Eğlenirken Zinde Kalabilmeniz için 5 Spor Önerisi!

Bazen sadece spor salonunda olmak istemezsin…

YAZAR: Bahar Ekinci Akçaoğlu
sporonerileri
Glowimages | Getty Images

Yeni bir sporla veya aktiviteyle zihninize ve bedeninize meydan okumaya var mısınız? Seviyeniz ne olursa olsun yaz mevsiminde sizi kanepeden ve ekrandan uzaklaştırarak aktif tutacak, hem de çok eğlendirecek 5 spor önerisi hemen aşağıda!

Mother-And-Son-Play-Frisbee-On-Grass-Lawn.-Summer-Vibes.-Family-Life.-Sports-Game-At-Backyard.-1360323459_2003x1502.jpeg
Getty Images    

Frizbi

Walter Frederick Morrison’ın UFO’lara olan ilgisinden ortaya çıkan frizbi yıllar içerisinde tüm gönülleri fethetti. Önceleri çocukların severek oynadığı bir oyuncak olarak tanınsa da sonraları pikniklerin ve sahillerin vazgeçilmezi, köpek dostlarımızın severek oynadığı bir aktivite hâlini aldı. Frizbi sporu dayanıklılık ve çevikliğe katkı sağlarken koordinasyonu da geliştirir. Hemen en yakındaki dükkana gidip bir frizbi edinmeye ne dersiniz?

what-is-pickleball-and-how-do-you-play-it.png
Nike

Pickleball, a.k.a Boomer Tenisi

Tenis, Badminton ve pinpon birleşirse... Karşınızda ABD’de en hızlı büyüyen spor olarak kayıtlara geçen pickleball! Adını oyunun yaratıcısının köpeği Pickle’dan (Turşu) alıyor. Temel kuralları ve vuruş teknikleri açısından daha kolay öğrenilebilir bir spor olan pickleball, günlük egzersiz ihtiyacınızı karşılayacak kadar hareket içeriyor. Hem eğlenceli hem de rekabetçi bir spor arıyorsanız pickleball tam size göre.

1182739439.jpg
    Getty Images

Dans

Hayatta hemen hemen herkesi mutlu eden nadir şeylerden biri de dans. Dansın faydalarından yararlanmak ve eğlenmek için dansta iyi olmaya da gerek yok. Zihni uyanık tutan, koordinasyona katkı sağlayan dans, dayanıklılığınızı artırırken stresi de en aza indiriyor. Latin, salsa, bale, hip hop, tango, step, break dans, oryantal fark etmez. İçlerinden birini seçip ayaklarınızın pasını silebilirsiniz.

903261438.jpg
Getty Images, Peter Cade

Bowling

Yüksek müzik, yolunda tutmaya çalıştığınız ağır bir top, çarpışan labutların sesi ve strike! Bowling topunu yuvarlarken kurduğunuz strateji aklınıza iyi gelirken top hedefi vurduğunda hissettiğiniz mutluluk tüm stresinizi silecek türden. Dahası oldukça basit kurallara sahip, fiziksel olarak enerji harcatan bowling, rekabetin ve sosyalleşmenin doruğa çıktığı bir spor. Size en yakın bowling salonunda hemen yerinizi ayırtıp partiye katılabilirsiniz.

78362851.jpg
Getty Images    

Kickboks

Boks tekniklerinin tekmelerle birleştiği kickboks, tüm günün stresini atmak ve bunu yaparken de eğlenmek için iyi bir seçenek olabilir. Kick boks eğlenceli olmasının yanında dayanıklılığı, gücü, esnekliği ve kondisyon artışını vaat ederken günümüzde artık profesyonel dövüşçülerden daha fazlasına hitap ediyor. Bu spora adanmış stüdyolar ve ders veren spor salonları var. Ve eğer yüz yüze bir sınıfa erişiminiz yoksa, çevrim içi videolarını ve kaynaklarını bulabilirsiniz. Sporun zorlayıcı doğası nedeniyle kickboksa başlamadan önce bir sağlık uzmanıyla görüşmeyi de unutmayın. 

PHOTO-2024-07-11-18-27-17.jpg
Bahar Ekinci Akçaoğlu
Spor yazarı
Spor yazarı