Terazi Sezonuna Nasıl Yaklaşmalı?

Ne yapmalı, ne yapmamalı? Bu sezona nasıl yaklaşmalı?

YAZAR: Psychic Sidekick
terazi-sezonu2
Kolaj: Dilara Olgun

Terazi Sezonunun Anahtar Kelimeleri

İlişkiler: İş, aşk ya da dostluk, kesinlikle ikili ve yakın ilişkilerin temelde olacağı bir dönem. Birilerini (ya da kendinizi) ihmal ediyorsanız, hemen bir U dönüşü gelsin derim!

Öz Muhakeme: Terazi’nin öncü hava enerjisi onu (çoğu insan öyle düşünmese de) gerçek bir entelektüel yapar. Bu enerjiyi tam da nerede dengeye ihtiyacımız olduğunu anlayıp onu fark etmek için kullanma zamanı. Günlük tutun, meditasyon yapın ya da sadece yürüyün. Yürümenin karmaşık bir zihne olan faydaları saymakla bitmez!

Güzellik & Estetik: Venüs’ün tüm etkisi sizleri güzel olan her şeyi görmeye, hissetmeye ve tecrübe etmeye davet ediyor. Bütçenizin elverdiği lükslerle kendinizi şımartabilirsiniz! Yeni bir kıyafet, bir masaj günü, kızlarla brunch ya da evdeki koltukların yerini (yine, yeni, yeniden) değiştirmek. Venüs yeme-içme ve lüksü tecrübe etmeye dair tüm iştahlı konularını Boğa’ya verdiyse, tüm zarafet, incelik, nezaket, güzellik, estetik ve keyif veren her açı ve özelliğini de ziyadesiyle Terazi’de yansıtıyor. Filmekimi, kültür-sanat sezonunun tam olarak açılışı, ödül törenleri, moda haftaları, insanı kendinden geçiren bir doğa manzarası (yaşam kadar ölümün de güzelliğini görmezden gelmeyin, bir sonbahar çocuğu olarak söylüyorum!), Pumpkin Spice Latte, balkabaklı cheesecake, balkabaklı her şey, sonbahar-kış kreasyonları, şallar, bereler, botlar, aşk ve daha nice güzel şey. Terazi ayına her girdiğimizde hep romantik ve empresyonist eserleri düşünüyorum. Eminim herkes kendi estetiği üzerinden dünyasını güzelleştiriyordur ;)

Terazi Sezonuna Nasıl Yaklaşmalı?

Güzelliğin, uyumun ve aşkın başrol olduğu bu dönem aynı zamanda da yine muhteşem bir içe bakma fırsatı. Evet öz gelişimden burada da kaçamıyoruz :( Gerçekten kendinize ve neler yaptığınıza bir bakın ve sorun: Gerçekten dengede miyim? Hayatımı istediğim ölçütlerde yaşayabiliyor muyum? Alma verme dengem nasıl? Bu soruları ne kadar içten sorarsanız o kadar içten cevaplar alırsınız. En iyi enerjiyi alabilmek için, ilişkilerinizi iyice bir benimseyin, değişikliklere açık olun ve barışa ve ahenge öncelik verin. Bırakın aksın. Olacak her şeyin önüne set koymak zorunda değilsiniz. Dramadan uzak durun (ve hayır, sizin içinde bulunmadığınız dramalara da seyircilik etmek yok!) ve hayatın daha tatlı ve yumuşak tarafında kalmaya çalışın :)

Ne Yapmalı? Ne Yapmamalı?

İlişkilere odaklanın. Ahengin eksik olduğu alanları halletmenin zamanı geldi.
Yüzleşmekten kaçınmayın. Terazi kızlarının en sevmediği şey yüzleşme, tartışma ve gerilim biliyorum ama tüm hayatımızı sırf tekne alabora olmasın diye beyaz yalanlarla, arabuluculuklarla ve ciddi sorunların üzerine simli makyaj yapmakla geçiremeyiz. Büyük sorunları ertelemek onları yalnızca daha da büyütür. 
Güzellik ve sanatla ilgilenin. İster kendinizde ister çevrenizde, estetiğinize uygun her şeyin sizi ele geçirmesine izin verin. Annem hep derdi “İyi görünmek, iyi hissetmekten daha iyidir!”

Kendinizi fazla esnetmeyin. Teraziler dengeyi severler bunu yukarıda 75 kere söyledim. Bu arabuluculuk kaygısı iki başlı bir hançer gibidir. Ya da tester bir makyaj malzemesi. Her türlü işin ucu size de dokunur!

Burak Kebabçı Avatar
Psychic Sidekick
Astroloji Yazarı
Güzel, uzun ve sarışın olmamın yanısıra Terazi burcuyum ve gezegenlerin üzerimizdeki etkileri hakkında tutarlı yalanlar söylüyorum.