Eyvah Stilim Kayboldu: 4 Adımda Kurumsal Giyim İçin Kombin Önerileri

Kurumsal bir yerde çalışırken kendi stilimizi nasıl yansıtabiliriz?

YAZAR: Kardelen Buyurgan
kurumsal-giyim-kombin-ve-urun-onerileri
Kolaj: Duru Keskingöz

Görselliğin oldukça önemli olduğu bu çağda, tanımadığımız bir insanı gördüğümüzde dikkatimizi çeken ilk şey o insanın kıyafetleri ve aksesuarları olur. Salaş bir jean giymişse iletişime daha açık olduğunu düşünebiliriz, blazer varsa “Acaba şirkette mi çalışıyor?” diyebiliriz ya da renkli desenlere sahip elbise giyen bir kişinin karakterinin de renkli olduğunu varsayabiliriz. Peki kurumsal bir iş yerinde çalışıp resmi kıyafetler içerisinde kendi tarzımızı yansıtabiliyor muyuz, ne kadar yansıtabiliyoruz?

Eğer cevabınız “Kendi tarzımı yansıtamıyorum. Ne yapabilirim?” ise bu yazı size göre. Profesyonel yaşamın gerekliliği kıyafetler ile kişisel stilinizi dengelemeniz için öneriler aşağıda.

Kurumun Giyim Prosedürü Ne Diyor?

Kurumunuz tarafından belirlenmiş bir resmi giyim prosedürünün olup olmaması önemli bir etken oluyor. Eğer kurumunuzun esnek bir giyim prosedürü bulunuyorsa kendi gündelik stilinizi iş hayatınıza yansıtmanız daha kolay olur. Burada iki farklı şekilde ilerleyebilirsiniz: Toplantılarınızda, özel ve önemli görüşmelerde daha klasik kıyafetler tercih ederken görece daha rahat günlerde kendi kişisel stilinize uygun giyinebilirsiniz.

Klasik Parçaları Gardırobunuzdan Eksik Etmeyin

Gardırobun olmazsa olmazını oluşturan klasik parçaları, kurtarıcı olarak her zaman görebilirsiniz. Ayrıca bu parçalar, resmi giyimde tarzınızı oluşturmanın ilk adımında yer alır. Sonbahara girdiğimiz şu günlerde klasik parçaların koyu renkliliğinden faydalanabilirsiniz. Klasik kesimli pantolonları, gömlekleri sevmiyorsanız farklı kesimlerde pantolon ile bluz tercih edebilirsiniz. Kemer yerine, beli lastikli pantolonları, gömlek yerine aksesuarlı bluzları gardırobunuzda bulundurabilirsiniz. Takılarınız, çantanız, saatiniz, gözlük çerçeveniz ve hatta gözlük ipiniz ile sizi yansıtan parçaları da ayrıca ön plana çıkarabilirsiniz.

İpekyol Ekru Pantolon

ofisstili1.jpg
İpekyol

 

İpekyol Ekru Düğme Aksesuarlı Bluz

ofisstili2.jpg
İpekyol

Renkleri ve Desenleri Kullanın

Resmi kıyafetlerde de renkli ve desenli parçalar seçmeniz mümkün. Son dönemlerde moda olan crop tarzı blazerlar ve yelekler bunun bir örneği sayılabilir. Klasik ceketlerin yanı sıra renkli veya kesimi farklı blazerlar ile stilinizi yansıtabilir, klasiklerin kalıplarını yıkabilirsiniz.

Stradivarius Kumaş Crop Blazer

ofisstili4.jpg
Stradivarius

 

ZARA Keten Karışımlı Crop Kruvaze Blazer

ofisstili3.jpg
ZARA

Topuklu Ayakkabı Giymeden de Olur

Topuklu ayakkabı kadınlar için bazen çile olabiliyor. Özellikle uzun süre ayakta duruyorsanız daha da zorlanıyorsunuzdur. Ayakkabınız hem şık hem de konforlu olsun istiyorsanız yerine alternatifi sayılabilecek makosenleri düşünebilirsiniz.

Massimo Dutti Metal Detaylı Makosen

ofis5.jpg
Massimo Dutti

 

Pull & Bear Toka Detaylı Makosen

unnamed.jpg
Pull & Bear

Pantolon Yerine Alternatiflerini Deneyin

Pantolon giymekten bıktıysanız bu yazın trendi olan bir parçayı deneyebilirsiniz: Şortolon! Kot pantolon ile şortun arası denilebilecek bu parça, sıcaklarda iş yerinde giymek için uygun olabilir.

Bershka Suni Deri Bermuda

ofis7.jpg
Bershka

 

ZARA Uzun Bermuda

ofis6.jpg
ZARA

 

İş yerinizde giyim prosedürleri ne şekilde olursa olsun kendi tarzınızdan bir şeyler katabilirsiniz. Hatta hayatın her alanında kurallar ne olursa kendi biricikliğinizi göstermeyi ihmal etmeyin!

kardelenbuyurgan
Kardelen Buyurgan
Yazar
1998 doğumluyum, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek lisansıma devam ediyorum, siyaset alanında çalışıyorum.