Sevdiğimiz, Saydığımız ve Sıkça Ziyaret Ettiğimiz 10 Vintage Dükkân

Vintage alışveriş, hem sürdürülebilir hem de bize özel ürünlerle kalbimizin orta yerinde.

YAZAR: Gizem Öğüt
Vintage-clothes-for-sale-inside-a-shop-486699250_3000x2002.jpeg
Andrea Izzotti | Getty Images

Vintage sevdası, belki de, son yıllarda modası geçmeyen en güzel şey. Instagram ve Tiktok sayesinde akımlar ve stiller hızla yenilenirken, hepsinin ortaklaşabildiği nokta ikinci el alışveriş yapabildiğimiz mecralar ve dükkânlar oldu.

Sürdürülebilir alışverişin git gide yaygınlaşması, sosyal medyada çok sayıda içerik üreticisinin ikinci el alışveriş önerilerinde bulunmasının da katkısıyla, tüketim çılgınlığının beraberinde getirdiği kirlilik ve kaynak tüketimi gibi konuların karşısında kendi ölçeğimizde faydalı adımlar atmamızı sağlıyor. Hem her bütçeye uygun alternatiflerin olması, hem de başka kimsede göremeyeceğimiz eşsiz ve kaliteli parçalara sahip olabilme hissi insana keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatıyor.

2015’te başlayan, pandemi sürecinde daha da artan ikinci el ve vintage alışveriş tutkum yıllar içerisinde katlanarak arttı. Geçen yıl Paris’te tüm zamanım kilo marketler, vintage dükkânlar, arşiv satışlar, bit pazarları ve ikinci el satışların olduğu etkinliklere katılarak geçti. Her döneme ve tarza ait o kadar ikonik eşya ve kıyafete denk geldim ki, görmek dokunmak hissetmek çok keyif vericiydi. Bu vintage ve ikinci el alışveriş hayatımın bir parçası haline gelmişken, Paris dönüşü yeni tanıştığım dükkânları ve yıllardır müşterisi olduklarımı sizin için derledim.

Wald Vintage

View post on Instagram
 

Sahibi gerçek bir vintage avcısı ve inanılmaz parçalar ekliyor mağazasına. Y2K modası birçok kıyafet ve aksesuar mevcut. 

Artı Puan: Fiyat/performans dengesi.
Star Parçası: Ah o Yeti botlar…

Mels

View post on Instagram
 

Geçen yaz Cihangir’de açılan, inanılmaz zevkli seçilmiş ürünlerle dolu bir vintage dükkân. Uzun zamandır her yeni ürününü bu kadar keyifle takip ettiğim bir adres olmamıştı.

Artı Puan:  Fiyat/kalite ve ikoniklik dengesi.
Star Parçası: Fendi baguette çantalar. 

DAM Project 

View post on Instagram
 

20. yüzyıla ait en havalı eşyaları bulup bir araya getiren online bir vintage dükkân. Ünlü tasarım markalarının dekor objelerinden sandalyelerine ve masalarına kadar her ebatta ürünle karşılaşmak mümkün. Ev dekorasyonu için mutlaka takip edilmeli.

Artı Puan: Fiyat/kalite dengesi.
Star Parçası: Son zamanlarda eklenen işlemeli duvar örtüleri. 

Mahalo Vintage

View post on Instagram
 

Havalı “layer on layer” kombinlerin her bir katmanı için bir çok alternatif barındıran bir dükkân. 

Artı Puan: Fiyat/performans dengesi.
Star Parçası: Isabel Marant kovboy çizmeleri. 

Vintage by Nzn

View post on Instagram
 

Şişli’de adeta bir vintage vahası olan dükkân. İnanılmaz şık ve tasarım markaların vintage parçalarıyla dolabınızı her mevsime uygun şenlendirebileceğiniz bir seçki sunuyor. 

Artı Puan: Fiyat/ şıklık ve performans dengesi.
Star Parçası: bence trençkotları ve pardesüleri. 

Petra Vintage

View post on Instagram
 

Milyonlarca ürünüyle yıllardır Galatasaray’da varolan müthiş vintage dükkân. Her ihtiyaca mutlaka bir cevap sunan, genellikle 90’lar stiline uygun parçalara rastlayabileceğiniz iki katlı kocaman bir alana yayılıyor Petra Vintage. Saatlerinizi geçirip didik didik kurcalayarak kendinize en uygun kıyafetleri bulabilirsiniz.

Artı Puan: Fiyat/performans dengesi.
Star Parçası: Desenli gömlekleri. 

Deco Mirket

View post on Instagram
 

Evinizi harikalar diyarına çevirebilecek, çok eğlenceli dekorlar ve araç gereçlerle dolu online vintage bir eşya dükkânı. Çocuk-yetişkin karmaşası arasında eve keyifli ve renkli dokunuşlarda bulunmayı sevenlere... Tıpkı benim gibi. 

Artı Puan: Fiyat/kalite ve performans dengesi.
Star Parçası: Kedi figürlü tuzluk-biberlik seti. 

Studio 428a

View post on Instagram
 

Bu kadar benzersiz ürün nasıl bir arada inanamadığım bir vintage dükkân daha. Her biri benzersiz ve zevkli seçimlerden oluşan dekorasyon ürünleri. 

Artı Puan: Fiyat/ikoniklik dengesi.
Star Parçası: Ördek figürlü su ısıtıcısı. 

Cozier Stuff

View post on Instagram
 

Yeni keşfim olan vintage dekorasyon dükkânı. Her birine sahip olmak, rengarenk masalar hazırlamak istediğim ürünlerle dolu. Sayfadaki konsept fotoğraflar da ayrıca muhteşem.

Artı Puan: Fiyat/performans dengesi kesinlikle.
Star Parçası: Guzzini akrilik kuplar. 

Shop Etajer

View post on Instagram
 


Kullanmaya kıyamayacağım, izlemeye doyamayacağım objelerle dolu çok şık bir vintage dükkân. Her ürün ayrı ayrı hayranlık uyandıran tasarımlara sahip. Kesinlikle evin havasını tamamen değiştirecek birçok çağdaş tasarım mevcut. 

Artı Puan: Fiyat/kalite ve ikoniklik dengesi.
Star Parçası: Fransız renkli camlı martini kadehleri.
 

4ee86678-4f39-47e3-b994-5b89cc53de1c.jpg
Gizem Öğüt
Yazar
Sanat proje yöntecisi ve feminist illüstratörüm. Rengarenk habitatlar tasarlamayı ve rengarenk giyinmeyi severim. Dolabıma kendi tasarladığım tişörtleri eklemek ve çanta alışverişi yapmak hobilerim arasındadır.