Futbol Tutkusu Gardıroplarda Hüküm Sürüyor

Futbol formaları sadece sahalarda değil, sokaklarda da gol atıyor.

YAZAR: Yiğitcan Genç
GettyImages-2165592277.jpeg
Christian Vierig | Getty Images

Eskiden sadece taraftarların üzerinde gördüğümüz formalar, etkileyici tasarımlarıyla artık sokakları da ele geçiriyor. Bu sezonun olmazsa olmazı olarak karşımıza çıkan futbol formaları, hemen her parçayla kombinlemesiyle tam bir sokak stili yaratıyor. Balenciaga, Gosha Rubchinskiy ve Koche gibi markaların da bu stile ayak uydurmasıyla bir zamanlar sadece sporculara ve taraftarlara hitap eden bu parçalar kısa sürede modanın vazgeçilmezleri arasına girdi. 

Watch on YouTube

Bu trendin etkisi o kadar güçlü oldu ki, futbol kulüpleri bile forma tasarımlarında moda dünyasının rüzgarını arkasına aldı. Örneğin, Venezia FC’nin Kappa ile iş birliği yaparak tasarladığı yeni logolu formaları, kulübe dünyanın en havalı futbol kulübü unvanını getirdi. Sadece bir futbol forması olarak düşünülmeyen bu tasarımlar, yüksek moda çekimleriyle adeta birer stil ikonu haline geldi. İşte stilleri ile öne çıkan forma tasarımları!

Jamaica’nın Kadınlar Dünya Kupası boyunca giydiği Wales Bonner & adidas işbirlikli bu forma ülke kültürünü modern çizgilerle yansıtıyor. 

Wales Bonner x adidas Jamaica .png
adidas US

Venedik Futbol Takımı’nın taraftar kitlesini dünya geneline yaymasındaki en büyük etken kuşkusuz Kappa tarafından tasarlanan formaları oldu. Venedik’in tarihi dokusunu, modern bir şekilde yansıtan bu forma günlük stilinizin vazgeçilmez bir parçası olmaya aday. 

Kappa Venezia - Kappa.png
Kappa Venezia - Kappa

Inter Miami için Lionel Messi transferinden daha fazla tanınırlık sağlayan bu forma, hem ünlüler arasında hem de sokakta oldukça fazla karşımıza çıkıyor. Pembe rengiyle öne çıkan forma, yaz stili için biçilmiş kaftan. 

Stephen Nadler Getty Images.jpeg
Stephen Nedler | Getty Images

Dua Lipa’nın yüzü olduğu Palermo koleksiyonu kapsamında tasarlanan bu forma aynı zamanda Palermo Futbol Takımıyla da özdeşleşmiş durumda. 
 

Puma Palermo _ Puma.png
Puma

Adidas Yohji Yamamoto

Yohji Yamamoto, futbol dünyasına adım atan ilk tasarımcılardan biri olarak Real Madrid’in 2014-2015 sezonu için Y-3 adidas markasıyla bir forma tasarlamıştı. Siyah-beyaz ejderha temalı bu iş birliği oldukça başarılı oldu ve geçen yıl, kulübün 120. yıl dönümünü kutlamak için Yamamoto ve adidas tekrar bir araya geldi. Bu aynı zamanda Yamamoto ve adidas arasındaki 20 yıllık iş birliğini de taçlandırdı.

Adidas Y3 - Yoshi Yamomoto _ Yoshi Yamomoto.png
Adidas

Artık forma seçimi, sadece takımınızı desteklemek için değil, tarzımızı göstermek için de önemli hale geldi. Gardırobunuza birkaç futbol forması eklemeyi unutmayın çünkü bu sezonun en trend parçası, sizi hem sahalarda hem de sokaklarda gol atan bir stil ikonu yapabilir!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın