Açık Havada Olmak İsteyenlere 29 Date Fikri

Partnerinizi kapın, kendinizi dışarı atın!

YAZAR: Veronica Lopez, Kayla Kibbe
gettyimages-938097142-1526659945.jpg
Getty Images

Bu yazı Berfin Örs tarafından Türkçeleştirilmiştir, yazılarını buradan okuyabilirsiniz.

874747066.jpg
Getty Images

1. Festivale Gidin

Yaz, açık hava festivalleri mevsimi! Bu etkinliklerin biletleri genellikle oldukça uygun fiyatlı ve lezzetli yiyeceklerin ve keyifli oyunların garantisini veriyorlar. Eğer date’iniz size dev bir oyuncak ayı kazanırsa bonus puan!

GettyImages-573821173.jpeg
Getty Images, Antonio Vazquez

2. Bir Botanik Bahçesini Ziyaret Edin

Bir botanik bahçesine gezi yaparak açık havada olmanın tadını çıkarın. Bitki yetiştirme konusunda iyi olmasanız bile, botanik bahçeleri öğleden sonranızı geçirmek için harika yerlerdir. Ayrıca muhteşem çiçeklere bakmaktan kim hoşlanmaz ki?

3. Su Sporları İle Eğlenin 

Yazın en büyük zevklerinden biri elbette suda zaman geçirmek! Doğal bir nehrin yakınında yaşıyorsanız, geziler düzenleyen bir şirket bulun. Ringo, banana gibi hizmetleri ve size rehberlik edecek profesyoneller olacaktır. Sadece dikkatli olun! 

GettyImages-1321518135.jpeg
Getty Images, Kara McGrath

4. En Yakın Su Parkına Gidin

Bir diğer sevilen yaz aktivitesi: Su parkları! Dev kaydıraklarla adrenalini artırın ve park haritasındaki her bir kaydırağı denemeyi kendinize görev edinin. Güneş kreminizi unutmayın! Eğlenceli ve heyecan verici bir randevu garanti.

5. Teknede Bir Şeyler Yapın

Kelimenin tam anlamıyla herhangi bir teknede, herhangi bir şey. Liman gezisi, demirlemiş bir gemide akşam yemeği ve/veya içki. Hatta sadece bir yere giderken arabaya veya metroya binmek yerine vapura atlamak bile yaz aşkınızla/hoşlandığınız kişiyle güneşli bir gün geçirmenin eğlenceli bir yolu olabilir. Biliyorsunuz, hayat (ve aşk) suda daha iyi.

GettyImages-1564441654.jpeg
Getty Images, Firas Abdullah

6. Açık Hava Sinemasına Gidin

Çevrenizdeki park ya da alışveriş merkezlerinde açık hava film gecesi düzenliyor olabilir! Biraz araştırma yapın ve ne gösterdiklerine bakın. En iyi randevu ortamı için yanınızda bir sürü atıştırmalık götürün. Hâlâ zorlanıyor musunuz? Bahçenize bir projektör kurun veya bir Netflix filmi indirin ve laptopunuzu en yakın parka götürün.

7. Macera Parkına Gidin

Adrenalin patlaması mı arıyorsunuz? En yakın macera parkını bulun. En büyük, en hızlı treni seçin. Zirveye çıkana kadar el ele tutuşun ve ne olursa olsun aşağı bakmayın!

8. Mini Golf Oynayın

Nostaljik hisleri uyandıracak sevimli bir eski zaman date’i mi arıyorsunuz? En yakın mini golf sahasını bulun. Kazanana bir hediye/seksi bir ödül vaat ederek işi daha da rekabetçi hâle getirin.

9. Paten Kaymaya Gidin

Bazı halka açık parklarda tam teşekküllü paten pistleri var. Şehrinizde nelerin olduğunu araştırın, eğlenceli bir disko çalma listesi yapın ve kimin daha az düştüğünü görmek için yarışın.

10. Yerel Garaj Satışlarına Göz Atın

Ya da bahçe satışları, artık ne diyorsanız. Her iki durumda da, semtinizde yapılan satışları araştırın ve sevdiğiniz kişiyle bunları gezmeye gidin. Sonuçta, birinin çöpü başka birinin hazinesi olabilir.

11. Bir Fidanlığı Ziyaret Edin ve Birlikte Küçük Bitkiler Satın Alın

Yani, How to Lose a Guy in 10 Days’deki gibi birlikte bir aşk eğrelti otuna yatırım yapabilirsiniz veya sadece bahçeniz için güzel küçük bir bitki satın almakla yetinebilirsiniz. Kişisel tavsiyemiz? Daha sonra birlikte yemek pişirmek için kullanabileceğiniz bir domates fidesi alın. İki işi bir arada halletmiş olursunuz!

