Yatakta Yaratıcılığınızı Konuşturun

Seks bir sanat mıdır, bilemeyeceğim ama bu 15 adımda yaratıcılığınızı yatağa taşıyabilirsiniz.

YAZAR: Nil Runa
yatakta-nasil-yaratici-olunur.jpg
pexels, Victoria Strelka_ph

Hepimizin bildiği bir gerçek var: Zaman zaman yatak odasında işler monotonlaşabilir. Rutinler, konfor alanı oluştursa da bazen yeni deneyimlerle hayatımıza renk katmak isteyebiliriz. Yeniliklere açılırken kendi yaratıcılığınızı kullanmak, deneyimleri çok daha heyecanlı ve zevkli hale getirebilir. Üstelik yaratıcı olmak illa tuhaf şeyler denemek anlamına gelmez. Bazen ufak dokunuşlar bile büyük farklar yaratır. İşte yatakta yaratıcılığınızı artıracak bazı ipuçları!

Yeni Deneyimlere Hazır mısınız? 

Cinsel hayatınızda yeni deneyimlere hazır olduğunuzdan emin olun. Sırf partneriniz istiyor diye ya da başka bir sebepten dolayı kendinizi sürekli yeni şeyler denemek zorunda hissetmeyin. Rıza ilkesi, yaratıcı olurken bile geçerli!

Blokajlarınızı Gözlemleyin 

Yeni cinsel deneyimler istediğinizden emin oldunuz fakat yaratıcılığınızda tıkanıklık mı hissediyorsunuz? Bu blokajların neler olabileceğini düşünün. Geçmişteki kötü deneyimler mi, yargılanma korkusu mu yoksa mükemmeliyetçilik mi sizi engelliyor? Tıpkı sanatçıların yaratıcı süreçlerinde olduğu gibi bu engelleri aşmak için önce onların farkına varmak gerek. Bu farkındalık, yatak odasında daha özgür ve yaratıcı olmanın ilk anahtarı.

Sabah Sayfalarını Yatakta Deneyin 

Blokajları çözmek istiyorsanız bilinen en etkili yöntemlerden biri "Sabah Sayfaları"dır. Her sabah bilinç akışı ile yazılan üç A4 sayfa, zihni temizlemek ve yaratıcı enerjiyi serbest bırakmak için harika bir yöntem. Güne düşüncelerinizi filtrelemeden yazarak başlayın. Mümkünse tükenmez kalem kullanın. Çünkü bilinç akışı ile yazarken yanlış yapmak diye bir şey yok! Aklınıza yazacak hiçbir şey gelmiyorsa üç sayfa boyunca “Aklıma yazacak bir şey gelmiyor” bile yazabilirsiniz. Bu yazma sürecini zihinsel bir detoks olarak düşünün. Yazdıklarınızı geri dönüp okumanıza gerek yok. Hatta dilerseniz yazdığınız kağıtları imha edebilirsiniz. 

Zihinsel Keşfe Çıkın

Arzularınızı keşfetmeye yardımcı olmak için kendinize sorular sorun. Başınıza kötü bir şey gelmeyeceğini veya bir hafta sonra dünyanın sonunun geleceğini bilseydiniz neleri deneyimlemek isterdiniz? Yanıtlarınız arzularınıza dair fikir verebilir. Fikirlerinizi yargılamayın, arzuların ayıbı yoktur!

Kurgusal Karakterler Yaratın

İster kendinize yakın isterseniz de size tamamen zıt özelliklerde kurgusal karakterler yaratın ve hepsine ayrı kod adı verin. Bu karakterlerle kısa hikayeler oluşturun. Çocukken hangimiz doktorculuk oynamadık ki! Fantezi dünyamız da bizim oyun alanımız! Yarattığınız karakterleri ister düşünsel dünyanızda kullanın isterseniz de fiziksel dünyanızdaki role-play’lerinizde canlandırın.

Bedensel Keşfe Çıkın

Partnerinizle denemeden önce kendi vücudunuzda tek başınıza keşfe çıkın. Nelerden hoşlanıp hoşlanmadığınızı keşfettikten sonra partnerinizi yönlendirmek daha kolay olacaktır. Bedeninizin hangi noktalarına nasıl dokunulmasından hoşlanıyorsunuz? Dokunulmasını istemediğiniz noktalar var mı? Hangi oyuncaklar size daha uygun?

