İş yerinde Pozitif İletişimin Sırları

Birkaç sözcük ve biraz gülümseme çok şey değiştirebilir.

YAZAR: Yiğitcan Genç
HBO.png
HBO

İş yerinde iletişim, yakın arkadaşlarınızla kahve içerken yaptığınız sohbete benzemez ama biraz çaba ve doğru taktiklerle bir o kadar keyifli hale gelebilir. İş arkadaşlarınızla daha güçlü bağlar kurmak, iş stresini azaltmak ve en önemlisi tüm ofisin gününü güzelleştirmek için pozitif iletişimin sırlarını keşfetmeye ne dersiniz?

Gülümseyin

Sabah toplantısına kocaman bir gülümsemeyle girmenin, ortamın enerjisini nasıl değiştirdiğine inanamazsınız. Evet, bazen sabahları bir fincan kahve bile yeterli değilmiş gibi gelebilir ama unutmayın ki gülümsemek bulaşıcıdır. Gülümsemek iş arkadaşlarınızın da ruh halini yükseltir dolayısıyla iş yerinde pozitif bir atmosfer yaratmanın basit ama etkili bir yolu olabilir.

Teşekkür Etmeyi İhmal Etmeyin

Günün koşuşturmacasında bazen küçük teşekkürleri atlayabiliyoruz. İş arkadaşlarınıza küçük bir teşekkür etmek, onların çabasını takdir ettiğinizi göstermek için harika bir yol. Bu iki basit kelime hem onların kendilerini değerli hissetmelerini sağlar hem de iş yerinde işbirliği ruhu oluşturur.

Dinlemek de Konuşmak Kadar Önemli

İş yerinde sadece konuşmak yetmez. Karşınızdakini odaklanarak dinlemek de en az konuşmak kadar önemli. İş arkadaşlarınız sizinle bir sorununu ya da fikrini paylaştığında tüm dikkatinizi vererek dinlemek değerli hissetmelerini sağlar. Göz kontağı kurarak ve aktif dinleme tekniklerini kullanarak, onlara gerçekten kulak verdiğinizi gösterin.

109350244.jpg
Getty Images    

Yapıcı Eleştiri Yapın

İş yerinde sorunlar kaçınılmazdır ve eleştiriyi nasıl dile getirdiğiniz çok önemlidir. Sert ve yıkıcı bir üslup yerine, daha nazik ve yapıcı bir dille geri bildirimde bulunmak, hem sorunun çözümüne katkı sağlar hem de iş arkadaşlarınızın motivasyonunu korur. Unutmayın, herkes gelişmeye açık. Önemli olan, bu süreci karşılıklı saygı çerçevesinde yönetmek.

Küçük Jestlerle Büyük Fark Yaratın

Kısa bir “Çok iyi iş çıkardın!” mesajı, iş arkadaşlarınızın gününü tamamen değiştirebilir. Evet, belki biraz eski moda gibi görünebilir ama masalarının üzerinde bulacakları bir not, büyük bir moral kaynağı olabilir. Küçük jestlerin, iş yerinde yaratacağı pozitif etkiyi asla küçümsemeyin!

Pozitif iletişim, iş yerindeki genel havayı tamamen değiştirerek daha keyifli bir çalışma ortamı yaratabilir. Hem unutmayın, siz mutluysanız, iş arkadaşlarınız da mutlu olur! Kısacası, pozitif olun, pozitif yaşayın!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın