Yürümek iyi geliyor. Neden?

Yürümenin bilimsel olarak bize iyi geldiğini çok iyi biliyoruz. Bilim insanlarından, yazarlardan, psikologlardan, felsefecilerden dinlediniz. Yetmedi. Bir de benden dinleyin.

YAZAR: Psychic Sidekick
Yürümek iyi geliyor, neden_.jpg
Tobi | Pexels

Evet millet, tamamen öznel, subjektif ve asılsız bir anlatıyla karşınızdayım.

Bu yazıdan benden yürümenin beden ve ruh sağlığımıza nasıl ve neden iyi geldiğine dair kaynak ve makaleler belirterek açıklamalar yapmamı bekliyorsanız hemen sayfayı kapatın derim. Zira ben öyle biri değilim…. Konuya direkt bildiğim yerden gireceğim çünkü neden? Çünkü ben bilirkişiyim. (hayır değilim)

Yürümek bize iyi geliyor çünkü tüm hayatımız hareket etmek üzerine kurulu. Eve gitmek, markete gitmek, eski sevgilimizin takıldığı yerlerden uzaklaşmak, Gratis indirimlerini kaçırmamak, pandemi zamanında da aklımızı kaçırmamak için yürüdük, yürüyoruz ve yürüyeceğiz.

Kendimizi iyi hissetmek için yürüyoruz.” Deniz kenarında, parkta, ormanda, sahilde üstsüz yürüyoruz, hatta bazen de üstlü yürüyoruz çünkü üstüne uygun bikini bulana kadar canın çıktı ve HERKES GÖRMEK ZORUNDA. Tüm bunlar bir yana yürümek -genel olarak hareket etmek- muhteşem bir duygudurum düzenleyici. İster favori Spotify çalma listen eşliğinde hızlı hızlı yürü, istersen şehrin gürültüsü eşliğinde etrafındaki her şeyin tadını çıkararak yavaş yavaş yürü.

Patronunu öldürme, ya da ansızın ilişkini bitirme isteğin gelince yürümenin ne kadar da faydalı olduğunu anlatmama gerek bile yok bence.

İşin bir de astrolojik yanı var;
Haritasında ateş ve hava — ama özellikle ateş — elementi yoğun olanlar, Mars’ı Yay’da, üçüncü, beşinci veya dokuzuncu evde olanlar, benim gibi Yay stelyumu olanlar için eşsiz bir alışkanlık. Benim için öyle sağlıklı bir katalizör ki, artık önemli kararlar vermeden önce, zihnime girince veya sadece sakinleşmek istediğim zamanlar kendimi fark etmeden yürürken buluyorum!

Son olarak işin protesto  kısmından da bahsetmezsem bu yazıyı asla bitiremem! 
Sesimiz duyulmadığında, ihtiyaçlarımız giderilmediğinde, haklarımız elimizden alınmaya çalışıldığında ve ortada ciddi bir haksızlık olduğunda yürüdük, yürüyoruz ve yürüyeceğiz! 
 

Burak Kebabçı Avatar
Psychic Sidekick
Astroloji Yazarı
Güzel, uzun ve sarışın olmamın yanısıra Terazi burcuyum ve gezegenlerin üzerimizdeki etkileri hakkında tutarlı yalanlar söylüyorum.