Güneş Yengeç’te, Kalbinizi Açmaya Hazırlanın

Su burçlarının vakti geldi. Peki bizi neler bekliyor?

YAZAR: Psychic Sidekick
temmuzburclar
Yasmin Güleç/Canva

En uzun günden en sıcak yaz günlerine, gün ışığı artık zihinden (Güneş İkizler) kalbimize doğru (Güneş Yengeç) akıyor. Haziran ayında güldük eğlendik. Yıllık izin planlarımızı yapıyor ve artık akşamları barlara eğlenmeye ve restoranlara deytlere -evet deyt- çıkıyoruz. Zihnimizin ve arkadaşlarımızın bize neler ifade ettiğini gördük, artık bunları içselleştirme vakti geldi. Yengeç zamanı, iyisiyle kötüsüyle bizim için çok elzem. Evet, evrensel olarak su gruplarından korkuyoruz (ve haklıyız da ama çaktırmayın, sonra zırlıyorlar) ama bunun sebebi modern çağın bizi hissetmekten, yavaşlamaktan, empati kurmaktan, sevmekten ve iyileştirmekten uzaklaştırması. Hassaslık, akış, besleyicilik, anaçlık, güleçlik... Bunlar bizi biz yapan ve birlikte yaşamayı keyifli kılan şeyler.

Sizce Yengeç burçlarının hassasiyeti, ücretsiz terapistliği ve mutfaktaki harika yetenekleri olmadan grup buluşmaları, çalkantılı bir ayrılık sonrası Türk kahvesi oturmaları (ya da benim gibiyseniz laktozsuz iced latte oturmaları), aile yemekleri, baby shower’lar ve daha niceleri keyifli ve verimli olabilir miydi? Bence olamazdı ve ben bilirkişiyim o yüzden hemen bana hak veriyorsunuz.

Sakin Olun, Elimizdeki Bize Yeter

Temmuz ayı bizi tam yumuşatıp romantikleştirecekken, tüm bunların üzerine bir de yaz başlar başlamaz gelen bir Oğlak’ta Dolunay var. Bu dolunayda olaylar iyice kendi duygu durumumuz ve kişisel hikâyemizle ilgili hâle geliyor. Azla yetinmeyi ve büyümeyi öğrenmek durumunda kalıyoruz. Böyle sınırlayıcı ve zorlayıcı bir süreci başarılı ve sağlıklı şekilde atlatabilmek için olayları şahsi algılamayı bırakmalı, kendi kalbimizi dış etkilerden bağımsız dinlediğimiz gibi karşımızdakilere de gönül gözümüzü açmalıyız. Elimizdekiler bize yeter, yetecek de. Sadece enerjimizi nereye aktaracağımızdan emin olmamız gerek. Oğlak ve Yengeç doğum haritanızda kaçıncı evdeyse o evlerin konuları bu ay gündem olacaktır.

O yüzden tüm bu söylediklerimin bir zırvadan öteye geçmesi için hemen doğum haritalarınızı çıkarıyorsunuz, imtihan yapacağım!


Yükselen Koç: Nostaljik hissedebilirsiniz o yüzden kökleriniz ve evinizle daha çok zaman geçirin derim.

Yükselen Boğa: Ortaya çıkacak duygusal derinlik ve yoğunluğunuzu yaratıcılığa, anıları kaydetmeye ve hatta kardeşler ve yakın çevreyle kaliteli zaman geçirmeye odaklayabilirsiniz.

Yükselen İkizler: Zekânızın ve yeteneklerinizin ön plana çıktığı bu ayda finans, kendi bütçeniz ve hatta sektörde kaşenizi yükseltmeniz ile ilgili konularda girişken olmaktan çekinmeyin.

Yükselen Yengeç: İç dünyasını temizleyen Yengeçler artık Güneş’in ışığında dans etmeye ve hem kendilerine hem de çevrelerine ne kadar geliştiklerini göstermeye hazırlar desem? Bugün (ve diğer her gün) sizin gününüz!

Yükselen Aslan: Aslan arkadaşlarımızın kendi iç dünyalarına dönmeleri, kendilerini beslemeleri ve dinlenmeleri için en uygun dönem.

Yükselen Başak: Arkadaşlarınıza onları sevdiğinizi söyleyin Başaklar! Bu ay ikili ilişkiler ve sosyal çevrenizde yükselen bir kalite ve sevgi söz konusu. Haydi dışarı, eğlenmeye!

Yükselen Terazi: Güneş Yengeç'teyken sizler de yaydığınız özgüven, etkileyicilik ve yaratıcı uzmanlık ile profesyonel hayatınızda parmak ısırtacaksınız güzel Teraziler <3 Bu dönemde ön planda olmaktan çekinmeyin.

Yükselen Akrep: Yengeç sizleri risk almaya ve duygusal anlamda konfor alanınızdan çıkmaya teşvik ediyor Akrepler. Önemli kararlarınızı alırken iç sesinize güvenmeye devam edin. Zira o sizi asla yanıltmıyor ve yanıltmayacak da!

Yükselen Yay: İyileşme dönemine hoşgeldiniz sevgili Yaylar. Düşündüğünüzden daha da duyarlısınız ve vücudunuz da artık bunun haberlerini veriyor. Açık ve duygusal sohbetlere izin verin.

Yükselen Oğlak: Yengeç sizi daha yumuşak ve çekici kılıyor Oğlaklar. Fingirdeşme zamanı şimdi değilse hiçbir zaman! Sakın kaçırmayın!!

Yükselen Kova: Dengesizsiniz Kovalar, ama bunu size kendinize kızmanız değil izin vermeniz için söylüyorum. Günlük yaşantında oluşabilecek git geller sizi korkutmasın lütfen, esnemeyi öğrenirken çevrenizdekilerin ihtiyaçlarına da kulak veriyorsunuz ve bu harika bir şey!

Yükselen Balık: Duygusal derinliğinin ve yaratıcılığının zirve yaptığı bir dönemdeyken lütfen kendinizi iş ve sorumluluklara boğmayın Balıklar! Ruhunuzu beslemenin ve bunun meyvelerini yaratıcı işler çıkararak yemenin zamanıdır, bol şans!

Burak Kebabçı Avatar
Psychic Sidekick
Astroloji Yazarı
Güzel, uzun ve sarışın olmamın yanısıra Terazi burcuyum ve gezegenlerin üzerimizdeki etkileri hakkında tutarlı yalanlar söylüyorum.