Yaz Çalma Listenizde Olması Gereken İngilizce Şarkılar

Bu yazın ruhunu yakalamak için playlistinize bu şarkıları eklemeyi unutmayın!

YAZAR: Yiğitcan Genç
yazplaylist
Prudencio Alvarez | Getty

Yaz ayları demek, arabayla uzun yollara çıkıp camları indirerek müziğin sesini sonuna kadar açmak demek! İşte o unutulmaz yaz günlerine eşlik edecek birkaç şarkı önerisi:

Chappell Roan - HOT TO GO!

2023’te yayınlanan bu şarkı, Chappell Roan’ın The Rise and Fall of a Midwest Princess albümünden. Şarkı, Olivia Rodrigo'nun turnesinde yer almasının ve Tiny Desk konserinin ardından yeniden gündemde. Pop müziğin zirvesi ve akılda kalıcı bir koreografisi var, dans etmek serbest!

Taylor Swift - New Romantics (Taylor’s Version)

1989 albümünden her şarkı bir yaz klasiği olabilir ama New Romantics bu konuda bir adım önde! Yolda camları indirip bu şarkıyı son ses açmak gibisi yok.

Jungle - Candle Flame (feat. Erick the Architect)

Jungle’ı sadece “Back On 74” şarkısıyla biliyor olabilirsiniz ama bu şarkı tam bir yaz ruhu taşıyor. Yolculuk sırasında arkadaşlarınızla dinlenecek harika bir parça.

Gorillaz - New Gold (feat. Tame Impala ve Bootie Brown)

Gorillaz, “Feel Good Inc.” gibi hitleriyle tanınıyor ama bu 2023 yapımı parça da bir o kadar enerji dolu. Şarkı hem dans ettiriyor hem de bağımlılık yapıyor!

Kali Uchis - Moonlight

Kali Uchis, her zaman yazın vazgeçilmezidir ama “Red Moon In Venus” albümü tam zamanında geldi. Şarkının girişi bile insanı iyi hissettiriyor.

Arcade Fire - Ready to Start

2010’da çıkan bu parça, yıllardır yazların vazgeçilmezi oldu. Sadece yaz değil, yorucu kış mevsiminin bitişini de müjdeliyor gibi!

Mac Miller - Nikes On My Feet

Yine 2010 yılından bir klasik: Mac Miller’ın “K.I.D.S.” albümü. Aradan yıllar geçse de, bu albüm yazın dinlenecek en iyi parçalardan biri olmaya devam ediyor.

Conan Gray - Never Ending Song

Conan Gray’in yeni albümü “Found Heaven” 80’ler pop esintileriyle dolu ve bu şarkı, yaz yolculukları için birebir. Albümün yayın tarihi ise yaz havasını yakalamak için tam isabet!

MUNA - What I Want 

Bu enerji dolu parça, yazın sonuna kadar dans etmenizi sağlayacak. MUNA’nın biraz daha alternatif pop tarzını keşfetmek isterseniz harika bir başlangıç.
 
Charli XCX -  Detonate

Listeye bu yazın albümünden bir şarkıyla bitirmezsek olmaz. Charli XCX’in “Brat” albümünden bu parça, adeta bir yaz gecesi ateşi gibi, parlayıp geçiyor. Albümün öne çıkan şarkılarından biri.
 
Yaz müzikleri elbette kişisel zevklere bağlı ama umarım bu listede herkes kendi favori yaz şarkısını bulur ya da benzer şarkılar keşfetmek için ilham alır!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın