Hangi Sütyen Benim İçin?

Bedenimize uygun sütyeni seçmek artık daha kolay.

YAZAR: Berfin Örs
Marks & Spencer.png
Marks & Spencer

Sütyen alışverişi bazen acıklı bir maceraya dönüşebilir. Modeli seçtik, o en kolayı. Hangi beden? Ortaokuldaki sütyen takmaya başlama travmasını atlattıktan sonra lisede gelen hevesli zamanlarımda sık sık gider bedenimi ölçtürürdüm. Doğru ölçüyü bulmak kritik çünkü gün boyu bize sarılan sevgili sütyenlerimizin rahat ve destekleyici olması sağlığımız için çok önemli.

Marks & Spencer, sütyen alışverişinin kafa karışıklığını gidermek ve kendimize en uygun sütyeni bulmak için geliştirdiği BraFitter hizmetiyle bizi uzmanlarla buluşturuyor. BraFitter uzmanları, vücut tipimizi ve ihtiyaçlarımızı göz önünde bulundurarak en uygun sütyeni bulmanızda bize yardımcı oluyor. Yani evet, o seneler önce aldığınız ve bir daha aynısından katiyen bulamadığınız sütyeni atabilirsiniz. İç giyim dünyasının bu desteğe ihtiyacı vardı.

02633_SHOT2_2242_DIGITAL.jpg
Marks&Spencer

Her Marks & Spencer mağazasında bulunan bu deneyimli sütyen uzmanları, alışveriş sürecimize eşlik etmekle kalmıyor deneme kabinlerinde bizimle birlikte çalışarak, sütyenin tam oturup oturmadığını test ediyorlar. BraFit hizmeti sayesinde kabinde çaresizce iki büklüm olmamıza gerek kalmıyor. Özellikle ilk sütyen alma deneyimini düşündüğümde, bunun günümüz genç kadınları için daha kolay ve özgürleştirici bir deneyim olması beni mutlu ediyor. 

Tamam, peki beden yapımıza uygun sütyeni nasıl keşfedebiliriz? Marks & Spencer’dan öğrendiğimiz birkaç önerimiz var: 

Sütyen Askıları Omuzlarınıza Batıyor mu?

Sütyen askıları ne çok sıkı ne de fazla gevşek olmalı. Omuzlarınızda baskı da yaratmamalı, düşmemeli de. Eğer dar omuzlara sahipseniz, Balcony sütyen modellerinden uzak durmak iyi bir fikir olabilir.

03214_SHOT_06_LNG_BOUTIQUE_175.jpg
Marks&Spencer

Memeleriniz Kupların İçinden Taşıyor mu?

Memeleriniz sütyeninizden taşıyorsa bir beden büyük kup tercih etmeyi deneyin. Eğer hem ön hem de koltuk altı kısmında taşma oluyorsa, iki beden büyük bir kup ölçüsü denemeniz gerekebilir.

Meme Rahatlığı Sağlayan Modeller

Seçeceğimiz sütyen modeli kişisel tercihlerimize ve ihtiyacımıza göre şekillenir. Memelerinizi daha küçük göstermek istiyorsanız toparlayıcı bir sütyen tercih edebilirsiniz. Daha dolgun ve dik bir görünüm içinse push-up sütyenleri deneyebilirsiniz. Spor yaparken ise hepimizin bildiği gibi destek önemli. Yoksa koşarken, zor anlar yaşayabiliyoruz… Spor sütyenleri, yüksek destek ve konfor sunduğu için egzersiz boyunca rahat hissedip odaklanabilirsiniz.

002909_SHOT11_YELLOW_078.jpg
Marks&Spencer

Uzun lafın kısası birçok farklı vücut tipi için sütyen modelleri bulabileceğimiz geniş yelpazedeki koleksiyonları ile Marks & Spencer bizim iyi hissetmemizi için ürünler sunuyor. Seçtiğimiz sütyen ne olursa olsun, baskılanış ya da sıkışmış hissetmeden günümüze devam edebilmemiz için… 

*Bu bir advertorialdır.

Ekran Resmi 2024-08-13 16.00.04.png
Berfin Örs
Web Konular Editörü
Berfin, Cosmopolitan Türkiye'de globalden yazılar ile ilgileniyor ve yazıyor! Genellikle sakızlar, sincaplar ve meyve ağaçları hakkında düşünüyor. Çocuklar için hikayeler yazıyor ve çizmeye çalışıyor :)