Masanızı Düzenlemenin Tam Zamanı

Masanızı toparlayarak hem zihninizi boşaltın, hem de veriminizi artırın!

YAZAR: Yiğitcan Genç
Nicola Lai - Getty Images.jpeg
Nicola Lai | Getty Images

Masanız bir savaş alanına mı döndü? Endişelenmeyin, bu hepimizin başına geliyor. Dağınık bir masa, dağınık bir zihin demek! Şimdi bir fincan kahve alın, derin bir nefes verin ve masanızı baştan yaratmaya hazır olun.

Her Şeyi Ortadan Kaldırın

İlk olarak, masanın üstündeki her şeyi kaldırın. Çekmeceleri boşaltın, gereksiz ne varsa bir kenara koyun. Masanızı tamamen boşaltınca nasıl düzenlemek istediğinizi çok daha net göreceksiniz. Masa boşken, onu iyice temizleyin. Tozları alın, yüzeyini güzelce silin. Böylece yepyeni görünecek. Hemen ardından kenara ayırdığınız eşyaları ayıklamaya başlayın.

pexels-pixabay-356056.jpg
Pexels / Pixabay

Kullanmadığınız Eşyalardan Kurtulun 

Eşyaları iki gruba ayırın: atılacaklar ve kalacaklar. Bu adımda kendinize karşı dürüst olun ve ihtiyaç duymadığınız her şeyi ayırın. Masanın üstü ne kadar boş olursa, o kadar iyi! Kullanmadığınız eşyaları çekmecelere, dolaplara ya da kutulara koyarak ileriki zamanlar için saklayın. Ya da bağışlayın gitsin! Masanızı ne kadar sade tutarsanız, odaklanmanız da o kadar kolay olur.

Masanızı Yeniden Düzenleyin

Masanızı eski düzenine göre yerleştirmek zorunda değilsiniz. Yeni bir düzen oluşturabilirsiniz. Eşyalarınızı mantıklı ve size en yardımcı olacak şekilde yerleştirin. Sürekli kullandıklarınızı kolayca ulaşabileceğiniz yerlere koyun. Bilgisayarınız masanın ortasında mı durmalı? En sık kullandığınız kalemler ve not defterleri elinizin ucunda mı? Masanızın düzeni ne kadar mantıklı olursa, o kadar az zaman kaybedersiniz. 

İşte bu kadar! Şimdi masanız düzenli, kafanız dağınık değil, tam aksine odaklanmış ve hazır! Bundan sonra işlerinize daha keyifli bir şekilde odaklanabilir, veriminizi artırabilirsiniz.

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın