Yaz Sonrası Bakım İçin 12 Ürün Önerisi

Nasıl olmalı?

YAZAR: Gül Çital
yaz-sonrasi-cilt-bakim-onerileri-1
Redjina Ph | Getty Images

Tatiliniz nasıl geçti? Bol bol denize girildi mi? Havuza balıklama atlandı mı? Plajda saçları savura savura reels’ler çekildi mi? Tatlı karamel rengine kavuşuldu mu? 
EVEETT! Cevabınızı duyar gibiyim. 

Peki, şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı desem? Başta güneş olmak üzere, kum, rüzgar, tuzlu su ve klor cildimizde ve saçımızda fazlasıyla hasar bıraktı. Kahverengi lekeler, kuruluk, matlaşma, tıkanmış gözenekler, ince çizgiler, kırık saç uçları, sertleşmiş topuklar ve daha neler neler...

Yaz sonrası cilt bakımı endişelerinizi gidermeye ve cildinizi onarmaya hazır mısınız? Nasıl yapılacağını öğrenmek için okumaya devam edin.

Yazın cildimize neler oldu?

Vücudumuzu dış etkenlerden koruyan cildimiz, yaz aylarında güneşe maruz kalınca kuruyor ve sertleşiyor. Ayrıca yazın artan ter salgısı, kuruyan ve sertleşen deriden bazen dışarıya boşalamayarak cilt altında isilik dediğimiz kabartılara yol açabiliyor. Özellikle yağlı bir cildiniz varsa tıkanan gözenekler akne oluşumuna neden oluyor. Güneş altında koruma sürmeden geçirdiğiniz her dakika kahverengi lekelere davetiye çıkarıyor. Bunları şu an fark etmeseniz bile emin olun birkaç ay sonra davetsiz misafir olarak dudak üstünde ve alnınızda yer alacaklar. Kuruluğun neden olduğu ince çizgiler de öyle...

Nasıl onarabiliriz?

Bu okuduklarınız bir felaket senaryosu gibi gelse de yapabileceğiniz çok şey var. İşe temizlikle başlıyoruz. Cildin kendi doğal nemini alıp götürmeyen yağ bazlı ve balm yapıda bir temizleyici kullanmaya başlayın. Tıkanmış gözenekleri arındırmak için haftada 2-3 kere bir kil maskesi uygulayın. Lekelerle mücadele etmek için C vitamini içeren bir serum da etkili olacaktır. Cildinizin aşırı kuruduğunu hissediyorsanız, içinde hyalüronik asit veya gliserin bulunan bir nemlendirici tercih edin. Bu maddeler bir sünger gibi davranarak cildin nem dengesini korumak için nemi cilde hapseder ve kuruluğun önüne geçer.

The Body Shop Camomile Sumptuous Makeup Cleansing Butter

TheBodyShop.jpg

 

Benefit ThePOREfessional Deep Retreat Pore-Cleansing Clay Mask

Benefit.jpg

 

Bee’O Api Beauty C Vitaminli Aydınlatıcı Serum

BeeO.jpg

 

Acqua Perfection Intense Moisturizing Cream

AcquaPerfection.jpg

Yazın saçımıza neler oldu?

Güneş, tuzlu su, klor ve kum cildimizi olduğu kadar saçlarımızı da yıprattı. UV ışınları saçın protein yapısının zarar görmesine neden oluyor, saç telleri nemini kaybediyor ve kuruyor, boyalı saçlarda renk pigmentleri azalıyor, saçın rengi daha soluk görünüyor. Tatil boyunca saçınıza güneş koruyucu içeren bir sprey sıktıysanız şanslısınız, nispeten zararın önüne geçtiniz. Eğer tüm gün güneş altında şapkasız kalıp, tuzlu/klorlu suyu durulamadıysanız şimdi yoğun bakım zamanıdır.

Nasıl onarabiliriz?

Yazın kaybettiği nemi saça geri kazandırmak için içeriğinde aloe vera, avokado, Hindistan cevizi, argan, zeytin, üzüm çekirdeği ve jojoba gibi yağlar içeren ürünlerle bakım yapabilirsiniz. Haftada 1-2 kez nem veren ve yapılandırıcı özelliklere sahip bir maske kullanın. Bir süre ısı ve düzleştirme işlemlerinden olabildiğince kaçının. Yıkama sonrası saç kurutma makinesi kullanmak yerine kendi halinde kurumaya bırakın. Durulanmayan saç kremleri, saç uçlarını onaran yağlar da işe yarayacak ürünlerden... Saçınızı sertçe fırçalamak yerine sadece parmaklarınızla taramanız da iyi bir fikir.

Ashley Joy Argan Hair Serum

AshleyJoy.jpg


L’Occitane Aromachology Intense Repairing Mask

Loccitane.jpg

 

Kérastase Elixir Ultime Oil

Kerastase.jpg

 

Kiko Milano Hair Care by Rossano Ferretti Nourish & Protect Daily Hair Serum

Kiko.jpg

 

Yazın ayaklarımıza neler oldu?

Plajda yürümek, happy hour’larda çıplak ayak dans etmek, tuzlu su, sandaletler... Hepsi çok güzeldi, ama topuklarımız sertleşti, kurudu ve çatladı. Gün boyu bizi ordan oraya taşıyan, vücudumuzun en çalışkan öğrencilerini ilgisiz bırakmayalım.

Nasıl onarabiliriz?

Her akşam evde yapabileceğiniz minik bir SPA bakımı işe yarayacak inanın. Ayaklarınızı, deniz tuzu ve limon suyu eklediğiniz ılık su dolu bir kasede 10 dakika bekletin. Kuru ve ölü deri temizlenene kadar ayaklarınıza nazikçe peeling yapın. Laktik asit ve üre içeren bir krem uygulayın. Ayaklarınızı nemlendirdikten sonra pamuklu bir çorap giyerek gece boyunca bekletin. Ayaklara bakım yapan çorap maskelerden de faydalanabilirsiniz. Sabah topuklarınız gözle görülür şekilde daha yumuşak olacaktır. Bu rutini topuklarınız yumuşayıncaya kadar her akşam yapabilirsiniz.

Mara 1 Minute Exfoliating Peeling

Mara.jpg


Pure Korean Foot Peeling Mask

PureKorean.jpg


Celenes by Sweden Cloudberry Topuk Çatlak Kremi

Celenes.jpg


Abtira Happy Tree Foot Balm

Abtira.jpg

 

Tatil sonrası düzeninize dönerken bu onarıcı ipuçlarını bakım rutininize eklemek bedeninize eğlenceli yaz günleri için teşekkür etmenin en güzel yolu!

gül çital
Gül Çital
Güzellik yazarı
Gül Çital dergicilik hayatına House Beautiful’da dekorasyon editörü olarak başladı. Sonrasında, Süper, InStyle ve Vogue dergilerinde Güzellik Editörlüğü yaptı. Beauty-edit online güzellik platformunu kurarak dijital dünyada editörlüğe devam etti. Güzellik Yayında, Alem, Oksijen gibi farklı mecralarda free-lance yazılar yazdı. Güzelliğin sade ve abartıdan uzak olması gerektiğini savunuyor.
Devamını okumak için tıklayın