Her Daim Yaz Gibi Kokmak İsteyenlere En Güzel 10 Yaz Parfümü

Yaz resmi olarak bitmiş olabilir ama biz anısını ve enerjisini perfümlerle yanımızda getiriyoruz.

YAZAR: Gül Çital
en-iyi-yaz-parfumleri-11
Lucas Meneses | Pexels / Duru Keskingöz

Bergamot, Hindistan cevizi, incir, limon notalarıyla yazı buram buram teninizde hissettiren, kış aylarında bile kokladığınızda sizi plajlara götüren en güzel parfümleri derledik.

Tom Ford Eau De Soleil Blanc
Beymen

Şehvetli ve canlı Eau de Soleil Blanc, portakal kabuğu, yeşil bergamot ve dolgun turunçgillerle açılıyor. Kimyon, pembe karabiber, kakule baharatları Antep fıstığıyla karışıyor ve teninize anında canlılık katıyor. Alt notalarındaki Hindistan cevizi, amber ve vanilya bu enerjik kokuya farklı bir karakter kazandırıyor.

en-iyi-yaz-parfumleri-8
Estee Lauder

Sıktığınız anda güneşin sıcaklığını, uçsuz bucaksız plajları ve serin suları hatırlatan bu parfüm, kremsi amber, Hindistan cevizi, sandal ağacı ve vanilya notalarından oluşuyor. Alt notalarda mandalina, Sicilya bergamotu ve limonun tazeliğiyle ferahlıyorsunuz.

en-iyi-yaz-parfumleri-4
Lancome

Absolue Le Parfum, Absolue ailesinin cesur yeni haute-parfumerie koleksiyonu olarak, gülü daha önce hiç deneyimlemediğiniz bir şekilde yeniden ortaya çıkarıyor. Seride yer alan Hot As Rose, gül yapraklarının öğle güneşinin sıcaklığına büründüğü dakikalarda ortaya çıkan kokuyu yansıtıyor. Selvi, biberiye ve kekik notaları Centifolia Gülü ile harmanlanıyor.

en-iyi-yaz-parfumleri-5
Beymen

Bitmesini hiç istemediğimiz yaz ruhunu yansıtan Sundazed, mandalina, Kaliforniya limonu, neroli ve Arap yasemini notalarıyla açılıyor. Parfüme pamuk şekeri ve beyaz misk karışımı da eklenince aynı yaz güneşi altında dans etmek gibi tatlı ve eğlenceli bir havaya bürünüyor.

en-iyi-yaz-parfumleri-3
Jo Malone

İngiltere kıyılarına gidelim şimdi de... Bu taze deniz kokusu, amber tohumları, deniz tuzu ve adaçayının odunsu karışımından oluşuyor. Yüzünüze çarpan serin rüzgarın ferahlatıcı kokusu aşırı sıcaklarda iyi gelecek cinsten!

en-iyi-yaz-parfumleri-7
Caudalie

Usta parfümör Olivia Giacobetti tarafından özel olarak geliştirilen Soleil des Vignes, Cap Ferret'e yapılan bir yaz kaçamağından esinlenerek tasarlanmış. Hindistan cevizi, portakal çiçeği, yasemin ve vanilya notalarından oluşan koku, yıl boyunca yazı yaşamak isteyenlere...

en-iyi-yaz-parfumleri-2
The Body Shop

Çok taze ve çok canlı bir kokuyla tanışalım. Taze greyfurt, yeşil limon otu ve sardunyanın mis gibi narenciye notaları miskle buluşuyor. Harekete geçmek, canlanmak, ayılmak için birebir! Geri dönüştürülmüş cam şişe ve kapağa sahip olması, %91 doğal kökenli içeriklerden üretilmesi ve vegan olmasıyla da altın madalyaya hak kazanıyor.

en-iyi-yaz-parfumleri-9
Atelier Rebul

Atelier Rebul’un İstanbul Boğazı’ndan aldığı ilhamla tasarladığı rahatlatıcı, sakinleştirici ve sonrasında enerji veren yeni kokusu İstanbul Bosphorus ilk önce lacivert şişesi ve nostaljik puarı ile dikkatimizi çekiyor. Taze ve ferahlatıcı yeşil notalar, mimoza ve deniz tuzuyla açılan koku, çiçeksi notalar ve Türk Gülü ile devam ediyor. Parfüme karakterini veren nota ise Boğaz’ın kenarındaki korularda bulunan Mavi Akdeniz Çamı. Harika bir hediye olabilir!

en-iyi-yaz-parfumleri-6
Sephora

Yine ilk bakışta kalbimizi çalan bir parfümden bahsedelim size. Mavi-beyaz ‘mayolika’ (İtalyan seramikleri) baskılı şişe tasarımı sayesinde içeriğinde neler olduğunu rahatlıkla tahmin edebiliyoruz. Taze Calabria bergamotu ve şeftalinin tatlılığı tam bir yaz kokusuna imza atıyor. Alt notalardaki sedir ağacını da hissetmeye başladığınızda artık Capri’de romantik bir yaz tatilindesiniz.

en-iyi-yaz-parfumleri-10
Sephora

İtalya’da bir narenciye bahçesine adım atıyoruz. Guerlain’in Aqua Allegoria Forte serisindeki bu yeşil parfümde sıcak güneş altında çiçek açan portakal çiçekleri (neroli), vetiver ve Tonka fasulyesinin bademsi notaları ile harmanlanmış. Üstüne bir de taze incir yaprakları eklenince ortaya çıkan yaz kokusu çok lezzetli olmuş.

Bu parfümleri ister kendinize ister sevdiklerinize hediye edebilir, yaz ruhunu gittiğiniz her yere taşıyabilirsiniz.

gül çital
Gül Çital
Güzellik yazarı
Gül Çital dergicilik hayatına House Beautiful’da dekorasyon editörü olarak başladı. Sonrasında, Süper, InStyle ve Vogue dergilerinde Güzellik Editörlüğü yaptı. Beauty-edit online güzellik platformunu kurarak dijital dünyada editörlüğe devam etti. Güzellik Yayında, Alem, Oksijen gibi farklı mecralarda free-lance yazılar yazdı. Güzelliğin sade ve abartıdan uzak olması gerektiğini savunuyor.
Devamını okumak için tıklayın