Kendrick Lamar Super Bowl’a Dönüyor! Super Bowl Tarihinden Unutamadığımız 4 Performans

Hip-hop’un yıldızı Super Bowl sahnesinde!

YAZAR: Yiğitcan Genç
Kevin C. Cox_Getty Images.jpeg
Kevin C. Cox/Getty Images

Super Bowl LIX için heyecan dorukta ve 2025'te sahnede kimin olacağı artık belli!  Rap müziğin efsanevi ismi Kendrick Lamar, Super Bowl Halftime Show'un başrolünde olacak. Şubat ayında New Orleans'ta gerçekleşecek bu büyük etkinlikte Lamar, milyonlarca izleyiciye unutulmaz bir performans sunacak. Şimdiden heyecanlandık, değil mi?

Watch on YouTube

Kendrick Lamar, Super Bowl sahnesine yabancı bir isim değil aslında. 2022'de Dr. Dre, Eminem, Snoop Dogg, Mary J. Blige ve 50 Cent ile birlikte sahne almıştı. O performans, hip-hop'un altın çağına yapılan bir yolculuk olarak nitelendirilirken milyonlarca izleyici tarafından da büyük bir heyecanla izlenmişti. Ancak bu sefer işler farklı! Bu kez Lamar, tek başına dev sahnenin hakimi olacak. 

17 Grammy ödülü kazanan ve DAMN. albümüyle Pulitzer Ödülü'nü evine götüren Kendrick Lamar’ın nasıl bir şov hazırlayacağını şimdiden merak ediyoruz. Yeni şarkısı Not Like Us ve Future ile yaptığı işbirliği Like That listelerde zirveye oturmuşken, kendisinden daha neler duyacağız, neler izleyeceğiz kim bilir? 

Eğer Usher’ın geçen yılki performansını hatırlıyorsanız, ne kadar büyük bir şov izlediğinizi biliyorsunuzdur. 123.4 milyon izleyiciyle Super Bowl Halftime Show tarihinin en çok izlenen performansı olmuştu. Hazır Kendrick Lamar’ın şovunu hayalimizde tekrar tekrar izlerken, gelin bir de Super Bowl devre arası şovlarından unutamadığımız anlara göz atalım: 

Rihanna (2023)

Rihanna'nın bu muazzam performansı, sadece müzik dünyasının değil, tüm pop kültürünün ne kadar dinamik ve heyecan verici olduğunu bir kez daha gösterdi. Bitch Better Have My Money, We Found Love, Umbrella, ve Diamonds gibi 12 hit şarkıyı ardı ardına seslendiren Rihanna, kırmızı bir bodysuit içinde ve mükemmel senkronize olmuş dansçılarla çevrili bir performans sergiledi. Bu coşkulu set, beş yıllık aradan sonra Rihanna’nın ilk canlı performansıydı.

Watch on YouTube

Coldplay, Beyonce, Bruno Mars (2016)

2000 yılında Yellow ile alternatif rock sahnesine adım attıklarında, Coldplay’in Super Bowl’da sahne alacağı akıllara gelmezdi. Ama yıllar içinde, grup kendine özgü yumuşak rock tonuna biraz dans ritmi ve paletlerine renk kattıkları A Head Full of Dreams albümüyle bu sahneyi ne kadar hakettiklerini gösterdi. Şovlarına Beyoncé ve Bruno Mars’ı da davet eden Coldplay, hem müzik hem de dans dolu bir şölen sergiledi. 

Watch on YouTube

Dr. Dre & Friends (2022) 

Hip-hop nihayet 2022'de Super Bowl sahnesine geldi. Dr. Dre önderliğinde bir araya gelen Snoop Dogg, Mary J. Blige, Kendrick Lamar ve Eminem’e 50 Cent eşlik etti. Dre'nin piyanoda Still D.R.E. çaldığı anlardan, Snoop’un Blige’in Family Affair şarkısına rap yaptığı o enerjik performansını izlediğimiz şov, hip-hop’un sahnede hak ettiği yeri aldığını gösterdi. 

Watch on YouTube

Geçtiğimiz yıllarda böylesine efsanevi şovlar izlemişken, Kendrick Lamar'ın Super Bowl sahnesinde neler yapacağını düşünmeden duramıyoruz. 

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın