90’ların Makyaj Tarzından Clean Girl Akımına

Işıl ışıl ciltler için buraya!

YAZAR: Kardelen Buyurgan
guzellik-trendi-clean-girl-temiz-kiz-akimi-1
Kolaj: Duru Keskingöz

90’ların koyu makyajlı, salaş kıyafetli, dağınık saçlı, sigara ve içki bardaklarını ellerinden düşürmeyen modellerinin görünüş ve yaşam tarzı bakımından adeta antitezi olan clean girl (temiz kız) akımı, günümüzün ideal güzellik trendi olmuş durumda.

View post on Instagram
 

90’ların ikonik modellerinden Kate Moss; zayıflığı, dağınık saçları, soluk teni, oldukça ince bedeni ve koyu göz makyajı ile birçok genç kız tarafından idol olarak görünüyordu. Aradan çok zaman geçmemişti ki 2020’lere gelindiğinde clean girl akımı sosyal medyada ışıl ışıl ciltlerin, abartısız ve neredeyse yokmuş gibi makyajların, doğal içeriklere sahip cilt temizleme ürünlerinin, ideal ve kaslı vücutların ön plana çıkmasıyla hayatımıza girdi.

View post on Instagram
 

90’ların isyankar ve dağınık tarzı, pandemiyle beraber yerini kişisel bakım ve hijyenin ön planda olduğu “temiz” bir stile bıraktı. Gece hayatı yaşamaktan ziyade evde geçirilen vakitler, insanların doğal bir görünümü tercih etmesinin önünü açtı. Akabinde Hailey Bieber ve Bella Hadid gibi isimler clean girl akımını benimseyerek herkese ilham oldu. Aramızda 90’ların koyu renk makyajı akımından clean girl akımına yeni geçiş yapanlarımız varsa ürün önerilerimiz sizlerle!

View post on Instagram
 

Estèe Lauder Advanced Night Repair

cleangirl1.jpg
Estèe Lauder

Bu ürün, sıkılaşmaya katkı sağlayarak cildin ton kaybı yaşamasını önler, kuruluğu en az seviyeye indirir. Özellikle sigara içen insanlarda görülen ciltte matlaşma, elastikiyet kaybı, dudak üstü çevresinde ince çizgiler gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur.

 

L’occitane Immortelle Reset Gece Göz Serumu

cleangirl12.jpg
L’occitane

İçerisinde ölmezotu barındıran ve %96,5 doğal içeriği sahip olan bu göz serumu, göz halkalarına ve çizgilerine iyi geliyor. Doğal içerikli ürün sevenler için ideal, ayrıca kokusu bir harika.

 

Caudalíe Vinoclean Temizleme Köpüğü

cleangirl3.jpg
Caudalíe

Yüz bakım rutininin belki de en önemli adımı, cildi kirlerinden arındırmak. Köpüğüyle, kokusuyla, bıraktığı temizlik hissiyle mest eden bu doğal içerikli ürün clean girl trendine oldukça uyuyor.

 

La Roche Posay Effaclar Duo (+) SPF

cleangirl4.jpg
La Roche-Posay

Sivilcelere karşı kullanılan bu krem, içerisindeki 30 SPF korumasıyla güneş ışınlarına karşı da etkili. Bir taşla iki kuş!

Bu ürünleri bakım rutininize eklemeden önce dermatoloğunuza danışmanız ve cildinizin ihtiyaçlarını belirlemeniz oldukça önemli.

kardelenbuyurgan
Kardelen Buyurgan
Yazar
1998 doğumluyum, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisansıma devam ediyorum, siyaset alanında çalışıyorum.