Siyahın Zarafeti Bu Kış da Göz Kamaştıracak

Siyahın zarafeti her zaman olduğu gibi bu kış da dolabımızın vazgeçilmezlerinden olacak.

YAZAR: Gizem Öğüt
siyah-ayakkabi-modelleri.PNG
Gizem Öğüt

Kışın rahat ama şık bir görünüm elde etmek pek de kolay olmuyor. Kıyafetlerimizi seçerken zorlanıyoruz. Havanın soğumasıyla beraber “layer on layer” bir estetik elde etmeye çalışıyoruz. Tüm kombini tamamladıktan sonra en kritik an ise hava koşullarına uygun ama stilimizi de bozmayacak bir ayakkabı tercihi yapmak. Ayakkabı Dünyası, Provoq markasının 2025 Sonbahar/Kış koleksiyonuyla bu ihtiyacımıza cevap olacak tasarımlarla karşımıza çıkıyor. 

Koleksiyonun çok yönlü teması ile ofis şıklığından alternatif sokak stiline, night out kombinlerinden gündelik görünümlere kadar her modeliyle siyahın kurtarıcılığı birleşiyor. Trende uygun kombinlerimize zamansız tarzıyla eklemlenerek imdadımıza yetişiyor diyebiliriz. Ben de koleksiyondan sizler için hem yaklaşmakta olan soğuk havalara uygun hem de zarif, estetik ve zamansız modelleri derledim.

IMG_0779.PNG
Bu modelleri Ayakkabı Dünyası'ndan seçtik! Provoq 2025 Sonbahar/Kış

Bu sezonki koleksiyonun öne çıkan özelliklerinden biri, modası asla geçmeyen bir renk olan siyahın hakimiyeti. Botlardan günlük ayakkabılara kadar siyah her zaman moda dünyasının kurtarıcı rengi olmuştur. Sadece her kıyafetle kusursuz bir uyum sağlamakla kalmaz, aynı zamanda zarafetiyle bu ayakkabıları her kış gardırobunun vazgeçilmezi haline getirir. Rengarenk giyindikten sonra “peki ayakkabı hangi renk olacak?” endişesini çözdüğü gibi, monokrom bir stil yaratmak istediğimizde de hayatımızı kolaylaştırır. Örneğin bu sonbahar oldukça fazla göreceğimiz zeytin yeşili, burgundy ve bordonun tonları, mavinin en cool pastel tonları ve kahverengi hakimiyeti ile yaratılan kombinler siyah ayakkabı ile kolayca dengelenebilir ve tamamlanır. Hem şık hem fonksiyonel modellerin kurtarıcı siyahla birleştiği bu koleksiyon “yalnızca tek bir ayakkabıyla kışı geçirmeniz gerek, ne seçerdiniz?” sorusuna doğru yanıtı verebileceğiniz kurtarıcılıkta.

siyah-kombinler.jpg
Provoq 2025 Sonbahar/Kış

Kapsül bir gardırop yaratma hayallerimi henüz gerçekleştirememiş olsam da kışlık ayakkabı ihtiyacımı karşılarken az sayıda ama rahat ve her şeyle uyumlu olmasına dikkat ediyorum. Özellikle kış aylarında üşümemek en önemli kriterim olduğu için konforlu ama tarz görünen bir seçki oluşturmaya çalışıyorum. Buna cevap olacak koleksiyonlar da radarımdan kaçmıyor haliyle.

Sonuç olarak sonbahar ve kış sezonu için gardırobunuzu oluştururken her tarz kombine uygun, rahat ve şık ayakkabılar gibi kilit parçalarla başlamanızı öneririm. Provoq’un 2025 Sonbahar/Kış koleksiyonu, soğuk aylarda stil, konfor ve çok yönlülüğe öncelik verenler için biçilmiş kaftan.

*Bu içerik advertorialdır.

4ee86678-4f39-47e3-b994-5b89cc53de1c.jpg
Gizem Öğüt
Yazar
Sanat proje yöntecisi ve feminist illüstratörüm. Rengarenk habitatlar tasarlamayı ve rengarenk giyinmeyi severim. Dolabıma kendi tasarladığım tişörtleri eklemek ve çanta alışverişi yapmak hobilerim arasındadır.