Yedik İçtik Eğlendik. Şimdi İşe Koyulma Zamanı!

Bu eylül ayında kendinize dikkat etmeyeceksiniz de, ne zaman edeceksiniz?

YAZAR: Psychic Sidekick
basak-sezonu-geldi-yukseleninize-gore-sizi-neler-bekliyor-1
Kolaj: Dilara Olgun

Geldi gelmekte olan. Yılın sonuna iyice yaklaştık ve hayat kaldığı yerden akmaya devam ediyor. Okullar açıldı, trafik gittikçe daha da artacak ve birçoğumuz 9-5 kültürümüze tam gaz devam edeceğiz. Hepimiz tatillerden şehre dönüş yaparken Başak burcunun eylül ayını temsil etmesi ve bununla beraber rutini, düzeni, işi, tarımı, her anlamıyla ekmeği, emeği ve mükemmeliyetçiliği de ifade etmesinin tesadüf olmadığını düşünmeden duramıyorum. Her ne kadar Merkür tarafından yönetilen burçların bir cinsiyet enerjisi eğilimi olmasa da (eril ve dişil burçlar), Başak deyince aklıma gelen iki imge var: Arı bir kadın ve ekmek. Ekmekler, bir sürü ekmek! Delirdiğimi düşünebilirsiniz ama biraz okuyunca bakış açımı siz de anlayacaksınız.

Çok ama çok uzun süre Başak burcundan ve 6. ev özelliklerinden nefret ettim ve hala da ediyorum ama eskisi kadar değil. Başak’tan bahsederken “saf ve arı bir kadın” imgesinden bahsetmiştim ve baştan söyleyeyim “saf” derken kesinlikle püritanlıktan bahsetmiyorum. Yani sevişmeyen, konuşmayan, etliye sütlüye karışmayan, itiraz etmeyen kadın değil. Bunlar tamamen eril beklentiler. Her kadın “saf ve arı” olabilir. Bahsettiğim, enerjinin saflığı. Kendini gerçekleştirmeye çalışan, kendinde ve çevresinde hayatı ve enerjisine uygun düzenlemeler yapan, hizmet alma ve verme dengesini çok iyi koruyabilen, emek veren ve karşılığını almak için elinden geleni yapan, gerektiğinde tüm bunları 24 saate sığdırabilen ve o sırada harika görünen, mükemmeliyetçi ve “mükemmel” birey arketipinden bahsediyorum. Bir kısmımız, bu tartışmaya açık yaşam tarzını elde etmek için uğraşırken diğer kısmımız da “ideal ve doğru olanın bu olarak dayatılmasından” bıkmış usanmış halde. Bu konunun içine girmek bile enerjimizin saflığını tehlikeye atabilir. Kimse bize ne yapmamız ve ne olmamız gerektiğini söyleyemez, evet ama Başak arketipi böyle düşünmüyor.

Gelelim “ekmek” konusuna. Havaların dengesizleştiği eylül-kasım arası bu geçiş döneminde neredeyse her şeyin hasat zamanı. Buğdaylar, patatesler ve daha niceleri. Hasat yapmak için önce bir şeyler “ekmek” gerekir. Sonra da o ektiğimiz şeyi canlı tutabilmek ve sürdürebilmek... Ve en sonunda, eğer her şeyi doğru miktarda yaptıysak ve yok edici bir dış etkene maruz kalmadıysak kelimenin tam anlamıyla, ektiklerimizi biçmek gerekir. Buğdayın hasadı, una dönüşmesi ve o undan harika kokan lezzetli ekmekler yapılıp sofralarımıza kadar gelmesi, bana sorarsanız Başak süreci için harika bir analoji. Plan kurulur, gerekli hazırlıklar yapılır ve harekete geçilir. Sürecin her anı kontrol edilir, yapılması gereken her şey zamanında yapılır. En sonunda tüm emeklerin karşılığı alınarak tatmin sağlanır :) Başak da bunu ister bizden. Harekete geçmemizi ama öncesinde planlı olmamızı. Son derece mükemmeliyetçi olmak gibi zor bir özelliği olduğu için her şeyi en ince detayına kadar düşünür ve ancak gerçekten emin olduğu ve uygun şartlar sağlandığı zaman harekete geçer.

Tüm bu anlattıklarıma olan nefretim tüm bu anlattıklarım yüzünden. Doğum haritalarında Kuzey Ay Düğümü (KAD) dediğimiz matematiksel bir konum vardır. Bu konumun bulunduğu burç ve ev, bize hayatta kendimizi gerçekleştirmek için yapmamız gerekenleri ve edinmemiz gereken özellikleri gösterir. Benimki Başak’ta. Yani öğrenirken gerçekten zorlandığım ama içselleştirmeyi başarıp gerçekleştirdiğimde bana çok büyük kazanımları olan özellikler, Başak özellikleri. Düzenli uyuyup uyanmak, vücuduma dikkat etmek, planlı olmak, bir iş yaparken ayaklarımın yere basması, gibi gibi. Kulağa harika geliyor çünkü insanın başarırsa çok kazançlı çıkacağı özellikler bunlar. Benim gibi KAD’ı Başak’ta olanlar içinse normalden daha zorlu ve kazançlı. Başak aynı zamanda başkalarına hizmettir. Merkür özellikli olduğu için iletişim ve yazı yazmaktır. Bu konularda kesinlikle sorunum yok. Mümkün olan her platformda sesimi duyurmayı ve insanlara yardımcı olup onlara iyi gelmeyi çok seviyorum. Tabii bu sefer de alma-verme dengem biraz kayıyor :)

Bence beni yeterince konuştuk. Hadi gelin bu güzel verimli eylül ayının temalarını yükselenlerimize göre inceleyelim:

Burak Kebabçı Avatar
Psychic Sidekick
Astroloji Yazarı
Güzel, uzun ve sarışın olmamın yanısıra Terazi burcuyum ve gezegenlerin üzerimizdeki etkileri hakkında tutarlı yalanlar söylüyorum.