Oasis ile 90'lar Ruhu Geri Dönüyor

Oasis geri döndü ve sahnelerde yine parkalar, bucket şapkalar ve bitmeyen kardeş kavgalarıyla fırtına estirmeye hazır!

YAZAR: Yiğitcan Genç
GettyImages-97767675.jpeg

90’ların efsane grubu Oasis, büyük bir reunion turu duyurusu ile müzik sahnesine tekrar adım atıyor. Ama ne geri dönüş! Yıllar geçse de, Liam ve Noel Gallagher’ın dillere destan kardeş kavgaları ve asi duruşları hiç değişmemiş gibi. 

Oasis’in dönüşü sadece nostalji dolu bir konser serisi mi olacak, yoksa 21. yüzyıl kültürünü gerçekten sallayacaklar mı? Bu şu an büyük bir tartışma konusu. Kimi hayranlar o dönemin enerjisini geri getirdikleri için mutluyken bazıları Oasis'i 90'ların kültürünü bozmakla bile suçluyor. Ama ne olursa olsun, kardeşlerin enerjisi eskisi gibi yüksek.
 

View post on Instagram
 

Bu arada, Oasis reunion biletleri satışa çıkar çıkmaz kapışıldı. Öyle ki, bazı biletler 6 bin pounda kadar yeniden satışa kondu! Bu durum hayranların bir kısmını öfkelendirdi. Tüm bu geri dönüşün yaklaşık 400 milyon pound getirmesi bekleniyor. Gallagher kardeşler bu turneden büyük kazanç elde edecek gibi görünüyor. Eski ve yeni kuşak hayranlar arasında konser biletlerini kimin daha çok "hak ettiği" üzerine hararetli tartışmalar da yaşanıyor.

Watch on YouTube

2009’un 28 Ağustos gecesi, Paris’teki Rock En Seine festivalinde Oasis’in sahneye çıkmasına dakikalar kala, Gallagher kardeşlerin meşhur kavgalarından biri patlak verdi. Liam’ın, Noel’in gitarını bir balta gibi savurması bardağı taşıran son damla oldu. Noel, bu olaydan hemen sonra bir açıklama yaparak Oasis'ten ayrıldığını duyurdu. Kavganın çıkış sebebi ise oldukça komik: Liam’ın Pretty Green adlı markasının reklamı. Efsanevi bir grup için dramatik bir son ama işte, Gallagher kardeşler!

View post on Instagram
 

Peki, tüm bu geri dönüş sadece eski hayranlara mı hitap ediyor? Aslında hayır! Liam’ın solo kariyeri özellikle Z Kuşağı’ndan ilgi görüyor. Görünüşe göre Oasis, yeni nesillerin de radarına girmiş durumda. Şimdiye kadar çok fazla grup birleşti, ama hiçbiri Oasis kadar tartışma yaratmadı. Hazır olun, çünkü bu hikaye bir süre daha bitmeyecek gibi!

yigitcangenc1
Yiğitcan Genç
Yazar
Yiğitcan Genç, dergicilik hayatına bone Magazine & Curated Magazine dergilerinde başladı. Bant Mag., Dadanizm, L'Officiel Hommes Türkiye, Based Istanbul ve GQ Türkiye gibi yayınlarda editörlük yaptı. Dijital dünyada güçlü editoryal içerikler yaratmanın önemine inanarak üretimine devam ediyor.
Devamını okumak için tıklayın