TikTok’un Wellness Trendleri: Denemeye Değer mi?

TikTok'ta viral olan iyi oluş trendlerini inceliyoruz.

YAZAR: Yiğitcan Genç
Limonlu kahve Nadya So_Getty Images.png
Nadya So | Getty Images

TikTok’ta her gün yeni bir iyi oluş trendiyle karşılaşıyoruz. Bunlar bazen tuhaf, bazense gerçekten ilginç. Peki, bu trendlerin hangileri denemeye değer? Gelin birlikte bakalım!

Buz Banyosu

Buz gibi bir suya dalma fikri seni korkutuyor olabilir, ama TikTok’ta herkes bu trendin peşinde. Buz banyosunun, kas ağrılarını hafifletmekten zihinsel berraklığı artırmaya kadar birçok faydası olduğu söyleniyor. Ama bir dakika, gerçekten bu kadar faydalı mı? Soğuk suya dalmak kısa vadede enerjinizi artırabilir ama uzun vadede aşırıya kaçmak vücudunuz için zorlayıcı olabilir. Denemek isterseniz, yavaş yavaş başlamanızı tavsiye ederiz. İlk etapta soğuk duşları tercih edebilir ya da Bella Hadid gibi yüzünüzü buzlu suya batırmayı deneyebilirsiniz!

Klorofil Suyu

Bir diğer popüler TikTok trendi: klorofil suyu. Yeşil içeceklerin mucizevi olduğuna inananlar için bu trend tam bir hit! Klorofilin cilt sağlığını iyileştirdiği, toksinleri attığı ve enerji verdiği iddia ediliyor. Fakat, bu iddiaların bilimsel bir temeli yok. Klorofili salatalardan almak da aynı etkiyi yaratabilir. Denemeye değer mi? Bir şişe klorofil suyu alıp bir hafta boyunca deneyin, farkı görmezseniz de zararı yok.

pexels-tara-winstead-6694182.jpg
Tara Winstead/ Pexels

Oil Pulling

Aslında eski bir ayurvedik uygulama olan oil pulling TikTok’ta yeniden popüler oldu. Güne bir kaşık hindistan cevizi yağıyla başlamanın dişleri beyazlattığı ve ağız sağlığını iyileştirdiği söyleniyor. Ama dikkat! Bilimsel araştırmalar, bunun diş fırçalama ve diş ipi kullanımı kadar etkili olmadığını gösteriyor. Ama eğer hindistancevizi yağını seviyorsanız, denemekten zarar gelmez.

Limonlu Kahve

Sabah kahvenizi biraz daha etkili hale getirmek için limon sıkmayı düşündünüz mü? TikTok’ta, limonlu kahvenin yağ yakımını hızlandırdığı iddia ediliyor. Gerçekten işe yarıyor mu? Bu konuda pek fazla kanıt yok. Limonun metabolizmanızı sihirli bir şekilde hızlandırması pek olası değil ama yine de lezzetli bir deneme yapabilirsiniz.

Moon Milk

Ay ışığı altında uyumak, rahatlatıcı bir banyo yapmak… Şimdi ise ay sütü (moon milk) içmek moda. TikTok’ta uyku kalitesini artırdığı söylenen bu sıcak içecek, lavanta ve zerdeçal gibi rahatlatıcı bileşenler içeriyor. Ay sütü içmenin kötü bir yanı yok, aksine sıcak bir içecekle rahatlamak harika olabilir. Denemeye değer mi? Kesinlikle evet!

TikTok’ta gördüğünüz her trende hemen atlamak zorunda değilsiniz ama bazılarını denemek eğlenceli olabilir. Sonuçta, wellness tamamen kendinize iyi bakmakla ilgili, o yüzden bu trendlerin hangisinin size en iyi geldiğine siz karar verin!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın