Euro-Grandma Summer Nedir?

Yaz günü çılgınca oraya buraya koşturmayı bırakın, bakın anneanneler öyle yapıyor ve mutlular.

YAZAR: Kardelen Buyurgan
Eurograndma.png
European Grandma Summer

Kendimizi sokaklara attığımız, plaj kombinleri yaptığımız, enerjik ve parıl parıl gezdiğimiz o mevsimdeyiz: Yaz! Bazen denize girmeden, dondurma yemeden, uzun uzun yürüyüşlere çıkmadan, balkonda masa etrafında toplanıp bir kadeh bir şeyler içmeden geçirdiğimiz bir yazı maalesef ki yaşayabiliyoruz. Ancak yazın keyfini çıkarmak, D vitaminine doymak önemli.

Yazın keyfini çıkaramayanlar için ise son zamanlarda sosyal medyada görünür olmaya başlayan “Euro-Grandma Summer” yani yazın keyfini çıkaran anneannelerin özelliklerini ve onlarda alınacak dersleri derlemek görevimiz!

Euro-Grandma Summer şeklinde tanımladığımız kadınlar, kelime anlamıyla Avrupa sahil şeridinde yaşayan huzurlu anneannelerin hislerini, tarzlarına ve hayata bakış açılarına yansıtmaları olarak tanımlanabilir. Bu kadınlar; yaşlı, oldukça bakımlı, kıyafetleri son derece şık ve modaya yön vermiş markaların parçalarından oluşan aksesuarlar ile tamamlanmış, dudağından ruju, tırnaklarından ojesi eksik olmayan, hayatın her alanında -özellikle sokakta- var olan, içkisini yudumlayan, zarafeti, renkliliği ve kahkahası ile bakışları üzerine çeken kadınlar. Bu huzur nereden geliyor, hayata karşı kendilerini nasıl motive ediyorlar gibi sorularının yanıtları aşağıda.

Sosyal Olmak

Bu kadınlar genelde arkadaş çevreleri ile bir kafede buluşurlar, saatlerce sosyalleştikten sonra güneşi batırırlar. Ya Aperol ya da kahve içer, arkadaşlarıyla uzun sohbetler ederler. Unutulmamalıdır ki insanlar sosyal varlıklardır. Bu sebeple sosyalleşmek, yakın çevreyle bir araya gelmek, özellikle yaz günü dışarıda olmak paha biçilmezdir.

490014328.jpg
    Getty Images

Bakımlı Olmak

Bakım olmazsa olmazlarıdır. Her daim temiz bir cilde sahip olurlar ve ölçülü bir makyaj yaparlar.

Anın Tadını Çıkarmak

Belki de Euro-Grandma Summer tanımıyla en çok özdeşleşen tanım budur. Yavaş yaşarlar, hayatlarında koşturmaya ve olmayanların peşinden koşmaya yer yoktur. Olanın ve anın tadını çıkararak günlerini huzurla yaşarlar. Aynı yaz mevsiminin bir günü gibi, hayatın yavaş akmasına izin verip ağaçtan koparılan bir meyvenin tadının zevkine varmak gibi.

Özgüvenli Olmak

Kendilerine öyle bir güvenirler ki duruşlarıyla birçok insanı etkilerler. Özgüvenleri sebebiyle cazibeleri oldukça fazladır.

kardelenbuyurgan
Kardelen Buyurgan
Yazar
1998 doğumluyum, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisansıma devam ediyorum, siyaset alanında çalışıyorum.