TikTok'un En Son Akımı: 'Internal Shower' Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

TikTok'un son detoks çılgınlığı "Internal Shower" gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece bir internet efsanesi mi?

YAZAR: Yiğitcan Genç
Internal Getty Images.jpg
Getty Images

Son zamanlarda TikTok'ta "Internal Shower" adı verilen yep yeni bir içecek trendi var. Chia tohumları, su ve limon suyu karışımı bu içecek yayılmaya başlandığı andan beri hafta sonu fazla kaçırmış ya da junk food'la buluşmuş olanların detoks umudu oldu. Ama bu sihirli karışım gerçekten işe yarıyor mu? Haydi gelin, bu trendi birlikte inceleyelim!

İçerdiği chia tohumları sayesinde oldukça lifli ve jelimsi bir kıvama sahip olan bu içecek, kısaca sindirim sistemini temizlemek ve detoks etkisi yaratmak için öneriliyor. Aslında bu, Meksikalıların geleneksel "Agua de limon con chia" adlı içeceğinin modern bir yorumu. Bolca lif ve mikro besin maddesi içeren chia tohumları içeceği sağlıklı hale getirirken, içindeki limon suyu da yaz aylarında ferahlık sağlıyor.

pexels-castorlystock-3682192.jpg
Castorly Stock/ Pexels

Bunlara Dikkat

TikTok’ta trend olduğu günden beri hemen herkesin denemeye başladığı internal shower akımını uygularken dikkat etmemiz gereken noktalar da var. Chia gibi lifli yiyeceklerin faydaları tartışmasız ama ihtiyacımızdan fazla lif tüketimi sindirim problemlerine yol açabilir ve şişkinlik, kramp veya hatta ishal gibi rahatsızlıklar yaşabiliriz. Ayrıca, her vücut bu tür detoks içeceklerine aynı şekilde tepki vermeyebilir.

Sonuç olarak, "Internal Shower" trendi eğlenceli ve ilgi çekici olabilir, ama sağlıklı bir yaşam için en iyisi, dengeli bir beslenme ve düzenli su tüketimini ihmal etmemek. Eğer chia tohumlarını diyetinize eklemek istiyorsanız, daha hafif ve lezzetli tarifleri tercih edebilirsiniz. Bu tür trendleri takip ederken, her zaman dikkatli olmak ve kişisel ihtiyaçlarınıza uygun seçimler yapmak vücudumuz için en iyisi!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın