Kovboy Çizmelerinin Geri Dönüşünü Kombin İpuçlarıyla Kutluyoruz

Kovboy çizmeleri zamansız bir trende dönüşüyor. Biz de size önerilerle geldik. Tabii ki…

YAZAR: Zeynep Kerpişçi
kovboy-cizmeleri-nasil-kombinlenir
Kolaj: Dilara Olgun

 

Birkaç sezondur arada bir gördüğümüz, alsak mı almasak mı ikileminde kaldığımız kovboy çizmeleri, bu sonbahar temelli bir geri dönüş yapacak diyebiliriz. 2024 ilkbahar/yaz koleksiyonlarında sıkça gördüğümüz klasik Western silüeti, yeni trendin habercisi olarak bizleri önceden uyarmıştı. Özellikle, Beyonce bu yılın başlarında country esintili albümü Cowboy Carter'ı çıkardığında kovboy çizmelerinin bu sezonki kaderi belirlenmiş oldu. This ain't Texas!

View post on Instagram
 

Her mevsim farklı modelleriyle karşılaşsak bile, aslında bir çift klasik siyah kovboy çizmesi ile tarzımızı bir üst seviyeye çıkarabiliriz. Bütün mevsimlere uyum sağlayabilen bu çizmeler, kapsül dolap için de en ideal moda aksesuarlarından. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise kostüm görünümünden kaçınmak! Kovboy çizmelerinin tarzınızın en gözde parçası olması için geçmişten günümüze stil ikonlarından ilham alabilirsiniz. Benim favorim Prenses Diana ve onun zahmetsiz günlük tarzı.

Divarese Siyah Kadın Deri Çizme

Divarese, 13.999,00 TL.png
Divarese

Kovboy çizmelerinizi nasıl kombinlemek istersiniz?

Kovboy çizmeleri tarzınızı keskin bitişili bir silüet olarak yansıtarak kıyafetlerinize farklı bir perspektif katacak. Bir sıcağı bir soğuğu hissettiğimiz bu arada kalmış günlerin kurtarıcısı kovboy çizmeleri size güven duygusu aşılayacak. “Ne giysem?” sorusunun sıkça sorulduğu bu dönemde kovboy çizmeleri tarzınıza tamamen yenilenmiş hissi katacak. Hem pratik hem gösterişli bir parça olan bu çizmeleri nasıl tarzınıza adapte edeceğinizi bilmiyorsanız sizlere biraz sosyal medyadan biraz geçmişten ilham alarak ufak ipuçları hazırladım.

View post on Instagram
 

Sade Bir Tarz

Kendini tarzınıza ait olduğunu hissettiğiniz o çifti bulduğunuz andan itibaren, artık uzun yıllar geçiş aylarında giymek için sırtınızı yaslayabileceğiniz güvenilir bir aksesuara sahipsiniz demektir. Peki, tam bu günlerde nasıl mı giyelim? Özellikle o günün havasının dengesiz olacağını düşünüyorsanız denim bir şort, baby tee bir üst ve deri bir ceketin altına en çok yakışacak parça, kovboy botları olacaktır. Bu kombine altın renklerinde takılar eklediğiniz zaman bütün gün nereye giderseniz gidin size eşlik edecek mükemmel bir kombin yapmış olursunuz.

View post on Instagram
 

Paris Texas Taba Deri Topuklu Bot

Paris Texas, Vakko 22.975,00 TL.jpeg
Paris Texas, Vakko

Şık Bir Görünüm

Midi boy, askılı, saten elbiselerin altına kovboy çizmeleri giyerek şık bir kombin oluşturabilirsiniz. Her türlü stile uyum sağlamak için dolabınıza bir çift kovboy çizmesi dışında almanız gereken başka hiçbir şey yok. Dolabınızdaki kıyafetlerle nasıl bir kombin yapabilirsiniz? Örneğin, koyu renk bir blazer, favori mavi denim pantolonunuz ve beyaz bir tişört ya da gömlek ile. İşte bu kadar aslında. 

View post on Instagram
 

Elbise ve etekler için midi ve mini boylar için ideal bir kovboy botu bütün atmosferi değiştirebilir. Puantiyeli bir elbisenin altına kovboy çizmesi neden olmasın? Benim favori kovboy çizmesi stilim ise bomber deri ceket, şortolon, askılı beyaz bir atlet ve bolca takıyla yapılan kombinler.

Derimod Kadın Vizon Süet Deri Topuklu Kovboy Çizme

Derimod, 3.499,00 TL.jpeg
Derimod

 

Yeni stiller denemek isterseniz metalik parlak kovboy botları tercih edebilirsiniz.

Prev Regan II Metalectric

regan-ii-metalectric-pr23-in-riib-me-36-425199_960x960_crop_center.jpg
Prev

Nostaljik bir tarz için ise oversize, uzun ve baskılı bir tişört ile kısa denim bir şortun altına kovboy çizmesi giyebilirsiniz. Tercihinizi desenli bir kovboy çizmesinden yana kullandığınız zaman ise kot pantolonunuzu çizmenin içine sıkıştırarak öne çıkarabilirsiniz.

Ganni Red Mid Shaft Embroidered Western Boots

S2398-396-1.jpg
Ganni

 

Topuk boyu ne olursa olsun, size her anlamda rahat bir stil sağlayan kovboy çizmelerini bu sezondan itibaren daha sık göreceğiz. Sunduğu yaratıcı alan sayesinde denemeler yaparak kendi tarzınıza uygun en iyi kovboy botunu bulmak için hazır mısınız?

zeynepkerpisci
Zeynep Kerpişçi
Moda Yazarı
Yaratıcı burs yarışmasını kazanan ilk Türk olarak, 2018 yılında moda eğitimi için ilk adımı atarak Milano'ya taşındım. 2021 yılında Milano'daki Istituto Europe di Design Üniversitesi Fashion Styling bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’da freelance moda editörü olarak çeşitli yayınlarla çalıştım. Pekçok farklı marka ve isimle projelerde yer aldım. Şu anda freelance editörlüğe devam ederken bir yandan da Londra’da Istituto Marangoni'de yüksek lisans eğitimime devam ediyorum.
Devamını okumak için tıklayın