Endüstriyel Piercing Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Ağrıdan iyileşme sürecine kadar, tüm kritik sorularınızı yanıtladık.

YAZAR: Sophie Leen
61st-Annual-GRAMMY-Awards---Inside-1097943108_1024x1024.jpeg
Kevin Mazur | Getty Images

Bu yazı Berfin Örs tarafından Türkçeleştirilmiştir, yazılarını buradan okuyabilirsiniz.


Endüstriyel piercing, hem hoş hem de punk bir görünüm yaratmak isteyenler için popüler bir seçim. Bana sorarsanız, bu iyi bir moda formülü. Endüstriyel, tek başına çarpıcı ve harika bir piercing olmakla kalmaz, kulak memesi ve iç kulak piercing’leriyle kombinlendiğinde de güzel görünür. Çünkü konu piercing olduğunda, daha çok kesinlikle daha iyidir!

Grunge kökenleri, aramızdaki hardcore piercing’ciler için tasarlanmış izlenimini verebilir. Ama onu çok yönlü kılacak birçok takı seçeneği var. Ayrıca, özenle seçilmiş küpe eşleştirmelerine sevgimizin artmasıyla birlikte, bu piercing’i özelleştirmenin birçok yolu keşfedildi. İlham almak için bu piercing’e sahip olan ünlü listesine bakın: Miley Cyrus, Willow Smith, Ashley Tisdale ve Kylie Jenner. Hepsi yıllar boyunca endüstriyel barı gururla taşıdı. Merak etmeyin, mücevherli kulağınızla iyi bir topluluğun parçası olacaksınız.

Bu piercing’in size uygun olup olmadığını tartıyorsanız göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli şey var. İşte biz burada devreye giriyoruz. Sacred Gold'dan piercing uzmanı Lucy'nin faydalı sezgileri ve ipuçlarıyla birlikte, o çok önemli iğne öncesi araştırmanızda size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Endüstriyel piercing nedir?

Endüstriyel piercing, genellikle kulak kıkırdağından geçen düz bir bar ile birbirine bağlanan iki, bazen daha fazla piercing’den oluşur. En yaygın endüstriyel köprü piercing’i heliksten ve ön heliksten geçer. Gerçek meraklıları için, 90'ların başında aynı zamanda rook ve daith piercing’ini de bulan ve popülerleştiren piercer Erik Dakota tarafından adlandırıldı ve yaygınlaştırıldı. Çok havalı değil mi?

 

Endüstriyel piercing nasıl çalışır?

İlk olarak, muhtemelen zaten tahmin ettiğiniz gibi, tek seferde iki delik gerektirir. Yani, iğneden çekiniyorsanız veya sandalyeye oturmadan önce kendinizi hazırlamanız gerekiyorsa, iyice düşünmeniz iyi olur. Daha sonra iki piercing, delinir delinmez takılan sert bir bar ile birbirine bağlanır.

Ne yazık ki, bu piercing tüm kulak tipleri için uygun değildir. Kulağınızda belirgin bir çıkıntı olması, işe yaraması için çok önemlidir. Lucy, "Piercing, geleneksel olarak, çapraz bir şekilde kulağa oturur. Bu yüzden yapılabilmesi için özel bir anatomiye ihtiyacınız var" diye açıklıyor. Piercing’inizi yapacak uzman, endüstriyelin kulağınız için uygun olup olmadığını kontrol etmek için size önceden danışmanlık verecektir.

Endüstriyel piercing yaptırmak acıtır mı?

Endüstriyel piercing sadece iki kıkırdak piercing’inin bir kombinasyonu olduğu için, örneğin bir helix piercing’i gibi hissettirecektir. Lucy, bir profesyonel tarafından doğru şekilde yapıldığı sürece, bu tür piercing’lerin "hızlı ve minimal rahatsızlıkla" gerçekleştiği konusunda bizi temin ediyor. Yani dediğine göre küçük bir çimdik olarak tarif edilebilir ve bir anda biter. Oh be!

Endüstriyel piercing’in iyileşmesi ne kadar sürer?

Birçok kıkırdak ve iç kulak piercing’i gibi, iyileşmesi biraz zaman alır. Evet, biliyoruz, sabırsız piercing tutkunları  için iyi haber değil. Lucy, tamamen iyileşmesi için altı ay ila bir yıllık bir süre öneriyor ve doğru bakımla bu sürecin sorunsuz geçeceğini söylüyor.

Endüstriyel piercing’e nasıl bakım yapılır?

İyileşme süreci her zaman gözümüze sıkıcı görünür ama o özendiğiniz hoş kulak görüntüsüne ulaşmak için buna değmez mi? Burada korumacı bir ebeveyn gibi görünmek istemiyorum ama doğru bakım en iyi arkadaşınızdır.

Lucy, tüm kıkırdak piercing’lerinde olduğu gibi endüstriyellerin temiz ve kuru tutulması ve onlara dokunulmaması gerektiği konusunu ısrarla vurguluyor. Bu da ne yazık ki iyileşmesini beklerken takıyı kurcalama veya değiştirme dürtüsüne direnmeniz gerekiyor demek. Hiç de kolay bir iş değil!

Lucy ayrıca, bu piercing’lerin üzerine yatmamanın çok önemli olduğunu çünkü bunun çok fazla şişmeye neden olabileceğini ekliyor. Bu da endüstriyel köprünün hangi kulakta olacağına karar verirken size yol gösterebilir.

Endüstriyel bar piercing için ne tür takılar kullanılmalı?

Barbell, endüstriyel için kullanılan klasik takı ama Lucy son yıllarda insanların görünüm konusunda çok daha yaratıcı olduğunu söylüyor. "Sacred Gold'da, ortasında güzel mücevher tasarımları olan altın barbellerimiz var. Veya dilerseniz zincirle bağlanmış iki halka takabilirsiniz."

Ayrıca, klasik endüstriyeli tutamayan kulak anatomisine sahip olanların, standart düz bir piercing’de uzun takı parçaları kullanarak bir endüstriyel görüntüsü yaratabileceği ipucunu veriyor.

Bu yazı Sophie Leen tarafından Cosmopolitan UK için yazılmıştır. Yazının orijinalini buradan okuyabilirsiniz.