Bir Büyük Çanta Meselesi

Okul ve iş için çanta seçerken mükemmel uyumu nasıl buluruz?

YAZAR: Zeynep Kerpişçi
okul-ve-is-icin-canta-onerileri-1
Kolaj: Duru Keskingöz

Çanta, bir kombinin merkezi, sizi siz yapan en önemli aksesuardır. Çantanın o gün yapılacak kombinin ruhunu belirlediğine inanıyorum. Dolayısıyla benim için her kıyafet, çanta motivasyonu ile başlar. Çanta seçerken en önemli nokta gideceğiniz yerdir, eğer akşam dışarı çıkıyorsanız kesinlikle minik çantalar tercih edilmeli. İçine hiçbir şey sığmıyor dediğinizi duyar gibiyim ama bu başka bir yazının konusu. Okula ve işe giderken ise daha büyük bir çanta seçilmeli.

Manc Miri Tote Burgundy

View post on X

Okul ve İş İçin Çanta Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

En kilit nokta ideal boyutu bulmak. Seçimin bu kısmında hepimizin soru işareti ortak: Bilgisayarım sığacak mı? Bu sorunun cevabı her zaman evet olmalı. En önemli ihtiyaç ise okul ve iş için lazım olan her şeyin içine sığıyor olması. Sonuçta okul / iş çantası seçmek uzun süreli bağlılık gerektirecek bir durum. Her gün kullanacağınız ve her kombininize uyacak bir çanta bulmak uzun soluklu ilişkiye benzer. Seçim esnasında başka çantalarla flört etseniz bile tek bir çantaya karşı bağlılık hissettiğiniz anda, o çanta neredeyse her gün sizin kolunuzda sizinle gittiğiniz yere gelir.

Beymen Geronimo Siyah Alışveriş Çantası

View post on X

Seçeceğiniz çanta her zaman iki özelliği aynı anda bulundurmalıdır: işlev ve stil. Bütün eşyalarınızı sığdırdığınız şık bir çanta, taşınabilir çekmece görevi görmeli. Bu nedenle kullanılan materyal çok önemli. Bez çanta kadar kullanışlı olmalı fakat daha dayanıklı, canvas ya da deri kumaştan yapılmalı. Plaj çantası kadar büyük olmalı ama zamansız bir stili bulunmalı. Aradığımız şey mükemmel uyum.

Manu Atelier XL du Jour Deep Brown Suede & Black Soft

View post on X

MarchéIstanbul Lunar Green Oversize Lido

Çantayı bulduysanız ama hangi rengi alacağınızı bilmiyorsanız dolabınıza uyumlu tonlara bakabilirsiniz. Örneğin çok sık koyu renkli kıyafetler tercih ediyorsanız ve açık renkli çantanın kirlenmesinden korkuyorsanız monogram desenli çantalar tercih edebilirsiniz. Bu tercih tek renk minimalist kombinlerinize maksimalist bir bakış açısı katacaktır. Monogram için cesaret edemeyenler de dolabında bulunan tonlar ile tonsürton olabilecek renklere göz gezdirebilirler. Benim en güvendiğim üç renk: siyah, kırmızı ve bej.

Mango Metal Detaylı Shopper Çanta

View post on X

Misela Deena at Riyadh 

Aradığınız çantayı bulduktan sonra çok uzun yıllar kullanacağınız bir aksesuar olacak. Okula ya da işe giderken için kullanacağınız için diğer çantalarınızdan daha farklı ve uzun süreli bir amacı olacak. Lise yıllarımda annemin büyük boy Longchamp Le Pliage çantasını ödünç almıştım, üniversite ve yüksek lisans yıllarım dahil olmak üzere hala benimle, teşekkür ederim ve kusura bakma anne.

Longchamp Le Pliage Çanta

View post on X

Vakko Proenza Schouler Ekru Deri Çanta

Hem okul hem iş çantalarının olmazsa olmazı ise not defteri, kalem, bilgisayar, minik bir bakım çantası, şarj aleti, kulaklık, ajanda ve hayallerimizin ötesinde her şey. Sizler de benim gibi çantalarınıza anlam yüklemeyi seviyorsanız bu yılın en popüler trendlerinden çanta aksesuarları ile favori okul ya da iş çantanızı kişiselleştirebilirsiniz. Sizin tercihiniz hangisi?

Beymen Rains Krem MSN Kadın Sırt Çantası
 

zeynepkerpisci
Zeynep Kerpişçi
Moda Yazarı
Yaratıcı burs yarışmasını kazanan ilk Türk olarak, 2018 yılında moda eğitimi için ilk adımı atarak Milano'ya taşındım. 2021 yılında Milano'daki Istituto Europe di Design Üniversitesi Fashion Styling bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’da freelance moda editörü olarak çeşitli yayınlarla çalıştım. Pekçok farklı marka ve isimle projelerde yer aldım. Şu anda freelance editörlüğe devam ederken bir yandan da Londra’da Istituto Marangoni'de yüksek lisans eğitimime devam ediyorum.
Devamını okumak için tıklayın