Potansiyel Patronunuz Bir Canavar Olabilir Mi?

Gelecekteki siz, şu an kendiniz için yaptıklarınıza kesinlikle teşekkür edecek.

YAZAR: Alison Goldman
The-Office-141189147_3000x2000-1200x800-6a45073.jpeg
NBC | Getty Images

Bu yazı Berfin Örs tarafından Türkçeleştirilmiştir, yazılarını buradan okuyabilirsiniz.

 

Evet, istihdam oranı şu anda rekor seviyede “eh” durumda. Ancak bu kaosun ortasında iş ararken, kötü bir yöneticiye denk gelmekten kaçınmayı en azından deneyebilirsiniz. Gerçek şu ki, görüşme süreci boyunca iyi izlenimler karşılıklı olmalıdır. Eğer böyle değilse ve paylaşacağımız red flag’lerden herhangi birini yakalarsanız, bu muhtemelen-korkunç-patronla çalışma ilişkisini yeniden gözden geçirmelisiniz.

"Pardon, Siz Kimdiniz?" Dediler

Biraz şüphe tabii ki yararlı olabilir ancak Career Contessa'nın kurucusu ve CEO'su Lauren McGoodwin'e göre, uğruna makyaj yaptığınız kişinin özgeçmişinize bile bakmadığı çok netse, dikkatli olun. Size ve zamanınıza saygı göstermeyen biriyle çalışmak, ideal bir durum değil.

Bir Anda Hayatlarının Tüm Detaylarını Öğrendiniz 

McGoodwin, “İş görüşmesinin sonunda patronunuzun son ilişkisinin neden bittiğini öğrendiyseniz, muhtemelen hiç sınırları yoktur” diyor. Böyle biriyle çalışmak, "Onlar patronunuz mu yoksa arkadaşınız mı?" bölgesine düşmenize sebep olarak, işi ekstra yorucu hale getirebilir.

Sorumluluklarınız Konusunda Net Değiller

Bir, bir işi kabul etmeden önce tam anlamıyla neyi kapsadığını bilmeyi hak ediyorsunuz. İki, bir patronun pozisyonun hedeflerini iletememesi günlük işler için iyiye işaret değildir. McGoodwin, "Eğer cevapları değişiyor veya dağınıksa, onlar için çalıştığınızda da dağınık olacaklar" diyor.

Büyüme Potansiyelini Sorduğunuzda Tuhaflaşıyorlar

Elbette herkes kariyerlerinde gelişmek istemeli.  Central Florida Üniversitesi yönetim bölümünde doçent olan Shannon Taylor'a göre, bu rolün ötesinde ne olabileceğini sorduğunuzda karşınızdaki kişinin rahatsız olması kötüye işarettir. Sizi "saati dolduracak bir robot" gibi görüyor olabilirler.

Size İyilik Yapıyormuş Gibi Davranıyorlar

Evet, muhtemelen birçok kişi bu iş için görüşme yapıyor. Hayır, işe alım yöneticisi size mülakata kabul edildiğiniz için çok, çok şanslı olduğunuzu söylememeli. McGoodwin, "Bu, muhtemelen liderlik tarzlarının bir parçası olan bir yıldırma taktiğidir" diyor. Özellikle her gün bununla uğraşmak zorunda kalacaksanız, hiç hoş değil.

Ah ve Ayrıca: Biraz Keşif Yapın

Tıpkı potansiyel-patronunuzun sosyal medyanızı stalk’ladığı gibi, siz de onlarınkine bakın. X’teki yorumlarına katılıp katılmadığınızı görün ve Instagram'da iş-yaşam dengelerinin ipuçlarını arayın.

 

Bu yazı Alison Goldman tarafından Cosmopolitan US için yazılmıştır. Yazının orijinalini buradan okuyabilirsiniz.