Ünlü Benzerinizle Makyaj Rehberiniz: TikTok'un Yeni Güzellik Trendi

Ünlülerin stilistleriyle kendinizi yenilemeye hazırlanın!

YAZAR: Aslı Şahin
katleho Seisa, Getty Images
katleho Seisa, Getty Images

Daha önce hiç bir ünlüye benzetildiğiniz oldu mu? Yada belki sizin kendinizi benzettiğiniz birileri vardır. Eğer cevabınız evetse, biraz sonra anlatacaklarım dikkatinizi fazlasıyla çekebilir. Çünkü TikTok’un yeni trendi sayesinde güzellik rutinimiz tamamen değişiyor: “Ünlü ikizini bul ve glow up yaşamaya hazırlan!” Bu akıma göre, görünüşümüzü bir sonraki seviyeye taşımak için yapmamız gereken tek şey, kendimize benzeyen bir ünlü bulmak. İşte bu kadar kolay! Öyleyse hadi hep beraber bu trendi yakından inceleyelim ve size ünlü benzerinizi nasıl bulacağınızı anlatayım. 

Renk Paletinizi Belirleyin

İlk adım, kendinize yakışan renkleri keşfetmek! Aynayı elinize alın ve ten renginizi, saç ve göz renginizi dikkatlice inceleyin. Cilt alt tonunuzu belirledikten sonra, aynı tonlara sahip ünlülerin hangi renkleri tercih ettiğine bakın. Onların stilistlerinden ilham alarak siz de bu renklerle görünüşünüzü bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Ünlülerin en iyi stilistlerle çalıştığını unutmayın; ve bu akım sayesinde siz de  bu stilistleri ücretsiz bir şekilde tutmuş gibi oluyorsunuz. Mantıklı geliyor öyle değil mi?

Yüz Hatlarınızı Tanıyın

Two-young-woman-getting-ready---One-puts-on-eyeshadow-and-the-other-helps-her-to-do-her-hair-1299842536_2124x1416 (1).jpeg
Catherine Falls Commercial, Getty Images

Renk paletinizi çözdüysek, şimdi yüz hatlarınıza biraz daha yakından bakalım. Yumuşak ve yuvarlak hatlarınız mı var, yoksa daha belirgin ve keskin mi? Kendinizi hangi gruba daha yakın hissediyorsanız, benzer yüz hatlarına sahip ünlülerin makyaj stillerini inceleyebilirsiniz. Sosyal medyada bu ünlülerin paylaştığı makyaj rutinlerini denemek, görünüşünüzde harikalar yaratabilir!

Saç Modelinizi Yenileyin

Saçlar, değişimin en büyük adımlarından biri. Fakat kabul edelim, yeni bir saç modeli denemek biraz cesaret gerektirir. Eğer yeni bir tarz denemek istiyorsanız, size benzeyen bir ünlüden ilham alabilirsiniz. Ünlü benzerinizin kullandığı saç modelleri ve renkler, bir sonraki kuaför randevunuzda işinize yarayabilir. 

Vücut Tipinize Uygun Bir Stil

GettyImages-1470033114.jpeg
Georgi Fadajev, Getty Images

Sonbahar alışverişine çıkmadan önce, kendinize yakışan kıyafetleri seçmek için vücut tipinize benzer ünlülerin stillerine göz atabilirsiniz. Hangi parçaların onları daha iyi gösterdiğini incelemek, sizin için de mükemmel bir rehber olacaktır. Aynı zamanda renk paletinizi göz önünde bulundurarak, kendinize doğru tonlarda kıyafetler tercih edebilirsiniz. Ve bunu denediğinizde inanın ki yüzünüzde nasıl bir etki yarattığını fark edeceksiniz. 

TikTok Filtrelerini Deneyin

Kendinize benzer bir ünlü bulmakta zorlanıyor musunuz? TikTok’un ünlü ikizini bul filtrelerine şans verebilirsiniz. Tabii çok tutarlı sonuçlar beklememekte fayda var ama yine de bu sizi durdurmasın! Zaten bu akımın asıl amacı ünlü ikizinizi bulmaktan çok, kendiniz için en doğru stil ve makyaj tercihlerine ulaşmak. Bu yüzden tıpatıp bir eşleşme bulmak zorunda değilsiniz. İlham alabileceğiniz bir benzerlikte olması fazlasıyla yeterli. Biraz hayal gücünüzü de çalıştırmaktan zarar çıkmaz. Ayrıca, renk paletiniz, cilt alt tonunuz ve yüzünüzdeki görsel ağırlık gibi konularda da kararsızlık yaşıyorsanız, TikTok’ta yardımcı olabilecek birçok filtre mevcut. Ve bazıları gerçekten başarılı. 

Ücretsiz Stilistiniz Hazır!

Female-influencer-recording-make-up-tip-videos-using-smartphone -for-her-blog-1036149084_2124x1416.jpeg
Klaus Vedfelt, Getty Images

Özetle, TikTok’un bu güzellik trendi size en yakışanı bulmanız için harika bir rehber sunuyor. Renk paleti, makyaj stili, saç modeli, kıyafet ve aksesuar tercihlerinizde daha cesur adımlar atmanıza yardımcı olabilir. Ama unutmayın, en güzel haliniz, kendinizi en iyi hissettiğiniz halinizdir! Bu yüzden, neyi seviyorsanız onu yapın!

asli-sahin
Aslı Şahin
Editöryal Stajyer
Aslı, moda ve popüler kültür üzerine içerik üretmeyi seven bir yazardır. Dijital pazarlama ve marka yönetimi alanlarında kendini geliştiren Aslı, çeşitli sanat sergilerinde çalışarak sergi planlama ve organizasyon süreçlerinde deneyim kazanmıştır. Şu anda Cosmopolitan Türkiye’de staj yaparak yazarlık kariyerine adım atmaktadır.
Devamını okumak için tıklayın