1143580475.jpg
Getty Images

12. Havuza Gidin

Ya da daha iyisi, arka bahçenize bir şişme havuz kurun. Yani bir Cosmo yazarına göre bu, yazın en ateşli seksesuarı. Her iki durumda da, sıcak ve ferahlatıcı bir date olacak. Ve yeni mayonuzu göstermek için bir bahane daha!

13. Birlikte Balta Fırlatmaya Gidin

Evet, bir hedefe balta fırlatmak için para ödeyebilirsiniz. Bu yüzden stresinizi veya bastırılmış öfkenizi hafifletmek istediğinizde bunu araştırın ve sevdiğiniz kişiyle birlikte içinizdeki her şeyi dışarı fırlatın. Ama dikkatli olun.

14. Tatlı Küçük Bir Piknik Yapın

Sizi en sevdiğimiz randevu türüyle tanıştırma zamanı: Piknik randevusu. Oldukça düşük riskli çünkü süper rahat olabilir ama aynı zamanda gerçekten uğraşıp süper romantik de yapabilirsiniz. Bu yüzden en sevdiğimiz. Hangi ruh halini yakalamaya çalışırsanız çalışın, sadece temel şeyleri çantaya attığınızdan emin olun: Biraz atıştırmalık (tabii ki), taşınabilir bir hoparlör, şarap, bir örtü ve güneş kremi.

15. Yürüyüşe Çıkın

Yürüyüş randevularına takıntılıyız! Sadece adım atmak için iyi bir yol olmakla kalmıyor, aynı zamanda konuşacak çok alan sağlıyor. Ayrıca, yan yana yürümek ve bu şekilde konuşmak, karşınızdaki kişinin gözlerinin içine bakmaktan daha az korkutucu. Öyle ki, birini gerçekten tanımanın daha iyi bir yolu bile olabilir.

16. Bisiklete Binin

Bisiklet randevusunun kesinlikle farklı seviyeleri var. Süper rekabetçi olabilir ve date’inizle birlikte egzersiz yapabilirsiniz (kim romantik bir partnerle ter atmayı sevmez ki?) ya da gün batımında keyifli bir bisiklet turuna çıkabilirsiniz. Önerimiz: Daha önce hiç gitmediğiniz bir yere bisikletle gidin ve temiz havanın tadını çıkarın. Sadece, tam olarak sohbet edemeyeceğinizi unutmayın, bu yüzden muhtemelen bunu iyi tanıdığınız biriyle yapmak en iyisi.

Couple-relaxing-on-rooftop-against-sky-during-picnic-960879222_2122x1416.jpeg
GettyImages    

17. İçin, Ama Bir Çatıda

Eğer buz gibi soğuk içeceklerin tadı dışarıda içeride olduğundan daha iyiyse o zaman kesinlikle bir çatıda daha iyi olacaktır. Çatı, bir su kenarı gibi, doğal olarak romantiktir. Önünüzdeki şehrin muhteşem manzarası, margaritanızdan gelen hafif esinti… Her şey mükemmel. Geleceğinize kadeh kaldırmak için gün batımında bir çatıya çıkın.

18. Parkta Boya-ve-İç Etkinliği Yapın

Biraz sulu boya ve birkaç şişe şarap alın ve parkta kendi boya-ve-iç randevunuzu yapın. Üzerine oturmak için bir piknik örtüsü götürdüğünüzden emin olun ve fırça ve tuval gibi şeyleri unutmayın. Boyayla uğraşmak istemiyorsanız, onun yerine kömür gibi bir malzeme kullanın. Bu sanat buluşmasına biraz daha düzen katmak için, ikinizin de odaklanabileceği bir şey seçin ve tercihinize göre 20 ila 45 dakika arasında bir zamanlayıcı kurun. Zamanlayıcı çaldığında, kendinize biraz daha şarap koyun ve başyapıtlarınızı karşılaştırın.

19. Bir Organik Pazarı Keşfedin

Yaz, cumartesi günü sabah 9'da randevuya çıkmanın iyi bir fikir olduğu tek zaman olabilir. Yerel bir çiftçi pazarının zamanını ve yerini araştırın ve tüm iyi ürünler tükenmeden pazara varmış olun. Yeni biriyle görüşüyorsanız, bu onun hakkında daha fazla bilgi edinmek için mükemmel bir fırsat. Mesela biberi sevmediğini veya lahanayı sevdiğini öğrenebilirsiniz. Daha sonra birlikte yemek pişirmeyi planlıyorsanız ve tüm malzemeleri pazardan alıyorsanız, gelsin bonus puanlar.

