Z Kuşağı "Bilekte çorap kültürdür" Diyor

Artık ortadan kaybolan kısa çoraplarınızın peşine düşmek zorunda değilsiniz…

YAZAR: Melis Karaca
Z kuşağı _Bilekte çorap kültürdür_ diyor.jpg
Edward Berthelot | Getty Images

Bir kuşak çorabım görünmesin diye ayakkabının içine sıkıştırırken Z kuşağı geliyor ve “Çorap bir kültürdür. Ben çorap kuşağıyım” diyor. Wall Street Journal da bu tartışmaya dahil oluyor ve Z kuşağının perspektifini şöyle başlığa taşıyor: Çoraplarınız sizi yaşlı mı gösteriyor? Z kuşağı öyle düşünüyor.

Z kuşağı giyime dair her şeyi yeniden şekillendirmeyi başarıyor: Skinny jean’leri bıraktığımızdan beri hepimiz farkındayız… Herkesi daha cool, daha rahat, daha özgüvenli bir yere götürmeyi de başarıyorlar. Ama çorap konusu kafa karıştırıyor. TikTok sevdalıları görmüştür, Z kuşağının kısa soket çorapları “cancelladığı” söyleniyor. Tabii ki bilekte çoraplar yeni icat edilmedi: Hepimiz Prenses Diana’nın muhteşem şort, beyaz çorap ve tenis ayakkabısından oluşan kombinlerini severek hatırlıyoruz. Zamanla hayatımıza giderek kısalan boyları girdi. Bir noktada spor ayakkabıdan görünmesin diye o çorapları aşağı doğru sıkıştırdık. Şimdi Z kuşağı moda öncüleri ve sosyal medya kullanıcıları bileğe kadar uzayan çorapların ne kadar havalı göründüğünü bize hatırlatıyor. Kombin yapıldığında bilekte çorapların kıyafeti daha “tamamlanmış” gösterdiği bir gerçek. Bir kez daha vazgeçilmiş bir trendi geri getirdikleri için Z kuşağına teşekkür etmek gerekir.

melis karaca
Melis Karaca
Cosmopolitan Konular Editörü
Elif Melis Karaca gazetecilik kariyerine T24’te dış haberler editörü olarak başladı. T24’teki tecrübelerinin ardından Columbia Üniversitesi Gazetecilik Yüksekokulu’nda yüksek lisansını tamamladı. Gündemi her yönüyle yakından takip etmeyi, dünyadaki her gelişmeye insan hikâyeleri gözüyle bakmayı seviyor.
Devamını okumak için tıklayın