaçtığımız konuları hissetmekten asla çekinmez. Nostalji, hissiyat ve yoğun id gerektiren yaratımlarda, mutfak sanatlarında, iç mimarlık ve dekorasyon temalarında Venüs Yengeç kızlarımızı mutlu ve zengin edebilir. 🙂

Venüs Aslan’da: Şu “theatre kids” denilen neredeyse herkesin Venüs’ü Aslan’da olabilir. Drama, heyecan, ilgi ve teatrallik Venüs Aslan’dan sorulur ve bunları en iyi 5. ve 10. evlerde gösterir.

Venüs Başak’ta: Venüs’ün çok da içli dışlı olmadığı Başak kızımız 2. ve 6. evlerin konuları başta olmak üzere el emeği, detaycı tasarımlar ve holistik her alanda bir başyapıta imza atar. Başak’ın detaycılığı ve mükemmeliyetçiliği sanata hem güzellik hem de fayda üzerinden eşsiz bir bakış açısıyla bakmasını sağlar.

Venüs Terazi’de: Terazi, Venüs üzerine bir de birkaç güzel açıyla 2, 4, 7 ve 11. evlerin temalarını çok güzel işler. Şıklık, ahenk, denge ve çekicilik gerektiren işlere yumuşak, geleneksel, hem genele hem de özele hitap edebilecek bir bakış açısıyla girişir. Moda, tasarım, koku mühendisliği ve oyunculuk gibi sanatsal meşgalelerin vazgeçilmezidir. Kova’yla beraber “influencer” kültürünü çok iyi taşırlar.

Venüs Akrep’te: Derin, yoğun, dönüştürücü ve gizemli. Venüs Akrep’te gizli olanı açığa çıkarmayı ve kendi eşsiz bakış açısıyla paylaşmayı sever. Fotoğrafçılık, sinema ve psikolojik sanatlara 8. ve 12. ev temalarıyla kendi bakış açısını kazandırır.

Venüs Yay’da: Felsefi, maceracı ve büyüyen, kabul eden bir enerji. 3, 5 ve 9. evde iyi işler sınırlarının ve sınırlamaların olmadığı büyük çaplı sanat projeleri, büyük fikirler, görsel sanatlar ve vücut estetiği üzerine (akrobasiyi düşünün) oldukça nevi şahsına münhasır bir sanatsal kimliği vardır. Jüpiter’in de etkisiyle sanat sepet işlerinde çok da şanslıdır.

Venüs Oğlak’ta: Venüs’ün pek anlaşamadığı burç ve enerjilerden biri de Oğlak’tır. Ama tıpkı Başak gibi mükemmelliğe ve fonksiyonelliğe olan düşkünlüğünü sanatla birleştirince ortaya gerçekten çok başarılı ressamlar, mimarlar ve düşünülerek yapılmış, zamana karşı koyan eserler çıkar. 2, 6 ve 10. evde güzel işler.

Venüs Kova’da: Namı diğer “Uzaylı Zekiye” olan Kova burcu Venüs ile olan anlaşılması zor ilişkisini 3, 8 ve 11. ev temalarında güzel işletir. Eşsiz, fütürist ve avangard bakış açısı, hem bireyci hem de toplumcu felsefesiyle dijital medya ve konsept sanatlar alanlarında son teknoloji ürünü işler çıkarır. Gelecekte Terminatör’ü yaratan bir Venüs Kova çıkarsa şaşırmayın.

Venüs Balık’ta: Venüs’ün en yakın kız arkadaşı, “girlie’si”, Balık. Ne yapsa tutar, tutmasa da tutturur. 5, 6 ve 12. ev temalarında su gibi akar gider. Bu hülyalara dalan, gizemli ve duygusal konumlandırma ile hiçbir insanın aklına gelmeyecek eşsiz fikirler ve yoğun duygusal işlerin baş sorumlusudur Venüs Balık. Müzik, şiir, soyut sanatlar, ses sanatçılığı, duygusal temalar ve sanatla füzyonlanan spiritüalizm en iyi olduğu konseptlerdir.

Burak Kebabçı Avatar
Psychic Sidekick
Astroloji Yazarı
Güzel, uzun ve sarışın olmamın yanısıra Terazi burcuyum ve gezegenlerin üzerimizdeki etkileri hakkında tutarlı yalanlar söylüyorum.