Sizi serinletecek 7 yüz spreyi

Fıss fıss, ohhhh!

YAZAR: Gül Çital
Beautiful-woman-applying-spray--water-treatment-on-face-477444627_2122x1415.jpeg
ipag | Getty Images

Sıcak, çook sıcak ve daha da sıcak olacak gibi bu yaz. Aşırı nem de sıcağın üstüne tuz biber ekiyor. Neyse ki serinletici spreyler plajda, şehirde, ofiste, uçakta hatta arabada yardımımıza koşuyor.

Hyaluronik asit, vitaminler ve peptidler gibi cilde faydalı bileşenlerle formüle edilen yüz spreyleri, cildinizin nemli, sağlıklı ve canlı görünmesini sağlamada oldukça etkili. Ben bu spreyleri buzdolabında tutmayı tercih ediyorum. Böylece her sıktığımda ekstra serinletici ve ferahlatıcı oluyorlar. Özellikle sabah zor uyananlardansanız denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum!

Eau Thermale Avène Thermal Spring Water

300 ml, 669 TL, Eau Thermale Avène

Avene.jpg

Fransa’dan gelen termal kaynak suyunu içeren bu ürün, özellikle aşırı hassas ve kızaran ciltlerdeki acı ve yanma hissini azaltıyor. Operasyon sonrası veya güneş yanığı gibi hasar görmüş ciltlerin iyileşme sürecini de hızlandırıyor.
 

La Roche Posay Thermal Spring Water

150 ml, 540 TL, Eczanelerde

LaRochePosay.jpg

Yatıştırıcı ve koruyucu özelliklere sahip, selenyum ve oligo elementler bakımından zengin olan La Roche-Posay Termal Suyu, ciltteki tahriş hissini azaltıyor. Formülündeki mineraller cildi rahatlatıyor ve antioksidan etki sağlıyor.

 

Clinique Moisture Surge Face Spray

125 ml, 1.405 TL, Clinique

Clinique.jpg

Günün her anında uygulanabilen bu canlandırıcı sprey içeriğindeki aloe vera ile cildi yağlandırmadan neme doyuruyor. Makyajdan hemen önce nemlendirici yerine veya ten makyajının ciltle bütünleşmesi için sonrasında da kullanabilirsiniz.

 

Dr. Barbara Sturm Hydrating Face Mist

50 ml, 3.850 TL, Beymen

DrBarbaraSturm.jpg

Özellikle olgun ciltler için daha uygun olan bu spreyin içeriğindeki düşük ve yüksek ağırlıklı hyaluronik asit molekülleri güçlü bir nemlendirme sağlarken, yaşlanma karşıtı etkiye sahip olan semizotu da (hayır, yanlış okumadınız!) cildi sakinleştirmeye ve gözle görülür tahriş belirtilerini azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca limon, aloe vera ve brokoliden elde edilen detoksifiye edici özler cildi yeniliyor ve rahatlatıyor.

 

Clarins Hydra-Essentiel Mist

75 ml, 1.165 TL, Sephora

Clarins.jpg

Yüzde 98 doğal bileşenlerle formüle edilmiş bu nemlendirici yüz misti, cildi nemlendiriyor, tazeliyor ve çevresel stres faktörlerinin neden olduğu dehidrasyon ve rahatsızlıktan koruyor. 

 

Caudalie Beauty Elixir

100 ml, 1.300 TL, Caudalie

Caudalie.jpg

Bu çok amaçlı kült spreyi bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Yaklaşık 30 senedir hayatımızda olan Beauty Elixir, formülünde bulunan gül, portakal çiçeği, ferahlatıcı ve ışıltılı üzüm notaları, nane ve biberiyenin renklerini yansıtan yeni tasarım şişesiyle çok tatlı. Yüzde 100 doğal içeriklere ve vegan formüle sahip bu spreyi gözeneklerinizi sıkılaştırmak, makyajınızı sabitlemek veya uçakta kuruyan cildinizi canlandırmak için kullanabilirsiniz. Geri dönüştürülmüş cam ve plastikten üretilen şişesiyle de doğaya saygılı bir ürün olması artı puan almayı hak ediyor.
 

Dermalogica Hyaluronic Ceramide Mist

150 ml, 2.520 TL, Dermalogica

Dermalogica.jpg

Cildi uzun süre nemlendiren hyaluronik asit ve seramid içeren bu sprey, nemsizlikten oluşan ince çizgilerin görünümünü yumuşatmaya ve cildin nemini arttırmaya yardımcı oluyor. Antioksidan bakımından zengin polifenoller ve flavonoidler içeren aromatik gül suyu da cildi canlandırıyor ve tazeliyor.

Cilt tipinize ve ihtiyacınıza göre tercih edebileceğiniz bu spreyler, yazın kurtarıcınız olacak.

gül çital
Gül Çital
Güzellik yazarı
Gül Çital dergicilik hayatına House Beautiful’da dekorasyon editörü olarak başladı. Sonrasında, Süper, InStyle ve Vogue dergilerinde Güzellik Editörlüğü yaptı. Beauty-edit online güzellik platformunu kurarak dijital dünyada editörlüğe devam etti. Güzellik Yayında, Alem, Oksijen gibi farklı mecralarda free-lance yazılar yazdı. Güzelliğin sade ve abartıdan uzak olması gerektiğini savunuyor.
Devamını okumak için tıklayın