Arkadaşınıza Birini Ayarlarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Madde!

Hazırsak çöpçatanlığa başlayalım!

YAZAR: Kardelen Buyurgan
Arkadaşına Birini Ayarlarken Nelere Dikkat Etmelisin (1).jpg
Dilara Olgun

İlişkilerin, arkadaş grubunun onayına sunulduğu bilinir. İlk mesajlaşma anının ekran görüntüleri atılır, bu da yetmez ki podcast uzunluğunda ses kayıtları gönderilir. Sonrasında, oturulan her masada konu üzerine konuşmalar yapılır. Seçtiğiniz kişi arkadaşlarınız tarafından onaylandıysa her şey günlük güneşlik olur, onaylanmadıysa da siz zaten kendi istediğinizi yapacaksınızdır… Gün sonunda iyi bir ilişki de olsa kötü bir ilişki de olsa arkadaşınız hep sizin yanınızdadır. Ne de olsa arkadaşınız sizin için en iyisini ister. Peki ya arkadaşınız size birini ayarlamaya çalışıyorsa? Arkadaşına birini ayarlama sürecine (yani çöpçatanlığa) başlayanlar bu yazı sizlik. Çöpçatanlık yolculuğunda iyi keyifler diler, nelere dikkat etmeniz gerektiğini aşağıda sunarız!

1. İzin ve Rahatlık 

İlk ve en önemli öncelik arkadaşınız ile arkadaşınıza ayarlamayı planladığınız kişinin rızasını almak olmalı. Fotoğraflarının ve telefon numaralarının paylaşılmasına ve tanıştırılmaya rızalarının olup olmadığını öğrenmek önemli, aksi halde rahatsız edici olabilir.

2. Açık İletişim

Hem arkadaşınızla hem de arkadaşınıza ayarlamayı düşündüğünüz kişi ile açık ve net bir şekilde konuşmalısınız. Kişilerin özelliklerini ve beklentilerini net bir şekilde öğrenirseniz taraflara büyük beklentiler yüklemektenden de kaçınmış olursunuz. Böylece, birbirlerine uygun olan insanları daha rahat eşleştirebilirsiniz.

3. Geçmişin Öğretileri

Arkadaşınızın geçmiş ilişkilerine dair engin bilgileriniz doğrultusunda onun çıkaramadığı dersleri kendiniz çıkarabilirsiniz. Böylelikle arkadaşınıza ayarlamayı düşündüğünüz kişileri, geçmiş ilişkilerden çıkan derslerin filtreleriyle eleyebilir ya da kabul edebilirsiniz. Jüri sizsiniz!

478406894.jpg
    Getty Images

4. Hobiler ve Aktiviteler

Arkadaşınızın ne yaparken eğlendiğini ve hobilerini biliyorsunuzdur. Tanıştırmak istediğiniz kişinin de ilgi alanlarını öğrenerek ikisini ortak bir aktivitede bir araya getirebilirsiniz. Zaten keyifleri yerinde olacağından kişilerin birbirlerinden etkilenmelerine vesile olma olasılığınız artacaktır.

5. Durum Takibi 

Tanıştırmayı yaptıktan sonra süreci zorlamadan gidişattan haberdar olabilirsiniz. Bu süreç esnasında arkadaşınızı desteklemek, onun yanında olmak ve her adımı bilmek isteyeceksiniz, biliyoruz.  Ama ne kadar müdahil olacağınıza ve sınırlara arkadaşınızın karar vermesine izin vermelisiniz. Ne de olsa bu işler iki kişi arasında ;)

kardelenbuyurgan
Kardelen Buyurgan
Yazar
1998 doğumluyum, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisansıma devam ediyorum, siyaset alanında çalışıyorum.