İyi Hissetmek İçin Giyinmek

Kendimizi iyi hissetmediğimizde depresyon hırkalarımızı mı kuşanırız yoksa favori kombinimizi yapıp kendimize bir koruma kalkanı mı yaratırız?

YAZAR: Gizem Öğüt
iyi-hissetmenizi-saglayacak-kombin-onerileri
Kolaj: Duru Keskingöz

Mutlu ya da mutsuz zamanlarımız günlük hayattaki giyimimize ve görünümümüze ister istemez yansıyor. Elimiz keyifliyken en sevdiğimiz renklere gidiyorsa, mutsuz olduğumuzda gözümüz gardırobumuzun içini hiç görmeyebiliyor.

Modum düşük olduğunda ne giyeceğim ve bana nasıl bir görünümün keyif vereceği hakkında daha fazla düşünüyorum. Böyle zamanlarımda içinde güvende hissettiğim ama bir o kadar da iyi göründüğüme inandığım favori parçalarımı dolabımdan seçerim. İyi anılar biriktirdiğim bir tişörtüm, kendime hediye aldığım bir elbisem ya da en sevdiğim çantamla kendimi güvende hissederim. Modumu düşüren durumun önemine göre değişir elbet ama çoğu zaman böyle yaparak gün içinde bu durumdan sıyrılırım. İçinde bulunduğum kıyafetlerle iyi göründüğümü ve “güvenli alanımda” olduğumu bilmek çoğu moral bozukluğumun üstesinden gelir. Eğer günüm evde geçecekse işte o zaman belki elim depresyon hırkama doğru gidebilir. Eh o da giyim kuşam sevdamıza dahil nihayetinde.

Kendi favorilerime benzer, size de iyi hissettirebileceğini düşündüğüm bazı eğlenceli parçaları derledim:

IMG_0635 (1).PNG
Kolaj: Gizem Öğut

Soldan Sağa:

Ceket: Coloreve, Kovboy çizmesi: Prev, Tişört: Mango, Şort: Zara, Çanta: Zara, Güneş Gözlüğü: Mess Frames, Pantolon: Wear Sisters, Metalik Çanta: Mango, Büstiyer: Declara, Şeftali Çanta: Zara, Şapka: Carne Bollente, Balon Elbise: Bershka, Babet: Stradivarius
 

Keyifli ve neşeli olduğum zamanlarda renklere doyamam. Üzgün olduğum zamanları da aynı şekilde daha iyi bir noktaya taşımaya çabalıyorum. Kendimce geliştirdiğim, bana iyi gelen, günlük ve ufak ölçekli, bireysel bir terapi yöntemi gibi. Bazen tüm gündelik dertlerden sıyrılıp hayatı romantize etmek hepimizin hakkı.

4ee86678-4f39-47e3-b994-5b89cc53de1c.jpg
Gizem Öğüt
Yazar
Sanat proje yöntecisi ve feminist illüstratörüm. Rengarenk habitatlar tasarlamayı ve rengarenk giyinmeyi severim. Dolabıma kendi tasarladığım tişörtleri eklemek ve çanta alışverişi yapmak hobilerim arasındadır.