Seyahatlerde Hem Tarzımızdan Hem de Konforumuzdan Ödün Verdirmeyecek 3 Valiz Önerisi

Hayallerini kurduğunuz tatil çok yakın, valizinizi alıp gitmenize bakıyor. Peki o valiz nasıl olmalı?

YAZAR: Ceren Kurt Alyurt
Unrecognizable-Woman-Packing-A-Suitcase-At-Home-2151612469_2106x1427.jpeg
miniseries | Getty Images

Malum yazdayız ve tüm yıl hayalini kurduğumuz tatil planlarımızı hayata geçiriyoruz. Sadece tatiller için değil, benim gibi sürekli seyahatine çıkanlar için de hem tarzdan hem de konfordan ödün vermeyecek üç öneri ile karşınızdayım!

Valiz Seçimi

Hala ısrarla orta boy valiz tercih edeceğim diye inat edenleri görüyorum. Küçük boy valize sığamayacağını düşünenler, çoğu zaman boş yere büyük bir valiz taşımak zorunda kalıyorlar. Yine de yanınıza bolca eşya almayı seven biriyseniz, kabin boy valiz tercih ederken materyali kumaş olanları seçmenizi öneririm. Sert kapaklı valizler eşya sığdırmada daha az yardımcı oluyor. Kabin boy valizinizde ekstra fermuarlar ve bölmeler olması; şarj aleti, kitap, diş fırçası, gözlük vb. ürünlere kolayca ulaşmanızı da sağlayacaktır.

868580500.jpg
    Getty Images

Adabı Vardır Valiz Hazırlamanın!

Bazı videolarda üst üste atılan kıyafetlerin valizlere sıkıştırıldığını görünce içim sıkılıyor. Tamam bir rakı içmek değil ama valiz hazırlamanın da adabı vardır! Kıyafetlerinizi rulo şeklinde sararak yerleştirmek, hem valizinizde size daha çok alan açar hem de kıyafetlerinizi kırıştırmadan taşımanıza imkan verir.

Koca koca şampuan, duş jeli, parfüm, deodorant, saç kremi vb. ürünlerin de valize öylece girmesi büyük bir alan kaplıyor. Uçakla seyahat etmiyorsanız bile bu tip ürünleri maksimum 100 ml’lik doldurulabilir kozmetik kaplarında taşıyabilirsiniz. Bu ürünleri set olarak bulabileceğiniz gibi, ayrı ayrı da alabilirsiniz. Benim gibi renk ve takım yapma hastaları setleri tercih edebilir. Bakım kremleri, solüsyonlar vb. ürünler için de 10 ml’lik küçüklüğüyle tatlılığını ispat eden kaplar da mevcut.

Valizinizi Tanıyın

Herkesin benzer ürünler kullandığı tüketim çağında valizinizi tanımak da zorlaşabiliyor. Valizinizi kaybetmemek ve kolay tanımak için birkaç önerim var. Valizinizi, valiz kılıfı kullanarak tarz hale getirebilirsiniz. Her ölçüye ve renge uygun kılıflarda tarzınızı yansıtacak desen ve renkleri seçebilirsiniz. Hem valizinizi hemen tanıyabileceğiniz hem de kaybolan valizinizi bulan kişinin tespit etmesinde kolaylık sağlayacak valiz etiketleri için de çok farklı tasarımlar var! 
 

Ceren Kurt
Ceren Kurt Alyurt
Yazar
28 yaşında. İnsan hakları çalışmalarında proje uzmanı. Feminist hukukçu. Bu zamana kadar çeşitli platformlarda hak temelli mücadele, yaşam tarzı, kadın ve yaşam gibi konularda yazılar yazdı.