Diğer Sloganlar Olmadı mı? Bir de "Burhan Altıntop Yazı"nı Deneyelim!

Şemsiye kürdanlı kokteyllerinizi hazırlayın…

YAZAR: Melis Karaca
burhan altıntop.jpg
Getty Images | ATV/Dilara Olgun

Öyle ya da böyle yaz ortasına ulaştık. Bu yaz “o kız” olacağım diye diye kendimizi gaza getirdiğimiz hedeflerin kaçı gerçekleşti, o konuya hiç girmeyelim. Kalan bir buçuk aylık sürede yeni bir şey deneyelim. Burhan Altıntop Yazı! Tükenmişlik sendromunun tanımına baktıktan sonra kendine hemen yakıştıran tatlı bela (!) Avrupa Yakası karakteri Burhan’dan bahsediyoruz.

Watch on YouTube

Tatilsizliği Burhan Gibi Çöz

Altı sezonluk Avrupa Yakası’nı baştan anlatıp Burhan Altıntop analizi yapmayacağız ama bu kez Burhan’ı başka bir hâlinden, kendini kabul ettiren, şaşırtıcı bir şekilde sevdiren, içinde bulunduğu şartları kendine uyduran hâlinden bahsedeceğiz. 

Her dizinin yaz bölümleri ayrı bir tat verir. Karakterler tatile gidecek mi? Özellikle sit-com’sa onları farklı bir sette görebilecek miyiz diye merakla bekleriz. Bazen de karakterler tatile gidemez ve şehirdeki ortam adeta bir tatile dönüşür. Burhan bunu bizlere birkaç yaz sezonunda gösterdi. Tatiliniz bittiyse ya da daha hiç başlamadıysa, şehirde kalmanın sıkışmışlığını Burhan gibi çözmenin yollarını hatırlatalım!

Watch on YouTube

Burhan’dan aldığımız ilhamla evinizin balkonuna sandalyeyi çekip gözlük ve şapkayla dondurma yerken karşı komşunuzu rahatsız etmeyi önermiyoruz tabii. Fakat o boğucu kırmızı duvarlı evini “minik bir tatil köyüne” çevirip şişme havuz başında “Arrriba” diye dans etmesi, belki de tatile çıkamamışken kendimize bulacağımız mütevazı bir çözüm olabilir.

Watch on YouTube

Manifestle, Burhan Yaptı Oldu

Delüzyon seviyesinde kendine hayran bir Burhan Altıntop, çevresi için dünyanın en sevimli arkadaşı olmayabilir ama şimdilerde manifest dediğimiz, gerçek olana kadar uydur anlamına gelen “Fake it till you make it” (mış gibi yapmak) felsefesini benimsediğini ilk günden beri “Nişantaşı çocuğu” olarak tanımladığı karakterinde görebiliriz. Sonuç ne mi oldu? Burhan, Nişantaşı çocuğu oldu.

Tatile gidemediğinde evinde yarattığı atmosferden “Nişantaşılı” olmayı kafasına koyup dışlandığı ofise kabul ettirmesine, Burhan’ın “yaptım oldu” dediği çok örnek var. Belki de bu yaz hiç beklemediğimiz bir karakterden ilham alacağımız o yazdır. 

Küçük zevkler kısmını atlamayalım. Bir Cosmo önerisi olarak, bir sonraki renkli kokteyl siparişinize şemsiyeli kürdan istemeyi unutmayın!

melis karaca
Melis Karaca
Cosmopolitan Konular Editörü
Elif Melis Karaca gazetecilik kariyerine T24’te dış haberler editörü olarak başladı. T24’teki tecrübelerinin ardından Columbia Üniversitesi Gazetecilik Yüksekokulu’nda yüksek lisansını tamamladı. Gündemi her yönüyle yakından takip etmeyi, dünyadaki her gelişmeye insan hikâyeleri gözüyle bakmayı seviyor.
Devamını okumak için tıklayın