551702325.jpg
    Getty Images

20. Plaj Günü Yapın

Eğer bir deniz veya göl yakınında yaşıyorsanız, kumsalda bir gün planlayın. Havlu, plaj şemsiyesi, güneş kremi, su ve atıştırmalıklar gibi temel şeyleri unutmayın. Gününüzü su kenarında dinlenerek, yüzerek ve kimin en güzel kumdan kaleyi inşa edebileceğini görerek geçirin.

21. Açık Hava Konserine Gidin

Açık hava mekanlarında gerçekleşen yerel konserler hakkında biraz araştırma yapın. Hem sizin hem ve partnerinizin sevdiği bir tür seçin veya yeniliğe şans verin. Karar verdikten sonra, birkaç kamp sandalyesi veya örtü götürün ve yıldızların altında müziğin tadını çıkarın.

22. Parkta Tiyatro Gösterisi İzleyin

Birçok yerel tiyatro, açık hava tiyatrolarında kendi prodüksiyonlarını sahneliyor ve bunlar genellikle katılımı ücretsiz etkinlikler oluyor. Biraz araştırma yaparak kendi şehrinizde bir gösteri olup olmadığını öğrenin ve sonra sofistike ama ekonomik randevunuzu planlamaya başlayın.

23. Meyve Toplama Gezisi Yapın

Sonbahar mevsiminde elma toplama gezileri popüler olsa da, eğlenceli bir gün ve iyi bir Instagram fotoğrafı için toplanabilecek tek meyve elma değil. Kiraz, çilek, erik, böğürtlen ve ahududu yaz mevsiminde oluyor ve birçok çiftlik, makul bir fiyata bu meyveleri dalından toplamanıza izin veriyor.

Couple-tasting-wine-together-in-vineyard-172600282_2121x1416.jpeg
GettyImages    

24. Bağa Gidip Şarap Tadımı Yapın

Çok sevdiğiniz uygun fiyatlı bir şarap markanız olabilir ama şarap türlerinin ve hangi yemeklerle en iyi gittiği hakkında ne kadar bilginiz var? Yerel bir bağı ziyaret edin ve bir şarap tadımına katılın. Birçok şarap üreticisi, ürettikleri şarabın bileşenlerini ve farklı lezzet notlarını açıklayacak ve hangi yemeklerle servis edilebileceği konusunda öneriler verecektir. Şarap konusundaki hızlandırılmış dersinizden sonra, siz ve partneriniz bağın arazisini birlikte keşfedebilirsiniz.

25. Su Savaşı Yapın

Çocukluğunuza dönün ve çok sıcak bir günde su balonu veya su tabancası savaşı planlayın. Eğer kendi bahçeniz veya bir hortumunuz varsa bu daha kolay olabilir ama bir parka yakın yaşıyorsanız, önceden bir kovaya su balonlarınızı doldurup savaşa gidebilirsiniz.

Getty Images, Jordan Siemens
Getty Images, Jordan Siemens

26. Kampa Gidin

Kamp ateşleri, yaz gecelerinin en güzel yanlarından biridir. Birlikte kamp yapmaya gidin, isterseniz arkadaşlarınızı da davet edin. Baş başa romantik bir gece geçirmeye de karar verebilirsiniz tabii. İster arkadaşlarınızla ister sadece partnerinizle olun, yeter ki menüye marshmallow eklemeyi unutmayın.

27. Açık Hava Macerası Yaşayın

Siz ve partnerinizin doğa sevgisine bağlı olarak, bir yürüyüş veya kano gezisi planlayın. Gidebileceğiniz doğal alanları araştırın veya yakında bir milli park olup olmadığını kontrol edin. Yakındaki bir şelaleye kısa bir yürüyüş ilginizi çekebilir veya belki biraz daha ileri gidip günlük kano veya kayak kiralayabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, günün tadını çıkarabilmeniz için bol su, güneş kremi ve böcek kovucu almayı unutmayın.

28. Maça Gidin

Takımınızın en yakın maçına bilet alın veya benzer bir stadyum deneyimi için yakınlardaki bir küçük lig takımının maçlarını bulun. İster maç boyunca kalın ister ilk devreden sonra ayrılın, yine de yaz maçı deneyiminin tadını çıkarın. Şapkanızı takın, bir sosisli alın ve Instagram paylaşımlarına hazır olun.

29. Açık Hava Dersi Alın

Birçok park, salsa, yoga veya çömlekçilik gibi konularda bazen ücretsiz dersler sunuyor. Şehrinizde böyle dersler olup olmadığını araştırın ve partnerinizle birlikte yeni bir beceri öğrenmeye (veya öğrenmeye çalışmaya) gidin.

 

Bu yazı Cosmopolitan US için yazılmıştır. Yazının orijinalini buradan okuyabilirsiniz.