Mercedes Ad
Advertisement

Cosmo Kapak Kızı: Berrak Tüzünataç

“Meselemiz Ortak: Özgürce Kadın Olabilmek” mottosuyla hazırlanan Cosmopolitan Türkiye’nin ikinci sayısında Berrak Tüzünataç ile buluştuk.

YAZAR: Serli Gazer
berrak-tuzunatac.jpg
Fotoğraf: Burcu Karademir

“Meselemiz Ortak: Özgürce Kadın Olabilmek” mottosuyla hazırlanan Cosmopolitan Türkiye’nin ikinci sayısı, kapak yıldızımız Berrak Tüzünataç ile iki ayrı kapak seçeneğiyle bayilerde yerini aldı.

Saf ve özgün kimliğiyle sorularımızı yanıtlayan Berrak Tüzünataç, kadın olmaya dair düşüncelerini Cosmo kadınlarıyla paylaşıyor.

“Kusura bakmayın ama bu beden sonsuza kadar böyle kalmayacak. Müsaadenizle, izin verirseniz ben bunu kutlamak istiyorum.”

Toplumsal meseleleri dert edinmiş biri olarak Türkiye’de yine sistematik şekilde kadınların sırf kadın oldukları için katliama uğraması konusunda altını çizmek istediğin bir şey var mı?

Merak ediyorum erkek dostlarımız neredeler? “Birlikte güldüğümüz, ağladığımız, eğlendiğimiz, kavga ettiğimiz, barıştığımız, seviştiğimiz, iş yaptığımız, birbirimize güvendiğimiz, akıl verdiğimiz, akıl danıştığımız, destek olduğumuz... Bir dertleri ya da kutlamaları olunca bizi arayan erkek dostlarımız nerede? Bu benim çok kalbimi kırıyor. Böyle yaparlarsa biz kendimizi nasıl kıymetli hissedeceğiz, nasıl güvende hissedeceğiz, nasıl partner olacağız, nasıl ahenkle bir arada yaşayıp var olacağız? Erkek dostlarımız neredeler? En ufak bir öfke yok içimde, sadece kalbim çok kırık. Neden bizim yanımızda değiller? Aksiyonları nerede? Bu yaşananlara duyarsız ve kayıtsız olmak mı onların erkeklik tanımları? Bizim için ne yapmayı planlıyorlar? Kadınların yanında yine sadece kadınlar ve kuirler var.

Sinmediğin zaman hemen bir etiket yapıştırılıyor, “Çok dişlisin, çok maskülensin.” gibi. Aynı duruşu bir erkek sergilediği zaman “Ne kadar güçlü.” deniyor. Sizce bu nasıl normalleşecek?

Biz sinmedikçe normalleşecek. Bunları düşünmedikçe. Açıkçası ben bakmıyorum ve düşünmüyorum bile. O zaman yaptığın şey özgürlükten çok farklı bir yere varıyor. Böyle inandığım için, kardeşlerimi korumam gerektiği için, sesimi çıkarmam gerektiği için, sesimi çıkarmak istediğim için bu şekilde yapıyorum. Açıkçası bana bunun cesareti 35’ten sonra geldi. Çünkü ben 35’ten önce sadece bedenimle algılanmak istemediğim için “Aslında ben düşünen ve okuyan biriyim” diye kendimi kanıtlamaya çalışıyordum. Bedenimle etiketlenmeyeyim, yargılanmayayım istedim. Sonrasında dedim ki “Kusura bakmayın ama bu beden sonsuza kadar böyle kalmayacak. Müsaadenizle, izin verirseniz ben bunu kutlamak istiyorum.” Ben hayata sadece bugünün yüzdeleri üstünden bakan biri değilim, çok geniş bakıyorum: Bunlar 50 yıl sonra ne ifade edecek? Biz tarihin neresinde bulunacağız? Çok kısa vadeli bakmıyorum.

Set2_Editoryal_Red_8.png

Berrak Tüzünataç röportajınının devamını ikinci sayımızda okuyabilirsiniz.

Tüm gazete bayileri, Migros, Carrefour, Macrocenter, D&R ve kitapçılarda satışta!

Genel Yayın Yönetmeni: Işıl Cinmen 
Fotoğraf: Burcu Karademir
Kreatif Direktör & Röportaj: Serli Gazer 
Moda Editörü: Kumru Kermen  
Saç&Makyaj: Önder Tiryaki 
Prodüksiyon: Emine Ciğer & Rabia Demirelli
Işık: Okan Ataş
Fotoğraf Asistanı: Furkan Irmak
Moda Editörü Asistanı: Sena Canbek 
Saç&Makyaj Asistanı: Doğukan Tuncer
Prodüksiyon Asistanı: Doruk Efe Çamlı & Ozan Erdem Bahtiyar
Işık Asistanı: Ali Şimşek & Beykan Baloğlu
Gri ceket, siyah ceket, boxer ve çorap: Marks & Spencer

WhatsApp Image 2024-09-19 at 14.37.55.jpeg
Serli Gazer
Kreatif Hikayeler, Projeler & Marka İşbirlikleri
Moda dergilerinde 15 yıldan fazla süredir çalışan Serli, yeni ve ilerici dialoglar kurmak için yaratıcı hikaye oluşturma konusundaki tutkusunu hala ilk günkü heyecanıyla koruyor. Fikir üretme, uygulama ve 360 derece hikaye stratejileri geliştirme konusundaki derin sektör bilgisini günümüz trendleri ve yeni nesil yayıncılık stiliyle bir araya getiriyor.
Devamını okumak için tıklayın