Şort ve Pantalon Birleşirse Ne Olur? Bu Yazın Trend Parçası Şortolon Tabii ki!

Bu yazın vazgeçilmezi Şortolon, en sevdiğiniz kot pantolonunuzun yerini almaya hazır!

YAZAR: Zeynep Kerpişçi
Street-Style---Berlin---May -2024-2155275908_1024x683.jpeg
Jeremy Moeller | Getty Images

Son birkaç yıl içinde farklı varyasyonlarını görmekten kaçamadığımız Y2K trendi, hayatımıza bu sefer de kot şortları revize ederek girdi. Uzun süredir devam eden sıcak yaz günleri hepimizin günlük rutinini etkilerken aynı zamanda yaz kombinlerimize de ambargo koydu, nem ve sıcağın tavan yaptığı bu aylarda kot pantolon giymek hepimiz için bir eziyete dönüştü. Günlük kıyafetlerimizde hem rahatlık hem konfor ararken, yavaş yavaş tükenen alternatiflere çözüm olarak karşımıza şortolon çıktı. 

Geçmişteki silüetlerden ilham almayı seven moda, mikro mini kesiklerin yerini şortolonlara vererek 90'ların sk8er boi görünümüne göz kırpıyor..

Kot pantolon ve şort kelimelerin birleşiminden ortaya çıkan Şortolon (Jorts) kelimesi, kulağa yabancı gelse de görüntüsü hiç de yabancı değil. 12-13 yaşlarında annelerimizin zorla aldığı,  giymemek için direndiğimiz o şortlar şimdi şortolon adı altında 2024 yaz trendlerinin temelini oluşturuyor. 

Özünde bermuda stili olan şortolonlar, ne çok kısa ne de çok uzun tarza sahip, modern yaşamın dinamiklerine mükemmel uyum sağlamasıyla öne çıkıyor. Ağırlıklı olarak bol kesimli ve geniş paçalılar. Dolayısıyla hareket özgürlüğünü kısıtlamayan rahatça giyilebilen bir tarzı var. Sonsuz stil olanaklarına sahip boş bir tuval olarak da düşünebiliriz. Yazın hem gündüz hem de akşam kombinleriniz için mükemmel olan jortlar, blazerler, bol gömlekler ve topuklu sandaletlerle giyilebilir. Sneaker’lar ve bileğe gelen çoraplarla günlük bir tarz yaratırken, renkli topuklu terliklerle akşam dışarı çıkarken kullanabilirsiniz.

View post on Instagram
 

Şortolonların güven verici ve rahatlatıcı olduklarını hissettiren özelliği, bizleri bir kalıba sokmaması. Yaz yağmurlarına bile hazırlıklı olmak istemez misiniz? Uyum sağlayan yapısı sayesinde kendimize ait tarzın temellerinden sıyrılmadan özgürce yaz kombini yapabilme duygusu bu sıcaklarda hepimize çok iyi gelmez mi?

View post on Instagram
 

Yıllar içinde Billie Eilish’de görmeye alışkın olduğumuz şortolonlar sayesinde rahat bir yaz geçirirken içimizdeki Adam Sandler’ı korkusuzca ortaya çıkarabiliriz. 

View post on Instagram
 

Sosyal medya üzerinde gördüğümüz üzere, şortolona sahip olmak aslında çok kolay. Giymediğiniz eski ve bol bir denim pantolonunuzu bilek ile diz altı arasında keserek şortolona dönüştürebilirsiniz. Kolay ve nostaljik bir kombin için ise vintage görünümlü ya da eskitilmiş denim kumaşlardan oluşan şortolonları tercih edilebilirsiniz. Şık bir tarza çevirmek için ise kitten topuk bir ayakkabı, ince metalik zincir bir kemer, gümüş takılar ve krem rengi yelek ile tamamlayabilirsiniz. Koşuşturmalı bir günde, siz işlerinizi hallederken koyu mavi denim şortolon, siyah ya da beyaz crop tank top, en rahat spor ayakkabınız ve bez çantanızı kullanarak casual görünümlü bir tarz yaratabilirsiniz.

View post on Instagram
 

Sonbahar mevsiminde ise loafer ile kombin yapabileceğimiz şortolonlarınızın kemer kısmına aksesuar takarak özelleştirebilirsiniz. Denim dışında keten, koton gibi farklı kumaş çeşitlerini de şortolon silüeti ile kullanarak farklı stil denemeleri yapabilirsiniz. Zahmetsiz ve zamansız bir parça olan şortolonlar önümüzdeki birkaç yaz daha bizlerle.

zeynepkerpisci
Zeynep Kerpişçi
Moda Yazarı
Yaratıcı burs yarışmasını kazanan ilk Türk olarak, 2018 yılında moda eğitimi için ilk adımı atarak Milano'ya taşındım. 2021 yılında Milano'daki Istituto Europe di Design Üniversitesi Fashion Styling bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’da freelance moda editörü olarak çeşitli yayınlarla çalıştım. Pekçok farklı marka ve isimle projelerde yer aldım. Şu anda freelance editörlüğe devam ederken bir yandan da Londra’da Istituto Marangoni'de yüksek lisans eğitimime devam ediyorum.
Devamını okumak için tıklayın