Evde Spa Günü: Kendinizi Şımartma Ritüeli

Evde eksiksiz spa deneyimi yaşamaya ne dersiniz?

YAZAR: Yiğitcan Genç
Beautiful-young-woman-with-facial-mask-on-her-face-holding-slices-of-fresh-cucumber-1133384547_2125x1417.jpeg
Olesia Bekh | Getty Images

Yoğun bir haftanın ardından biraz kendinizi şımartmaya ne dersiniz? Bütün o stres ve yorgunluğu geride bırakmak için bir spa günü kadar etkili bir şey yok! Üstelik bunun için pahalı bir spa merkezine gitmenize gerek yok. Evde, kendi küçük cennetinizi yaratabilirsiniz. Şimdi rahatlayın, derin bir nefes alın ve sizin için hazırladığımız evde spa keyfi planını uygulayın.

Getty Images.jpeg
Getty Images

1. Hazırlık Aşaması: Önce Ortamı Ayarlayın

Spa deneyimi, sadece bakımdan ibaret değil, aynı zamanda ruhunuzu da rahatlatacak ritüel. Bu yüzden öncelikle doğru atmosferi yaratmalısınız. Mumlar, hafif bir müzik ve tabii ki bolca sıcak su… Kokulu mumlarınızı yakın, favori çalma listenizi açın ve ışıkları kısın. Eğer varsa birkaç damla lavanta yağını da banyoya ekleyebilirsiniz. Lavanta, stres ve kaygıyı azaltma konusunda harikalar yaratır.

2. Yüzünüzü Şımartın

Evde spa günü demek, aynı zamanda cildinizi tazelemek de demek! İlk adım, temizlik. Hafif bir temizleyiciyle yüzünüzü yıkayın, ardından hafif bir peeling ile ölü derilerden kurtulun. Cildiniz anında canlanacak! Peeling sonrası, cildinize uygun bir yüz maskesi uygulayabilirsiniz. Nemlendirici bir maske kuru ciltler için ideal. Kil maskesi de yağlı ciltler için harikalar yaratır. Maskeniz yüzünüzde dinlenirken, göz altlarınıza salatalık dilimleri yerleştirerek tam anlamıyla bir spa deneyimi yaşayabilirsiniz. Maskenizi çıkardıktan sonra, cildinize ihtiyacına göre bir serum ve nemlendirici uygulayarak bakımınızı tamamlayın.

503037733.jpg
Getty Images    

3. Kendinizi Suya Bırakın

Şimdi sırada, kendinizi sıcacık suyun kollarına bırakmak var. Bir küvet dolusu sıcak suya biraz banyo tuzu ekleyerek kaslarınızı rahatlatabilirsiniz. Banyo yapacak vaktiniz yoksa sıcak bir duş da aynı etkiyi yaratır. Duş jeliniz ya da banyo köpüğünüzle suyun keyfini çıkarırken tüm negatif enerjinin akıp gittiğini hissedeceksiniz. Su, hem zihni hem bedeni arındıran en etkili unsurlardan biri.

4. El ve Ayak Bakımı

Spa günü sadece yüz ve vücutla sınırlı kalmamalı, değil mi? Ellerinize ve ayaklarınıza da hak ettikleri ilgiyi göstermek lazım. Tırnaklarınızı güzelce törpüleyin, ellerinize ve ayaklarınıza yoğun bir nemlendirici krem uygulayarak masaj yapın. Ayaklarınıza ekstra bakım yapmak isterseniz, ayak peelingi ya da maskesi uygulayabilirsiniz. Unutmayın, yumuşacık ayaklar ve pürüzsüz eller her zaman kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.

Deepak Sethi Getty Images.jpeg
Deepak Sethi/ Getty Images

Bonus: Saçların da Şımartılmaya Hakkı Var

Saç bakımı olmadan spa günü olmaz. Haftalık bakımınıza ekleyebileceğiniz bir saç maskesi veya sıcak yağ bakımı ile saçlarınıza ihtiyacı olan nemi geri kazandırabilirsiniz. Maskeyi uyguladıktan sonra saçlarınızi bir havluya sarın ve 10-15 dakika bekleyin. Bu süre zarfında rahatlatıcı bir müzik dinleyebilir ya da sevdiğiniz bir dergiye göz atabilirsiniz, mesela Cosmo'ya ;). Sonrasında saçlarınızı güzelce durulayın ve yumuşacık saçlarınıza doyasıya bakmanın keyfini çıkarın.

Rahatlığı Tüm Güne Yayın

Bakımlarınızı tamamladıktan sonra rahat pijamalarınızı giyip bir fincan bitki çayıyla koltuğa yayılın. Günün stresini tamamen geride bıraktınız, şimdi sadece kendinizle baş başa kalma zamanı. İster sevdiğiniz bir diziye dalın, ister meditasyon yapın, isterseniz de biraz kitap okuyun. Bu sizin gününüz ve nasıl isterseniz öyle değerlendirebilirsiniz.

Kendinize ayıracağınız bu küçük zaman dilimi, hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirecek. Unutmayın, siz her zaman bu özeni hak ediyorsunuz! Önünüzdeki yoğun hafta için enerji dolu, yenilenmiş ve taptaze hissedeceksiniz. Kendinizi şımartmanın keyfini çıkarın ve evde spa günlerini bir ritüel haline getirin!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın