Evden Çalışırken Motive Kalmanın Yolları

Kahveni kap, pijamaları çıkar ve evde çalışmanın keyfini zirveye taşı!

YAZAR: Yiğitcan Genç
Jay Radhakrishnan GettyImages.jpeg
Jay Radhakrishnan | Getty Images

Evden çalışmak kulağa harika gelse de çalışma motivasyonunu bulmak bazen gerçekten zor olabiliyor. Bir yandan yatakta rahatça çalışmak cazip gelirken, diğer yandan televizyonun çekiciliğine kapılmak işten bile değil. Ama merak etmeyin, evden çalışırken de enerjinizi zirvede tutmanın yolları var. İşte, evde çalışırken kendinizi enerjik ve üretken hissetmeniz için 6 öneri!

Young-woman-writing-notes-and-working-on-a-laptop-1179561162_2124x1417.jpeg
Getty Images

1. Kendi Ofis Ortamınızı Yaratın

Eğer çalışma alanınız yatağınız veya salonunuzdaki koltuksa, verimli çalışmak biraz hayal olabilir. Evde bir köşeyi ofis alanı olarak belirleyin. Bu alan, mental olarak işe odaklanmanıza yardımcı olacak. Çalışma masanızı düzenleyin, sevdiğiniz birkaç obje ekleyin ve alın size motive bir şekilde çalışacağınız mini bir home office!

2. Ofise Gider Gider Gibi Giyinin 

Evet, pijamalar içinde tüm günü geçirmek çok cezbedici, biliyoruz.  Ama uyanıp hazırlanmak sizi gerçekten güne başlatır. Giyinmek sadece fiziksel olarak değil, zihinsel olarak da sizi işe hazırlar. Böylece kendinizi daha uyanık, daha dinç ve günün patronu gibi hissedersiniz.

3. Gününüzü Planlayın

Günü plansız geçirmeye çalışmak, büyük bir denizde kaybolmak gibidir. Sabah ilk iş olarak, yapacaklarınızın bir listesini hazırlayın. Hangi uygulama ya da yöntemi kullanırsanız kullanın, bitirdiğiniz her işin üzerini çizmek büyük bir tatmin sağlayacak!

1222025380.jpg
Getty Images    

4. Ekip Arkadaşlarınızla İletişimde Kalın

Evden çalışırken kendinizi yalnız hissedebilirsiniz. Ancak unutmayın, iş arkadaşlarınız da orada! Düzenli olarak ekip arkadaşlarınızla ya da yöneticinizle online görüşmeler yapın. Hem sosyal açıdan bağlantıda kalmak hem de projelere dair güncel bilgi almak, sizi işin içinde tutar.

5. Mola Vermeyi Unutmayın

Ara vermek, üretkenliğinizi artırır. Tüm gün bilgisayar başında kalmak yerine, arada bir kısa yürüyüşler yapın, kahve molası verin. Bu sayede tazelenmiş bir zihinle işinize dönecek ve daha verimli olacaksınız.

6. Kendinizi Ödüllendirin

Bir işi bitirdikten sonra kendinizi ödüllendirmek, motivasyonunuzu artırmanın harika bir yolu. Bitirdiğiniz her iş için küçük bir ödül belirleyin. Bu, iş bitirme hızınızı artıracak ve gün sonunda kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak.

Evde çalışırken motivasyonu yüksek tutmak bazen zorlayıcı olabilir, ancak bu ipuçlarıyla enerjinizi zirvede tutabilir ve verimliliğinizi artırabilirsiniz. Unutmayın, işin kontrolü sizde ve bu süreci eğlenceli hale getirmek tamamen sizin elinizde!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın