Güneş Lekelerine Veda Etmek İçin 8 Ürün Önerisi

Şimdi cildimizi onarma zamanı.

YAZAR: Gül Çital
gunes-lekeleri-icin-en-iyi-urunler-1
Kolaj: Duru Keskingöz

Yazı geride bırakırken yeni mevsime ve cildimizde beliren kahverengi lekelere merhaba diyoruz. Koruma sürmeden güneşte kaldığınız her an bu lekelere davetiye çıkarıyor. Leke karşıtı serum ve kremler düzenli kullanıldığında lekelerin görünümünü azaltıyor.

Lekelerinizden kurtulmak için ilk adımınız bir dermatoloğa danışmak olmalı. Uzun sürecek bu mücadeleye cilt tipinize ve ihtiyacınıza yönelik tedavi yöntemlerini belirleyerek başlayın. Bunun yanı sıra etkili içerikleriyle lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olan serum ve kremleri de günlük bakımınıza ekleyin. Sabırla ve istikrarlı bir şekilde düzenli olarak uyguladığınızda bu ürünler sonuç veriyor. Haydi başlayalım.

Lekeleri Azaltan Etkili Ürünler

Bioderma Pigmentbio C-Concentrate 

Bioderma.jpg
Bioderma

Bu gece serumunun kalbinde melanin üretiminin düzenlenmesine ve fazla melaninin atılması için hücre yenilenmesine destek veren LumiReveal teknolojisi yer alıyor. Ayrıca %2 oranındaki C vitamini de leke görünümünü hafifletiyor.

Caudalie Vinoperfect Radiance Serum

Caudalie.jpg
Caudalie

Caudalie’nin bu kült ürünü güneş, hamilelik, yaşlanma ve akne lekelerinin görünümünü azaltmada oldukça etkili. İçeriğinde asma özünden elde edilen ve C vitamininden çok daha etkili olan Viniferine bulunuyor. Gece gündüz kullanabilirsiniz.

Cosmed Brightening Vitamin C Serum

Cosmed.jpg
Cosmed

Aydınlatıcı etkisi ile cilt tonu eşitsizlikleri ile savaşmaya yardımcı olan Cosmed’e patentli SymWhite®Plus, yerleşmiş lekelerin görünümünü azaltan stabilize C vitamini ve cilde aydınlık bir görünüm veren beyaz dut, bu serumun başrollerini paylaşıyor.

Institut Esthederm Intensive Vitamine C Krem

InstitutEsthederm.jpg
Institur Esthederm

Ciltteki mevcut lekelerin yoğunluğunu azaltmaya yardımcı olan bu krem, yaşlanma belirtilerine karşı uzun süre etki sağlayan, stabilize edilmiş C vitamini ile formüle edilmiş. Hücreleri, foto-yaşlanmadan sorumlu serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan da koruyor.

Kiehl’s Clearly Corrective Dark Spot Solution

Kiehl_s.jpg
Kiehl's

Aktive edilmiş C vitamini ciltteki hiper pigmentasyonu düzeltmeye yardımcı olurken şakayık özü de C vitamini ile çalışarak renk düzensizliklerini gideriyor. Akne izlerinde etkili bir ürün.
 

Shiseido White Lucent Illuminating Micro-Spot Serum

Shiseido.jpg
Shiseido/Makyaj Trendi

 

İçeriğinde bulunan Sakura Bright System ve White Sandy Lily, koyu lekeleri, cilt donukluğunu ve ton eşitsizliğini hedefliyor. Sadece bir haftalık kullanımda cildin doğal parlaklığını geri kazandırmayı vadeden aydınlatıcı serum ciltte yeni lekelerin oluşmasını da önlüyor.
 

Laneige Radian-C Cream

Laneige.jpg
Laneige/Sephora

En belirgin kahverengi lekelerden, sadece UV ışığı altında görülebilen belli belirsiz hafif lekelere ve hatta mavi ışığın neden olduğu koyu lekelere kadar etkili olan bu krem, Super Blend™ teknolojisi, uzun ömürlü C vitamini ve E vitamini ile korunmalarını sağlayan teknolojiyi birleştiren bir komplekse sahip. Hücre yenilenmesini de destekleyen ürün cilde yoğun nem de veriyor.
 

La Roche-Posay Mela B3 Serum, eczanelerde

LaRochePosay.jpg
La Roche-Posay

Koyu lekelerin görünümünü iyileştirmek için tasarlanan Melasyl™ ve %10 Niasinamid ile güçlendirilen bu serum, ciltteki renk değişikliklerinin gözle görülür şekilde düzeltilmesine yardımcı oluyor. Cildi yatıştıran serum-jel yapıdaki ürün, güneş lekeleri, akne sonrası izler ve koyu lekeler üzerinde etkili.

*Leke giderici ürünler kullanmadan önce dermatoloğunuza danışmayı ve gündüz mutlaka güneş koruyucu uygulamayı ihmal etmeyin.

gül çital
Gül Çital
Güzellik yazarı
Gül Çital dergicilik hayatına House Beautiful’da dekorasyon editörü olarak başladı. Sonrasında, Süper, InStyle ve Vogue dergilerinde Güzellik Editörlüğü yaptı. Beauty-edit online güzellik platformunu kurarak dijital dünyada editörlüğe devam etti. Güzellik Yayında, Alem, Oksijen gibi farklı mecralarda free-lance yazılar yazdı. Güzelliğin sade ve abartıdan uzak olması gerektiğini savunuyor.
Devamını okumak için tıklayın