Bir Sanattır Makyaj Yapmak

Makyaj kurallarını yıkın ve makyajınızla eğlenceli deneyler yapmaya hazırlanın.

YAZAR: Gül Çital
bir-sanattir-makyaj-yapmak.jpg

Güzellik editörü olduğumda beraber çalıştığım makyaj artistlerinden ilk öğrendiğim kural şuydu: ‘Yüzünüzde tek bir odak noktası olmalı. Dumanlı yoğun gözler ya da kan kırmızısı dudaklar, asla ikisi aynı anda değil!’ Dikkatler gözlerinizde olsun istiyorsanız dudaklarınızı geri plana atmak iyi fikir. Aynı şekilde dudaklarınız öne çıkıyorsa göz makyajınızı sade tutmakta fayda var.

Bu klasik makyaj kuralını cepte tutalım tutmasına fakat kurallar da yıkılmak içindir değil mi? Bazen kurallara uymak kendimizi güvende hissetmemizi sağlar bazen de biraz eğlenmek isteriz. Makyaj da en nihayetinde biz kadınların kendini ifade edebildiği en zevkli şeylerden biri. 

Kuralları yıkmaya hazırsanız, cesur gözler ve çarpıcı dudakları aynı anda kullanmanın örneklerine bir göz atalım...

Bakınız, Sonbahar/Kış 2024 Dolce & Gabbana podyumunda Naomi Campbell mükemmel kırmızı dudakları ve koyu dumanlı göz makyajıyla efsane kedi yürüyüşünü gerçekleştirdi.

View post on Instagram
 

Pablo Picasso’nun sevgilisi Dora Maar’ı resmettiği bu eserde rengarenk gözler, kırmızı dudaklar ve ojeler o döneme göre ne kadar da modernist...

View post on Instagram
 

Marilyn Monroe’nun 1967’de Andy Warhol tarafından resmedildiği bu efsane portresinde renk cümbüşünün ne kadar özgür ve eğlenceli olduğuna dikkat çekelim.

View post on Instagram
 

80'leri düşündüğümüzde, hiç şüphesiz aklımıza neon gelir. Elektrik mavisi, çingene pembesi, morlar ve fosforlu yeşillerin ön planda olduğu kıyafetler ve makyaj görünümleri filmlerden reklamlara, müzik videolarından podyumlara her yanımızda bolca mevcuttu.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Peki nasıl yapalım?

Makyajınızla eğlenceli deneyler yapmaya ne dersiniz? Haydi başlayalım.

Öncelikle, göz makyajınızda renk kullanmaya yeni başlıyorsanız, tüm göz kapağına renkli bir far sürmek yerine mavi, yeşil veya bordo bir maskara ya da eyeliner’la kendinizi renkli makyaja hazırlayın. Mesela çarpıcı renkte bir göz kalemiyle kirpik diplerinizden şakaklara uzanan bir çizgi çekip geometrik şekiller verebilirsiniz. Ördek yeşili metalik tonda bir eyeliner ile kırmızı rujun uyumu sizi ve etrafınızdaki herkesi şaşırtabilir. Kontrast renkte canlı bir rujla bu parti kızı görünümünü tamamlayabilirsiniz.

Kiko Maxi Mod Colour Maskara

Kiko.jpg
Kiko Milano

The Body Shop Colour Crayon Göz Kalemi

TheBodyShop.jpg
The Body Shop

 

Klasik kırmızı bir ruj ile koyu ışıltılı mavi veya neon yeşili bir göz farı deneyin. Bu retro makyaj stiliyle gözlerinizi öne çıkarırken dudaklarınız da oldukça cesur görünecek. Farınız ışıltılı olduğu için rujunuzun mat olması daha doğru olacaktır. Ten makyajınız ve allığınız ise geri planda kalmalı.

 

Nars Explicit Lipstick Last Night

Nars.jpg
Nars

M.A.C Connect In Colour Far Paleti

MAC.jpg
MAC Cosmetics

Dumanlı göz makyajı seviyorsanız, gri tonlarda bir farı tüm göz kapağınıza uygulayın. Alt kirpik diplerine de göz altına getirmeden çok hafifçe sürün. Siyah bir eyeliner ile göz makyajınızı tamamlayın. Dudaklarınıza da en favori kırmızı rujunuzu sürdünüz mü tam bir ‘Femme Fatale’ görünümü elde edeceksiniz! Önemli not: Bu makyajı gece kullanmanızı öneriyoruz!

Tom Ford Lip Color Matte Scarlett Rouge

TomFord.jpg
Tom Ford, Beymen

Show By Pastel Monochrome Duo Far Paleti

ShowbyPastel.png
Pastel, Watsons

Kırmızı rujun en güzel uyumlandığı başka bir görünüm ise bronz veya altın tonlarında göz makyajı. Hem sofistike hem de klasik bir görünüm için bronz veya altın rengi bir göz farı kullanmayı deneyin. Bu makyaj kırmızı rujunuzu mükemmel bir şekilde tamamlayacak ve gözlerinizin çarpıcı görünmesini sağlayacak.

Bobbi Brown Crushed Lip Color Parisian Red

BOBBI BROWN.jpg
Bobbi Brown

 

Natasha Denona Bronze Far Paleti

NATASHA DENONA.png
Natasha Denona, Sephora
gül çital
Gül Çital
Güzellik yazarı
Gül Çital dergicilik hayatına House Beautiful’da dekorasyon editörü olarak başladı. Sonrasında, Süper, InStyle ve Vogue dergilerinde Güzellik Editörlüğü yaptı. Beauty-edit online güzellik platformunu kurarak dijital dünyada editörlüğe devam etti. Güzellik Yayında, Alem, Oksijen gibi farklı mecralarda free-lance yazılar yazdı. Güzelliğin sade ve abartıdan uzak olması gerektiğini savunuyor.
Devamını okumak için tıklayın