5 İpucu ile Kız Kıza Tatili Kazasız Atlatın

Tatil için hazırsınız ancak unutmayın, bunun bir de geri dönüşü var.

YAZAR: Berfin Örs
Kız Kıza Tatili Kazasız Atlatın.jpg
Mikhail Nilov | Pexels

Aylarca hayalini kurdunuz. Herkesin yıllık izinleri enine boyuna tartışıldı. Defalarca iptal edildi ve gidilecek yer öyle çok değişti ki artık kimse hiçbir şeyden emin değil. Öyle ya da böyle, tatil planı sonunda group chat’ten çıktı.

Peki, arkadaşlarınızı gerçekten tanımaya hazır mısınız?

Tamam, tamam. Belki bu kadar gergin bir soruya gerek yok ama herkesin iyi vakit geçirebilmesi için şunları aklınızda tutun derim:

Harita üzerinde plan yapan kadınlar
Getty Images

1. Planlamayı Birlikte Yapın

Her arkadaş grubunda, tüm detayları planlayan biri olur. Bu kişiye grubun “annesi” diyelim. Hangi restorana gidileceğini, sabah saat kaçta kalkılacağını o söyler. Bir de ona destek olan, grubun “babası” vardır. Planların nasıl kısmıyla ilgilenir. Bu ikiliden biriyseniz diğerlerinin de yorumlarını dinlediğinizden emin olun. “Çocuklardan” biriyseniz ihtiyaç ve isteklerinizi dile getirin ve sorumluluk almayı unutmayın.

Tatil planlamasında herkesin fikrine önem verin ve ortak kararlar alın. Bu herkesin tatilden keyif almasını sağlar ve pasif agresif sabah kahvaltıları önlenmiş olur.

Gel gelelim, ne kadar detaylı plan yaparsanız yapın işler her zaman yolunda gitmeyebilir. Beklenmedik durumlar için hazırlıklı olun. Önemli olan birlikte geçirdiğiniz zaman. Ayrıca en iyi hikâyeler hep beklenmedik durumlardan çıkmaz mı?

Tekrarlayın: İsteklerimi ve ihtiyaçlarımı rahatlıkla dile getirebilirim. Arkadaşlarım beni dinler ve düşüncelerime saygı gösterir. Benim istediğim restorana gitmemek dünyanın sonu değil. Yine de güzel zaman geçirebilirim.

Bir kadın altın renkli cüzdanından bir şey çıkarıyor
Getty Images

2. Bütçenizi Belirleyin

Herkese uygun bir bütçe belirleyin. Yemek yiyeceğiniz restoranları, gideceğiniz plajları kararlaştırın. Önden fiyat alın, menüleri inceleyin ve rezervasyon yaptırın. Böylece hem tatil sırasında kafanız rahat olur hem de bir sürprizle karşılaşmazsınız. Arabayla gidiyorsanız yolculuğun bitiminde yol masraflarını paylaşmayı unutmayın.

Annelerimizin kız kıza tatil tecrübelerine dayanan minik bir öneri: Tatilin başında, herkesin eşit miktarda katkı sağladığı, bir “cüzdan” oluşturun. Ortak harcamalarınız için bu cüzdanı kullanırsanız sürekli hesap yapmak zorunda kalmaz ve yeteri kadar katkı sağlayıp sağlamadığınız konusunda gerilip durmazsınız.

Tekrarlayın: Ben parasını yönetebilen sorumluluk sahibi bir kadınım. Arkadaşlarımla çıktığım bu tatili hak ettim. Bir eteğe daha ihtiyacım yok ama istersem kendimi şımartabilirim.

Makyaj yapan ve hazırlanan iki arkadaş
Getty Images, Klaus Vedfelt

3. Paylaşın

Kız kıza tatile gitmek, birbirinin kıyafetlerini giymek, takıları paylaşmak demektir. Makyaj çantaları ortak kullanım alanıdır. Kolektif yaşamın ahengini bozacak bir hareket yapmayın sakın! Her şey herkesindir. Eğer paylaşımcı biri değilseniz, kibarlıkla söylüyorum, olmayı öğrenin. Bir arkadaşınız değilse, konseyi toplama vakti.