Limitlerinizi Belirleyin 

Soft ve hard limitlerinizi belirleyip partnerlerinizle paylaşın. Soft limitler denemekte rahat hissetmediğiniz fakat uygun koşullar altında, güven ve rıza çerçevesinde denemeyi düşünebileceğiniz aktivitelerdir. Hard limitler ise hiçbir koşul altında denemek istemedikleriniz. Soft ve hard limitleriniz konusunda fikriniz zaman içerisinde değişebilir ve istediğiniz zaman güncelleyebilirsiniz.

Açık İletişim Kurun 

Duygularınızı ve arzularınızı olabildiğince açık şekilde konuşun. Partneriniz hoşunuza gitmeyen bir fantezisini anlattıysa onu yargılamayın. Sadece size uygun olmadığını söyleyin. Benzer şekilde partneriniz sizin bir fantezinize sıcak bakmazsa ısrar etmeyin ve sıradaki fikrinize geçin.

Küçük Adımlarla Başlayın

Yatakta yaratıcı olmak için her şeyi bir anda değiştirmek zorunda değilsiniz. Küçük yenilikler denemek harika bir başlangıç olabilir. Belki bu farklı stilde bir iç çamaşırıdır, belki de yeni bir seks oyuncağı. Yavaş yavaş, konfor alanınızın dışına çıkmak sizi daha cesur ve özgür hissettirecektir. Unutmayın, büyük değişimler küçük adımlarla gelir.

Eğitimlere ve Atölyelere Katılın

Özel bir ilginiz olmasa bile Shibari, Kink, BDSM gibi konularda eğitimlere ve atölyelere katılmak ön yargılarınızdan kurtulmaya ve yaratıcılığınızı artırmanıza yardımcı olabilir. Eğitim veren kişilerin karşılıklı rıza ilkesine özen gösterdiğinden emin olun. Referanslı eğitmenleri tercih edin. Bu eğitimlerde hiçbir şeyi denemek zorunda değilsiniz. Sadece izleyici olarak katılabilir ve istediğinizde çıkabilirsiniz.

Birlikte Yaratın 

Partnerlerinizle birlikte yaratmak, ilişkinize yeni bir boyut katıp aranızdaki bağı güçlendirebilir. Birlikte neler yaratmak ve deneyimlemek istediğinizi konuşun. Bunlar içerisinde birlikte yemek yapmak da olabilir seksi aksesuarlar, oyuncaklar tasarlamak da. Hatta birlikte kendi filminizi yazıp yönetmek de!

Eleştirmeni Susturun 

Yatakta yaratıcı olmanın en büyük engellerinden biri, içimizdeki eleştirmendir. Mükemmeliyetçilik, hem sanatta hem de cinsel hayatta yaratıcılığın en büyük düşmanıdır. Bu eleştirmeni susturmanın en iyi yolu, hata yapmanın da sürecin bir parçası olduğunu kabul etmektir. Performansınıza değil eğlencenize odaklanın!

Check-in Yapın 

Aktiviteler sırasında hem kendinizin hem de partnerinizin nasıl hissettiği konusunda güncellemeler yapmayı unutmayın. Gerekirse molalar verin ya da aktiviteyi durdurun. Tarafların istedikleri zaman durabileceklerini bilmeleri güven ortamı sağlar ve yaratıcılığı cesaretlendirir.

Aftercare Uygulayın

Her aktiviteden sonra, hem kendinizin hem de partnerinizin duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarının karşılanmasına özen gösterin. Yeni denediğiniz aktivitelerin hangi kısımlarından hoşlandığınızı ve hangi kısımlarından hoşlanmadığınızı partnerlerinizle konuşun. Bu geri bildirimler sonraki deneyimleriniz için daha eğlenceli rotalar çizmenize yardımcı olur.

İyi Hissetmeyi Önceliklendirin

Ne denerseniz deneyin iyi hissetmeyi önceliklendirin ve içinizdeki yaratıcı gücü keşfetmenin keyfini çıkarın!

WhatsApp Image 2024-09-19 at 16.50.38.jpeg
Nil Runa
Yazar
Yazar