Öğrenmek Değil, Eğlenmek İçin Takip Edebileceğiniz 5 YouTube Yemek Kanalı

Yemek yemezken de yemek videosu izleyenlerden misiniz?

YAZAR: Yasmin Güleç
youtube yemek
Pexels/Dilara Olgun

Kimileri vardır, yemek yemeyi hayatta kalmak için gereken bir aktivite olarak görür. Isıtır yemeğini, yer lokma lokma ve hayatına devam eder. Ben? Ben öyle değilim. Yemek yemek benim için bir hayat tarzı. Yatarken kahvaltının hayalini kurar, arkadaşlarımlayken en yemek konuşur, yemek pişirirken televizyon programı sunuyormuş gibi yaparım. En sevdiğim aktivitelerden biri ise boş vaktimde YouTube’da favori yemek kanallarının videolarını izlemek. Paylaşmadan olmaz dedim, en sevdiğim 5 taneyi sizlerle paylaşıyorum. Neden? Çünkü paylaşmak güzeldir.

Ünlü dizi ve filmlerin yemeklerinden tutun, 101 seviyesinde lezzetli tariflere kadar birçok video bu kanalda. Oturup yapar mıyız? Belki. Ama Andrew Rea’nın 2016 yılında Binging with Babish adı altında paylaşmaya başladığı (ve inanılmaz hoş ses tonu ile seslendirdiği) videoları izlerken eğleneceğiniz kesin.

Watch on YouTube

 

Sohla El-Waylly / NYTimes Cooking

Bon Appétit adlı Amerikan yeme-içme dergisi çıkışlı Sohla inanılmaz yaratıcı biri. Eşi Ham ile harika tarifler ve akla gelmeyecek lezzet kombinasyonları yapıyorlar. En önemlisi de ne biliyor musunuz? Sohla’nın mutfaktaki ruh hali çok sakin. Sadece orada olmaktan mutlu gibi gözüküyor, büyük ihtimalle öyle olduğu için. New York Times Cooking için yaptığı video serisini şiddetle tavsiye ediyorum.

Watch on YouTube

 

İdil Yazar da mutfaktaki mütevazılığı ve sakinliği ile beni çok iyi hissettiren, izlemeye iten bir isim. Tarifleri listedeki diğer isimlere kıyasla daha yapılabilir. Yapmıyoruz, o ayrı konu, ama yapabilirdik… Önemli olan da bu.

Watch on YouTube

 

Karsu inanılmaz bir müzisyen olmanın yanı sıra yemek alanında da üreten biri. Karsu’s Kitchen adlı yemek kitabını 2023 yılında çıkarttı ama biz onun 2020-21 yıllarında çıkardığı aynı isimli YouTube videolarından beri seviyoruz. Enerjik, sıcacık ve izlemesi çok keyifli.

Watch on YouTube

 

En çok izlediğimi en sona sakladım. Imamu Room, Kanada’da yaşayan Japon bir ailenin yediklerini bize gösteriyor. Arkada tatlı bir müzik ve mutfak sesleri dışında bir ses yok. Yemek yapan ‘anne’ eşine işe, kızına da okula götürmesi için bento box (yemek kutusu) hazırlıyor. Markete gidip yeni sebzeler alıyor ve farklı tarifler deniyor. Tüm yemekleri pişirmesini, sonra da ailecek masaları etrafında heyecan ve neşe ile bu yemekleri yemelerini izlemek çok keyifli.

Watch on YouTube
gulec, yasmin .jpg
Yasmin Güleç
Dijital, Üyelik ve Topluluk Direktörü
Yasmin Güleç, Cosmopolitan Türkiye'de dijital olan her şey ile ilgileniyor. Ayrıca, 20'lik adındaki bağımsız çevrimiçi derginin kurucusu ve editörü.