Buna yolda dinlenecek şarkılar da dahil! Tatilden birkaç gün önce ortak bir çalma listesi oluşturun ve sevdiğiniz şarkıları ekleyin. Arkadaşlarınız söyleyemezse ben söyleyeyim: Kimse sizin dokuz dakikalık havalı enstrümantal şarkılarınızı dinlemek istemiyor. Hep birlikte eşlik edip paylaşabileceğiniz şarkılara ağırlık verin derim. Arabada bağırarak şarkı söylemek dünyanın en güzel stres atma yöntemi değil mi sizce de?

Tekrarlayın: Paylaşımcıyım, cömertim, arkadaşlarıma değer veriyorum. Beraber hazırlanmanın tadını çıkarıyorum ve birlikte olduğumuz her anı daha güzel hâle getiriyorum.

telefonuna yatakta ters uzanırken bakan kadın
Getty Images, Trevor Williams

4. Birbirinize Alan Tanıyın

Evet, kızlarla kırk yılda bir kaçabiliyorsunuz, anlıyorum. Yine de her şeyi birlikte yapmanız gerekmiyor. Herkesin tatil anlayışı ve beklentileri farklı. Arkadaşlarınızın alanına ve özgürlüğüne saygı gösterin. Deniz ve duş sonrası TikTok’a bakmak, sevgilinizle konuşmak veya gün batımını izlemek gibi bireysel olarak keyif alabileceğiniz aktivitelere zaman ayırın.

Tekrarlayın: Güzel zaman geçirmek için kimseyi beklemem gerekmiyor. Kendime ve arkadaşlarıma özgürlük tanıyorum. Hem sosyal kelebek hem de yalnız kurt olabilirim.

yatılı partide yatakta uzanırken konuşan kadınlar
Getty Images, Fotostorm

5. İletişime Açık Olun

Açık iletişim kurmak yanlış anlamaları ve kırgınlıkları önler. Aklınızdakileri en yakın arkadaşlarınızla paylaşamayacaksanız kiminle paylaşacaksınız? Hislerinizi ve düşüncelerinizi dürüstçe anlatın. Arkadaşlarınızı gerçekten dinleyin ve anlamaya çalışın. Böylece içinize kapanıp küçük problemlerin büyümesine izin vermezsiniz.

Tekrarlayın: Arkadaşlarımın hislerine ve düşüncelerine önem veriyorum. Duygularımı kahkaha ve gerekirse gözyaşıyla, çekinmeden dışa vuruyorum. Arkadaşlarım beni dinliyor ve anlıyor, hiçbir şeyi içimde tutmama gerek yok. Dedikoduya hayır dürüstlüğe evet.

Kız kıza tatiller, mısır yemekten dövme yaptırmaya uzanan bir spektrum. Neyi seçeceğiniz size kalmış. Günün sonunda önemli olan, dostlarınızla geçirdiğiniz güzel zaman ve tüm yıla yetecek komik anılar biriktirmek. Bol bol fotoğraf ve video çekin ve bunları oluşturduğunuz ortak albümden (AirDrop’la kim uğraşacak?) birbirinizle paylaşın.

Güneş kreminizi sürün, bulmaca kitabınızı unutmayın ve benim yerime de eğlenin. İyi tatiller!
 

Ekran Resmi 2024-08-13 16.00.04.png
Berfin Örs
Web Konular Editörü
Berfin, Cosmopolitan Türkiye'de globalden yazılar ile ilgileniyor ve yazıyor! Genellikle sakızlar, sincaplar ve meyve ağaçları hakkında düşünüyor. Çocuklar için hikayeler yazıyor ve çizmeye çalışıyor :)