Saç Uzatmanın O Gıcık Ara Dönemini Nasıl Atlatırsınız?

Saçınızda iddialı ve çok çarpıcı bir değişiklik yapmak size çok iyi hissettirir. Peki ya yaptıktan sonra yeni kesimin aslında size göre olmadığını fark ederseniz ne olacak?

YAZAR: Elena Chabo
Pexels
Pexels

Bir yıldan fazladır, kuaförlerin makaslarından yerlere saçılan saç miktarı epey arttı. Arkası uzun önleri kısa pixie kesimler popülerlik kazandı, çene hizasında biten keskin hatlı küt bob kesimler de öne çıkmaya devam ediyor. Hatta "aslan yelesi" olarak da bilinen mullet kesimi bile parlak bir dönemini daha yaşıyor.

Saçınızda iddialı ve çok çarpıcı bir değişiklik yapmak size çok iyi hissettirir. Peki ya yaptıktan sonra yeni kesimin aslında size göre olmadığını fark ederseniz ne olacak? Ya da yeni bir model denemek istiyorsunuz ama sonuç nasıl olacak? Eğer o tatsız uzama süreci sizi istemediğiniz saç şeklini kullanmaya zorluyorsa, endişelenmeyin, yardım burada. İşte kuaförünüze sormanız gereken makul kesimler ve evde saçlarınızı şekillendirmenin ipuçları.

Pixie Kesimler


John Frieda'nın yaratıcı direktörü Zoë Irwin, “Tüm saçınızı bir seferde uzatmaya çalışmayın yoksa tuhaf bir şekilde uzar” diyor ve Irwin şöyle devam ediyor: “Saçlarınıza biraz şekil vermek için önce üst kısımları uzatın, sonra da kuaförünüzden yanları ya da enseyi düzeltmesini isteyin.”

İPUCU: Geriye doğru taranmış bir görünüm ya da kaygan, mas- külen bir şekilde yandan ayırmak için jöle kullanın.

Uzun Katları Dengeleme

Hepsini kestirmek zorunda değilsiniz ama katlarınız uzarken boyunu hafif kısaltmak, sizi uçlardaki dağınık görünümden kurtaracaktır. Irwin, “Başlangıç olarak uçları birkaç santim kestirin, böylece saçlarınıza biraz ağırlık katmış ve katları şekillendirmiş olursunuz” diyor.

İPUCU: Saçları yandan ayırmak, katlı saçlarda genellikle katların görünümünü iyileştirir, dalgalı saçlar ise bu görünümü maskeleyebilir.

Bob Kesime Veda


Saçlarınız o istemediğiniz, uçları dışa kıvrık aşamaya
mı ulaştı? Irwin bunun için de şunu öneriyor: “Kalın ve uzun bob kesiminize hareket kazandırmak için, kuaförünüzden ön tarafı şekillendirmesini, kenarları yumuşatmasını ve alt kısmı usturayla kesmesini isteyin. Uçlar dışa doğru kıvrılmaya başladığında özellikle yaptırdığınız bir model gibi görünecek.”

İPUCU: Fazla özenli göstermeyen, sade bitişli kıvrılmalara ve hafif dalgalara vurgu yapın. Uçuşan saçlara yönelerek dağınık görünüm tercih edin.

Kaküllere Veda

“Kaküllerinizi iki yana ayırdığınızda kendinizi bir ‘boyband’ üyesi gibi hissediyorsanız, o zaman kuaförünüzden göz- leriniz üstünde kalan saçları üçgen bir biçimde ayırıp katlı olarak kesmesini, yanları da bırakmasını isteyin” diyor Irwin. Bu yöntem, kaküllerinizin yeniden saçlarınızla buluşması için kullanışlı bir yol olacaktır!

İPUCU: Kakülünüze hafif bir tutuş sağlayacak ve sabitleyecek bir spreyle hacim kazandırın ve dalgalandırın.

(Hair by Sam McKnight Cool Girl Doku Spreyi'ni deneyin.)