Cosmo Kapak Kızı: Aleyna Tilki

Hayatta her şeye kafa tutabilir.

YAZAR: Serli Gazer
Aleyna Tilki
Burcu Karademir

Kendi potansiyelini sınırsız bir şekilde kullanırken sadece müziğin değil, aynı zamanda kadınların sesinin de daha yüksek çıkması gerektiğinin hatırlatıcısı. Aleyna Tilki ile kariyerinin rock star evresinin başlangıcında, yeni albümü çıkmadan hemen önce ilk kapak çekimimiz için buluştuk.

Bazıları sadece müzik yapmaz; aynı zamanda dünyaya meydan okur. Aleyna Tilki, işte tam olarak böyle bir isim. Genç yaşına rağmen, sahnede ve hayatın her alanında sınırları zorlayan, kuralları yeniden yazan bir star. 24 yaşında olabilir ama enerjisi, fikirleri ve tarzıyla şimdiden geleceğin dünyasını şekillendiriyor. Kadınlık, özgürlük ve tabular üzerine o kadar açık sözlü ve tutkulu konuşuyor ki, onu dinlerken güçlenmemek mümkün değil!

Cosmopolitan’ın ikonik editörü Helen Gurley Brown, Cosmo kadınını 1960’lı yıllarda ‘fun, fearless, powerful’ olarak tanımlamıştı. 

Bu tanımlardan hangisi sana en çok uyuyor? Galiba "fun". Eğlence, hayatımın en önemli duygularından biri. "Powerful" zaten... Bunu söylememe gerek yok diye düşünüyorum.

C_0283.jpg
Burcu Karademir


Seninle ilk dergi röportajlarından birini ben yapmıştım, sanırım 2017 yılıydı. O zaman henüz kariyerinin başlarındaydın. Fakat o küçük yaşta bile karşımda ne istediğini bilen, kendine güvenen bir kraliçe gibiydin. Sence o günden bugüne nasıl değiştin?

Aslında kimseye söylemiyordum ama büyümekten biraz korkuyordum. Büyürken kendi acılarımı ve geçmişimde yaşadığım hikayelerin derinliğini o kadar güzel bir şekilde algılayıp deneyimledim ki, büyümek benim için bir serüvene dönüştü. Artık alanlarına girilemeyen, istismar edilemeyen, zorlanamayan, istedikleri şeyleri diretemedikleri bir kadın olmaya başladım. Büyümeyi severek, güçlenerek değişmiş olabilirim.

Fanlarım da benim gibi özgüvenli ve özgür.

 

Kariyerinin ilk gününden beri acımasızca eleştirildin ama aynı zamanda Türkiye’nin en güvenilir müzik otoriteleri tarafından yeteneğin ve sahne ışığın övgüler aldı, yaptığın müzikler YouTube’da tepeleri zorladı. Bu ikilem hakkında ne düşünüyorsun?

Çok normal buluyorum bu zıtlığı çünkü benim bir karakterim var ve insanların zevklerine, düşüncelerine ve yaşama bakış açılarına zıt kalabileceğim taraflarım olabilir. Bu zıtlık aslında insanın kendi içindeki duygulardan ortaya çıkıyor. Toplumsal olarak da bazen çok mutluyuz, bazen çok mutsuzuz. Bu duyguların hepsi kişisel olarak yaşanmıyor sadece, topluma mal olmuş insanlara da yöneltiliyor.

Set2_Editoryal_Red_8.png

Aleyna Tilki’nin kariyerinin rock star evresine adım attığı bu özel röportajın devamı Eylül sayısında! Tüm gazete bayileri, Migros, Carrefour, Macrocenter, D&R ve kitapçılarda satışta.

Genel Yayın Yönetmeni: Işıl Cinmen

Kreatif Direktör ve Röportaj:  Serli Gazer 

Fotoğraf: Burcu Karademir

Moda Editörü: Kumru Kermen

Saç: Mutlu Ahmet Sinan

Makyaj: Aslı Bilge

Işık Şefi: Okan Ataş

Prodüksiyon: OBSİDYEN KREATİF

Fotoğraf Asistanları: Furkan Irmak

Moda Editörü Asistanları: Eda Ayşe Acar, Fatime Sentürk 

Tişört ve kazak: Maje

@nyxcosmetics_turkiye
@golin.istanbul

WhatsApp Image 2024-09-19 at 14.37.55.jpeg
Serli Gazer
Kreatif Hikayeler, Projeler & Marka İşbirlikleri
Moda dergilerinde 15 yıldan fazla süredir çalışan Serli, yeni ve ilerici dialoglar kurmak için yaratıcı hikaye oluşturma konusundaki tutkusunu hala ilk günkü heyecanıyla koruyor. Fikir üretme, uygulama ve 360 derece hikaye stratejileri geliştirme konusundaki derin sektör bilgisini günümüz trendleri ve yeni nesil yayıncılık stiliyle bir araya getiriyor.
Devamını okumak için tıklayın