Leopar Aşkına, Nasıl Giyeceğiz?

Leopar desenli denim parçaları Yalan Dünya Tülay karakterine bürünmeden nasıl giyebiliriz?

YAZAR: Zeynep Kerpişçi
denim-leopar-trendi-nasil-kombinleyecegiz-1
Kolaj: Duru Keskingöz

Belki de bu sezonun en beklenmedik trendi olan leopar deseni, karşımıza bir anda çıktı diyebilir miyiz? Diyemeyiz çünkü bir anda olmadı, yavaş yavaş yaz boyunca kendini vitrinlerde göstermeye başlamıştı bile. Sizi denedim.

Gün geçtikçe bütün mağazalara hakimiyet kuran leopar deseni, bizleri kafamızdaki soru işaretleriyle baş başa bıraktı. Biz şimdi leopar deseni nasıl kombinleyeceğiz? Selahattin lokale geliyon mu aşkısı tarzı ve günlük chic tarz arasında çok ince bir çizgi olduğuna inanıyorum. Çok basit detaylar sizi bu ince çizginin her iki yönüne de sürükleyebilir. Ufak ipuçları ile kendi tarzımıza leoparı entegre edebilir miyiz? Neden olmasın!

View post on Instagram
 

Minimalizmi kısa süreli olarak raflara kaldırıp leopar desenli denim pantolonlara yer açıktıysak, işte şimdi hazırız.

Sıcakların yerini sonbaharın dengesiz havası alırken leopar desenli jean pantolonlar hakkında herkesin karışık duygular hissettiğine eminim. Bütün önyargıları kırmaya hazır olan leopar denim sonbaharın en gözde trendi olacak. Dükkanlarda, sokaklarda, sosyal medyada ve hatta en yakın arkadaşınızda görüp beğendiğiniz denim leopar pantolonları nasıl parçalarla kullanacağınıza dair stil önerileri sonbahar tarzınız için size ilham olacak.

View post on Instagram
 

Leopar desenli denim pantolonları aklınıza gelebilecek her şekilde bulabilirsiniz. Şortolon, bermuda, bol, dar, kısa şort kesim olarak tercih edebilirsiniz. Klasik kahverengi- siyah renk kombinasyonunda sıkılırsanız bej-siyah ya da gri-siyah gibi renk çeşitleriyle stilinize farklı bir bakış açısı katabilirsiniz.

Golden Goose Kahverengi Leopar Desenli Skinny Jean Pantolon

dkgvil03.3pk_IMG_01_2110093071523.jpg
Golden Goose/Beymen

Denim leopar pantolonları kombinlerken dikkat etmeniz gereken en önemli detay, olabildiğince tezatlık sağlayarak denge kurmak. Leoparın deseni ve rengi ne kadar yoğunsa üstüne giyeceğiniz şey de aynı paralellikte yumuşak olmalı. Eğer bir leopar desen varsa başka bir leopar parçaya gerek kalmaz. Denim on denim gibi alt üst leopar yapmak göz yorabilir,  ya da leopar desenli bir çanta varsa başka leopar desenli bir parçaya gerek yoktur. Leopar kombininizin neresinde olursa olsun her zaman yıldız parçasıdır.

View post on Instagram
 

Her Gün

Şaşırtıcı derecede zamansız bu parça aynı zamanda cesur bir seçim. Benim favori kombinim: en sevdiğiniz kesimde bir denim leopar pantolon ve üstüne giyilmiş soluk siyah, baskılı, bol bir tişört ile gümüş rengi takılarla yapılan kombinler. Üstüne siyah bir bomber ceket eklerseniz bütün gün rahatlıkla her yere gidebileceğiniz zahmetsiz bir tarz yaratmış olursunuz.

ZARA Leopar Desenli Geniş Paça Jean

01889154051-p.jpg
ZARA

İskandinav Esintisi

İskandinav stilinden ilham almak isterseniz (straight fit) kesim soluk leopar baskılı denim pantolon, vücuda oturan beyaz bisiklet yaka bir tişört, üstüne kırmızı hırka, altın renkli takılar ve son olarak siyah sivri bir babet ile kombinleyebilirsiniz. Böylelikle daha şık bir tarz elde etmiş olursunuz.

SUUD COLLECTION Kahverengi Leopar Crop Pantolon

kahverengi-leopar-crop-pantolon-e7c5-4.jpg
SUUD COLLECTION

Keskin Siluet

Öne çıkan ve keskin bitişli bir silüet için ise bej alt tonları olan bol kesim (boyfriend) leopar desenli bir denimi beyaz gömlekle kombinleyerek baz oluşturduktan sonra canlı renklerde parçalar ekleyebilirsiniz. Örneğin, kırmızı ya da eski görünümlü kahverengi deri ceket ve sneaker. Koyu desenli bir leopar pantolon tercih ederseniz, krem rengi omzu açık kazak ve oversize blazer ekleyerek kombininizi tamamlayabilirsiniz. Altın detaylı siyah deri kemer de kombininize bağlayıcı bir etki katacaktır.

Mavi Leopar Baskılı Pantolon

1010904-88691_image_2.jpg
Mavi

 

En rahat ettiğiniz kesimi bulduktan sonra dolabınızda ağırlıklı olan renklere göre leopar deseninin tonunu seçebilirsiniz. Böylelikle en sevdiğiniz kazaklarınızla, gömleklerinizle ve bluzlerinizle birlikte kombinleme fırsatınız olur.

AllSaints Yeşil Desenli Leopar Pantolon

o13hv2vb.nj5_IMG_01_2110098317770.jpg
AllSaints/Beymen

Aksesuarlarla şık detaylar eklemek isterseniz kotun rengine göre tonsürton çantalar, minimal takılar ve şapkalar ekleyebilirsiniz. Kış ayında da trend olmaya devam edecek leopar desenli denim pantolonlar uzun kabanlarınızın ya da trençkotlarınızın içine çok yakışacak. Sizin tercihiniz hangisi? 

zeynepkerpisci
Zeynep Kerpişçi
Moda Yazarı
Yaratıcı burs yarışmasını kazanan ilk Türk olarak, 2018 yılında moda eğitimi için ilk adımı atarak Milano'ya taşındım. 2021 yılında Milano'daki Istituto Europe di Design Üniversitesi Fashion Styling bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’da freelance moda editörü olarak çeşitli yayınlarla çalıştım. Pekçok farklı marka ve isimle projelerde yer aldım. Şu anda freelance editörlüğe devam ederken bir yandan da Londra’da Istituto Marangoni'de yüksek lisans eğitimime devam ediyorum.
Devamını okumak için tıklayın