Sıcaklardan Bunalanlara: Kapalı Alanda Gerçekleştirebileceğiniz 14 Date Fikri

Hem serinlikten hem romantizmden ödün vermiyoruz.

YAZAR: Veronica Lopez, Rachel Varina
Made-with-love-1267501660_2125x1416.jpeg
eclipse_images | Getty Images

Bu yazı Berfin Örs tarafından Türkçeleştirilmiştir, yazılarını buradan okuyabilirsiniz.

1. Seramik Boyayın

Sağlıklı bir iç mekan aktivitesi mi arıyorsunuz? En yakın seramik stüdyosunu bulun ve birlikte birkaç parça seramik boyayın! Düşünsenize, eşleşen kahve fincanları evinizde ne kadar tatlı görünür? Ya da evde geçirdiğiniz randevu gecelerinde kullanmak için özel bir tabak seti? Tek dezavantaj: Genellikle ürünlerinizi sırlanmaları için stüdyoda bırakmanız ve birkaç gün sonra almaya gitmeniz gerekiyor. Ama böyle tatlı bir hatıra için buna değer!

2. Ya da Bir Oyun Salonuna

Rekabetçi yanlarınızın ortaya çıkmasına izin verin ve bir oyun salonu randevusu yapın! Artıları: İç mekanda, klimalı, uygun fiyatlı ve yeterince jetonla belki ödül bile kazanabilirsiniz. Kazananın talep edebileceği seksi bir ödül koyarak riski artırın. 😉

3. Bowling Oynayın

Bir diğer klimali iç mekan fikri: Tatlı bir bowling randevusu yapın! Masanıza atıştırmalıklar ve içecekler sipariş edin ve kaç strike yapacağınıza iddiaya girin. Kazanan bir sonraki date aktivitesine karar versin.

4. Yerel Bir Bira Evini Ziyaret Edin

Her yerde birahaneler var! Arabayla veya taksiyle gidebileceğiniz kadar yakın bir tane bulun ve öğleden sonranızı tadım yaparak veya biranın nasıl yapıldığını öğrenerek geçirin.

5. Bir Akvaryumu Ziyaret Edin

Artık içeri geçelim mi diyorsunuz? Farklı bir deneyim için en yakın akvaryumu ziyaret edin (normalde her gün köpekbalığı görmüyorsanız tabii, eğer öyleyse, çok havalısınız!). Ayrıca, partnerinizi Instagram'da soft launch etmek için dev bir mavi tankın önünde çekileceğiniz estetik bir fotoğraftan daha iyisi var mı?

6. Yaz Kokteyli Yarışması Yapın

Aperol spritz, limoncello martini veya klasik yaz sangriası, yaz içeceği tercihiniz ne olursa olsun, miksoloji becerilerinizi geliştirin ve evde yaz kokteyli yarışması düzenleyin.

7. Birlikte Yazlık Tatlı Atıştırmalıklar Pişirin

Bizce pasta yapımı için sonbahar ve kış en uygun zaman ama yaz? Yaz mevsiminin de kendine has lezzetli tatlı atıştırmalıkları var. Limonlu barlar? Yaban mersinli herhangi bir şey? Günü, bir meyve bahçesinden kendi meyvelerinizi toplayarak (veya yakındaki bir pazara uğrayarak) ve eve getirip tatlınızı birlikte yaparak değerlendirirseniz, gelsin bonus puanlar.

8. Alışveriş Merkezinde Kostüm Deneyin

Kalabalık veya çığlık atan bebeklerle dolu olmadıklarında, alışveriş merkezleri mükemmel yaz sığınakları aslında. Çünkü 1) serinler ve 2) yapılacak tonla şey var. Yaklaşan bir etkinlik mi var, partnerinizi hep belirli bir kıyafet içinde görmeyi mi istediniz? (Ekose onlarda harika duracak, sadece henüz bilmiyorlar!) Bunu bir şey hâline getirin ve birbiriniz için bir kombin seçin. Ve sonunda birer tatlı ile kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın.

9. TikTok Target Challenge Yapın

Target challenge hakkındaki o viral TikTok'ları hatırlıyor musunuz? Hayır mı? İzin verin hatırlatalım: Siz ve partneriniz herhangi bir büyük markete gidin. Ayrılın ve birbiriniz için şunları satın alın: Sizin/onun favori içeceği, atıştırmalık, en sevdiği renkte bir şey, size onu hatırlatan bir şey ve günlük bir şey (diş fırçası, yastık kılıfı, yeni bir çift ayakkabı vb.). Kategorileri değiştirmekte özgürsünüz! Belki yukarıdakilerden biri yerine birlikte yapacağınız bir aktivite için bir şeyler seçersiniz veya onun okumasını istediğiniz bir kitap satın alırsınız. Her iki durumda da, evde buluşur ve aldıklarınızı gösterirsiniz!

10. Pediküre Gidin

Kim pedikürü sevmez ki? Sadece çok iyi hissettirmekle kalmaz, aynı zamanda tüm yaz boyunca terliklerinizle dışarıda dolaşırken ayaklarınızın yüzde 100 güzel görünmesini sağlar.

11. Barmen Olun

Tamam, yaz aylarında yapılacak eğlenceli çok içecek var. Yaza uygun kokteyl tariflerine göz atarak başlayın ve date’inizle birlikte en sevdiğiniz aperatifleri de yaparak işi bir üst seviyeye taşıyın.

12. TikTok Yemek Challenge İçin Arabaya Atlayın

Arabanıza binin ve taş-kağıt-makas oynayın. Kazanan ikinizin de ne içeceğini seçer. İçeceği alacağınız yere gidin. Sonra tekrar taş-kağıt-makas oynayın. Kazanan aperatifi seçer. Aperatifi alacağınız yere sürün. Nereye varmak istediğimi görüyor musunuz? Bunu içecek, aperatif, akşam yemeği ve tatlı için yapın. Çok iyi, çünkü sadece klimalı olmakla kalmıyor, aynı zamanda yemek için tek bir yer seçme stresi de yaşamıyorsunuz.

13. Müzeye Gidin

Hava dışarıda olmak için çok mu sıcak? Bir müzede serinleyin ve ikinizin de sanat hakkında her şeyi bilen üst sınıf insanlar olduğunuzu hayal edin. İpucu: Eğer bir sanat müzesindeyseniz, her galeride sırayla en sevdiğiniz sanat eserini seçin ve neden olduğunu açıklayın. Siz bir sanat eleştirmeni oldunuz, tatlım.

14. Alkollü Buzlu Dondurma Yapın 

Yaratıcı olun: Bara gitmek yerine evde kalın ve birlikte kendi alkollü buzlu dondurmanızı yapın. Ya tadı kötü olursa? Kalan alkolle bir kokteyl yapın ve dışarı çıkıp sıcak bir yaz akşamının tadını beraber çıkarın.

 

Bu yazı Cosmopolitan US için yazılmıştır. Yazının orijinalini buradan okuyabilirsiniz.