İyi ve Güzel Olan Her Şeye Hoş Geldiniz

Kültür, sanat, defileler, festivaller ve romantik bir tabloya dönüşen doğa... Terazi’den başka ne olabilir?

YAZAR: Psychic Sidekick
denge-ve-iyiligin-sembolu-terazi-sezonuna-hos-geldiniz
Kolaj: Dilara Olgun

Sanırım dünyanın en güzel zamanına gelmiş bulunuyoruz. Sonbahar ayları! Ve özellikle de ekim! Klasik yıllık yolculuğumuzun ikinci yarısındayız kızlar, zira astrolojik takvim biliyorsunuz ki modern takvimden farklı ilerliyor. Birinci astrolojik ay Koç ile başlıyor ve on ikinci astrolojik ay da Balık ile tamamlanmış oluyor. Yani her 1 Ocak yılbaşı olacak diye bir durum yok!

Bol hareketli, planlı, ay tutulmalı ve bizi düzene girmeye teşvik eden Başak ayından sonra artık çevremize bakınmaya başlıyoruz. İkili ilişkiler, gizli düşmanlar, antlaşmalar, imzalanan belgeler, estetik kaygılar, arayı bulma çabası (buraya bir “Aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasın” diyen Hayriye Hanım düşünün), yurtta ve cihanda sulh gibi terimlerin temsil edildiği ve ön plana çıktığı dönemdeyiz.

Astrolojik yolculukta ilk altı ev (Koç-Başak) “kendimizle” olan tecrübelerimizi yansıtırken ikinci 6 ev (Terazi-Balık) “çevremizle” olan tecrübeleri yansıtır. Benden bize, içimden içine, etrafıma ve etrafımdakilere diyebiliriz. Çünkü ilk altı burçta zaten kendimizi gördük, tanıdık, kendimiz için tattık, öğrendik, hissettik, gösterdik ve çaba sarf ettik. Şimdi gözümüzü etrafımızdaki dünyaya açma zamanı. Terazi de tam olarak bunu ister zaten. Venüs’ün göz bebeği, güzel ve estetik kaygılara uygun her şeyi sever, hem yaşadığı çevrede hem de sosyal çevresinde hiçbir çöp olsun istemez, kabalıklara ve anlaşmazlıklara gelemez. Hem göze hem de kalbe hitap edecek diye kendinden verir de verir, şekilden şekile girer. Böyle insanlara genelde “Şeytan’ın Avukatı” derler. Maalesef bu Terazilere yapışmıştır bir kere. Gelin Terazi ayına, Terazi insanına ve bu ay olan bitenlere bakalım, söylentilerin gerçeklik payı var mı hep beraber görelim 🙂

Terazi Ne Demek?

Terazi aşk, güzellik ve ahenk gezegeni Venüs tarafından yönetilen öncü bir hava grubu burcudur. Zodyak’ta cansız bir objeyle temsil edilen tek burçtur ki, bunun da önemi çok büyüktür çünkü objektifliğe bir atıfta bulunmaktadır. Canlı olmayan bir şeyin, görüşlerini gölgeleyecek istekleri, kaygıları ve çıkarları yoktur. Bu ay romantik, platonik, sosyal ve hatta iş anlamında ikili ve yakın ilişkilerin çok ön planda olacağı bir ay. Sadece yüzeysel anlamda da değil, Terazi, en temelinde içimizde ve hayatımızda bulup yaratmamız gereken denge ve uyumla alakalıdır.

Bu ay, bize hangi alanlarda şirazenin kaydığını hatırlatmak için burada. Çok mu çalışıyorsunuz? Öz bakım ihtiyaçlarınızı görmezden mi geliyorsunuz? Not alın, çünkü bu ay tamamen dengeyi bulmakla alakalı. Ağustos böceği ile karınca arasında bir yerde olmak yani. Ağustos Karıncası? Karınca Böceği? Eylül Karıncası? Bilemiyorum, bilen biri varsa bana ulaşabilir.

Burak Kebabçı Avatar
Psychic Sidekick
Astroloji Yazarı
Güzel, uzun ve sarışın olmamın yanısıra Terazi burcuyum ve gezegenlerin üzerimizdeki etkileri hakkında tutarlı yalanlar söylüyorum.