Cosmo Kapak Kızı: Hazar Ergüçlü

"Kendini bilmek en büyük güç."

YAZAR: Ebru Çapa
Hazar Ergüçlü
Mustafa Nurdoğdu

Hazar Ergüçlü ile uzun zamandır ilk kez yoğun set trafiğinden uzak, kesintisiz bir tatil döneminin tadını çıkardığı bir günde konuştuk. Tiyatro, sinema ve dizi işleri için İstanbul’a dönmeden önce, sadece yaşamaya odaklanmış bir halde, gücünü topluyordu.

Hazar Ergüçlü’nün yüzünde, çocukluğun uzun yazlarını hatırlatan her şey mevcut. Yanakları güneşten taze kızarmış, sıcacık tebessümü hafif dalgacı, gözleri öğle uykusundan yeni kalkmış- çasına mahmur; saçlarını tepesinde şöyle bir toplamış, üzerinde beyaz bir atlet... Memleketi Kıbrıs’ta geçirdiği uzun tatilinin son demlerini sürmekte olduğu için röportajı görüntülü online yapmak durumundayız. Bir anda içeriden gelen bir sese kulak kabartıp anneannesine cevap vermek için kısa bir müsaade istiyor. Bahçeye çıkıp “Nene röportajdayım! Gelecem, gelecem birazdan!” diye bağırıyor üst kata doğru.

HAZ_03_2149 copy-2.jpg
Mustafa Nurdoğdu

KIBRIS ŞİVESİYLE KONUŞAN VİRAL FENOMEN

 Evet, bildiniz, nenesiyle Kıbrıs şivesiyle konuşuyor. Bir Kıbrıslı, Kıbrıs’ta başka nasıl konuşacaktı ki? Geçtiğimiz günlerde, Ergüçlü’nün sekiz yıl önce vermiş olduğu ve
muhabir arkadaşla Kıbrıs şivesiyle konuş- tuğu bir televizyon röportajı ortamlara
düştü. Düşer düşmez de sosyal medyada trend topic olmayı aşıp viral fenomene
dönüştü ve büyük bir hayretle karşılandı. Hâlbuki Haliç Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde okumak için İstanbul’a geldiği seneye kadar hep ve Kıbrıs’ta bulunduğu zamanlarda daima konuştuğu, doğal dili bu: 

“Buradayken böyle konuşuyorum, Türkiye’deyken öyle konuşuyorum. Üstelik ikisini de tuhaf bir şekilde, iki ayrı persona gibi yaşıyorum. Seviyorum yani bu ikiliği... Üniversiteye gelene kadar zaten burada da Türkiye kanallarını, haberleri, dizileri izliyorduk. Hâkimdim zaten İstanbul Türkçesine, taklit ettiğim bir şeydi. Sonra konservatuar eğitimi de almaya başlayınca süratli gelişti adaptasyon.”

Set2_Editoryal_Red_8.png

Hazar Ergüçlü’nün Kıbrıs’taki samimi anlarıyla ve kariyeriyle ilgili röportajının devamı Cosmopolitan'ın Eylül sayısında.

Tüm gazete bayileri, Migros, Carrefour, Macrocenter, D&R ve kitapçılarda satışta!

Genel Yayın Yönetmeni: Işıl Cinmen

Fotoğraf: Mustafa Nurdoğdu

Kreatif Direktör: Serli Gazer

Moda Editörü: Kumru Kermen

Saç: Ferit Belli

Makyaj: Ece Birsen

Prodüksiyon: OBSİDYEN KREATİF

Fotoğraf Asistanları: Selim Kılıç, Gökhan Kahraman

Video Asistanı: Berk Yılmaz

Moda Editörü Asistanları: Sena Canbek, Zeynep Kaya

Denim ceket: ITMFL, Elbise: Luna Per Noctes, Çizme: Sandro

@talentco.tr
@saltandpepperproject
@nyxcosmetics_turkiye
@golin.istanbul

WhatsApp Image 2024-09-19 at 16.50.38.jpeg
Ebru Çapa
Yazar
Yazar